اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 14, 2021
11:19 دوشنبه، 24ام خردادماه 1400
کد خبر: 125303

گامی مهم برای رفع انحصار از حوزه واردات اینترنت

 
 رییس شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: افتتاح «مرکز تبادل داده بین‌الملل»، علاوه بر فراهم‌ آوردن زمینه صادرات خدمات محتوایی تولیدکنندگان محتوا، گام مهمی در رفع انحصار واردات پهنای باند بین‌الملل است.  
 
«حمید فتاحی» درباره مرکز تبادل داده بین‌الملل، اظهار داشت: یکی از اجزای زیرساختی سند مصوب طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مرکزی به نام تبادل داده بین‌الملل (IXP International) است که در این هفته به‌عنوان منطقه ویژه فناوری اطلاعات افتتاح می‌شود.
 
وی اضافه کرد: خدمات این مرکز به حوزه فناوری مانند خدماتی است که مناطق ویژه اقتصادی کشور به صنایع اختصاص می‌دهند. همان‌طور که در مناطق ویژه اقتصادی، برخی ترجیحات و معافیت‌ها برای بخش‌های مختلف فراهم است، اعضای شورای عالی فضای مجازی و کارشناسانی که روی این سند کار کردند به این نتیجه رسیده‌اند که راه‌اندازی چنین فضایی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات جزو موارد ضروری است.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر این‌که از این طریق می‌توان یکسری معافیت‌ها برای حوزه فناوری اطلاعات در حوزه تبادل داده فراهم کرد، افزود: از طریق راه‌اندازی این مرکز، تولیدکننده داخلی می‌تواند محتوایی که تولید کرده را برای مشتری خارج از کشور نیز دسترس‌پذیر کند. محتوای تولید شده در داخل می‌تواند با ترجیحات خوب، بهترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت از طریق این مرکز دیتا به دست مشتریان بین المللی برسد.
 
 
وی تاکید کرد اگر فردی در کشورهای همسایه قصد استفاده از محتوای VOD (پخش ویدیویی)  را داشته باشند مجبور به استفاده از IXP های بین‌المللی هستند و ما نیز به اجبار باید محتوا را به آن‌جا ببریم تا تبادل در آن نقطه انجام شود.
 
وی خاطر نشان کرد: با افتتاح این مرکز، کیفیت خدمات، بهبود یافته و قیمت برای تولیدکننده محتوای داخلی و مشتری خارج از کشور کاهش پیدا می‌کند.
رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: از طریق افتتاح این مرکز، امکان حضور پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای داخلی فعال در حوزه محتوا، در فضای بین‌المللی فراهم می‌شود.
فتاحی با بیان این‌که یکی از ایده‌های دیگری که از طریق راه‌اندازی این مرکز دنبال می‌شود میزبانی محتوای بین‌المللی در داخل کشور است، خاطرنشان کرد: سعی داریم تا جایی که ممکن است برخی از محتواهای حوزه بین‌الملل که برای کاربران داخلی جذاب است و به آن نیاز دارند را در این مرکز بین‌المللی «هاست» (میزبانی) کنیم.
 
وی گفت: برای این کار، منطقه ویژه اقتصادی پیام را برای این کار در نظر گرفتیم چون می‌توان از قوانین ویژه اقتصادی که بر آن حاکم است استفاده کرد. گیمرها (بازیکنان بازی‌های آنلاین)  از این طریق می‌توانند به برخی از بازی‌های پرطرفدار آنلاین، دسترسی باکیفیت بهتر و تسهیلات مناسب داشته باشند.
فتاحی تصریح کرد: در این مرکز همه چیز بومی و توسط شرکت زیرساخت راه‌اندازی شده است. اکنون برخی اپراتورها مراکز داده‌ای را در کنار این قطب دیتاسنتری ایجاد کرده‌اند. در این منطقه گمرکی سخت‌افزارها بدون تعرفه گمرکی عرضه می‌شود که این مسئله زیست‌بوم خوبی را در این منطقه به وجود خواهد آورد.

 
وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم دیگری که به‌ واسطه این مرکز تسهیل می‌شود رفع انحصار خرید اینترنت در شرکت ارتباطات زیرساخت است. این موضوع مدت‌ها قبل با صدور دستوری از سوی وزیر ارتباطات آغاز شد.
برای رفع این انحصار در گام اول، تجاری «وویس بین‌الملل» را به اپراتورها واگذار کردیم که عواید آن وارد بخش خصوصی فعال در حوزه فناوری اطلاعات  شد. اکنون اپراتور به‌صورت مستقیم با پرووایدرها (تأمین‌کنندگان) وارد مذاکره می‌شود. این کار، رقابتی را ایجاد می‌کند که نتیجه آن کاهش قیمت و افزایش کیفیت است.
 
وی گفت: در حال حاضر نیز رفع انحصار از خرید و فروش پهنای باند اینترنت در برنامه قرار دارد.
 
وی خاطر نشان کرد: البته در این مرحله ظرافت‌هایی نسبت به واگذاری‌های قبلی وجود دارد که باید به‌دقت آن‌ها را بررسی کرد. طراحی و تأسیس یک مرکز ارتباطی بین المللی نقطه‌ای برای آغاز رفع انحصار از واردات پهنای باند بین‌الملل است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.