اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 20, 2021
16:47 یکشنبه، 30ام خردادماه 1400
کد خبر: 125539

مشکل رایانه‌ای در تلسکوپ فضایی هابل و تلاش‌های بی‌نتیجه ناسا

 
 
تلسکوپ فضایی هابل با مشکل رایانه‌ای روبرو شده و در حال حاضر تمام مشاهدات نجومی به گفته ناسا متوقف شده‌اند. ناسا به مدت یک هفته برای رفع اشکال رایانه‌ای به وجود آمده در تلسکوپ خود تلاش کرده است.
 
از تاریخ ۲۳ خرداد سیستم تلسکوپ فضایی هابل با مشکل مواجه شده و تیم عملیاتی ناسا موفق به تنظیم مجدد یا بازگشت به حافظه پشتیبان آن نشده‌ است. همچنین تلاش‌های مکرر آن‌ها در روز پنجشنبه ۲۷ خرداد بدون نتیجه باقی مانده‌اند.
 
البته ناسا اعلام کرده که این تلسکوپ و ابزارهای علمی آن هنوز از سلامت خوبی برخوردارند، اگرچه اپراتورها برای احتیاط بیشتر، ابزارها را در حالت ایمن قرار داده‌اند.
 
از طرفی دیگر این اولین مشکل تلسکوپ هابل در سال جاری نیست. در ماه مارس نیز ناسا چندین روز را به دنبال خطای نرم‌افزاری به وجود آمده در رایانه اصلی هابل بود که در نهایت موفق شد آن را برطرف کند. همچنین کشف شد که سطح ولتاژ دوربین Wide Field Camera 3 این تلسکوپ طی دهه‌ها کاهش یافته است، تا جایی که اعضای تیم برای جلوگیری از مشکلات آینده مجبور به کاهش میزان ولتاژ آن شدند.
 
از عمر تلسکوپ فضایی هابل حدود ۳۰ سال می‌گذرد، به همین دلیل می‌توان گفت سن این تلسکوپ نیز ممکن است در آخرین اشکال به وجود آمده نقش داشته باشد. این تلسکوپ از کامپیوتر استاندارد فضاپیمای ناسا (NSSC-1) متعلق به دهه ۱۹۸۰ که شامل دو کامپیوتر و چهار ماژول حافظه CMOS 64K می‌‌شود، استفاده می‌کند.
 
ناسا قصد دارد جانشین هابل یعنی تلسکوپ فضایی جیمز وب را در ماه نوامبر (آبان – آذر) به فضا ارسال کند. این تلسکوپ از زمین بسیار دور خواهد بود و حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر در مدار خورشید با زمین فاصله خواهد داشت. پرتاب آن طی تاخیرهای مکرر با استفاده از موشک‌های اروپایی «آریان» از «گویان فرانسه» انجام خواهد شد.
 
از تلسکوپ فضایی جیمز وب به عنوان جانشین هابل یاد می‌شود و اگر تلسکوپ فضایی قدیمی ناسا با همین سرعت با مشکل مواجه شود، جیمز وب تبدیل به تنها گزینه بشر خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.