اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 23, 2021
11:27 چهارشنبه، 2ام تیرماه 1400
کد خبر: 125633

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران: توسعه فناوری‌های فضایی سخت، زمان‌بر و پرهزینه است

 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: مسیر توسعه فناوری‌های فضایی سخت، زمان‌بر و پرهزینه است و غلبه بر دشواری‌های این مسیر مستلزم همکاری مؤثر بین تمامی بازیگران بخش فضایی کشور است.
 
به گزارش پژوهشگاه فضایی ایران، حسین صمیمی در نشست ارائه دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه فضایی ایران که با حضور اساتید فعال دانشگاهی در حوزه طراحی و ساخت ماهواره برگزار شد، بر توسعه فناوری به عنوان اصلی‌ترین مأموریت این پژوهشگاه تاکید کرد و گفت: با تکیه بر تلاش متخصصان جوان و متعهد پژوهشگاه فضایی ایران، تاکنون قدم‌های بزرگی در این حوزه برداشته شده و نتایج حاصل از این فعالیت‌ها نه تنها توانسته بخش زیادی از نیازمندی‌های پروژه‌های عملیاتی پژوهشگاه را مرتفع سازد، بلکه توانسته به سایر صنایع نیز راه پیدا کند و نقش ارزنده سرریز دانش فضایی به سایر صنایع را نشان دهد.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به ضرورت مشارکت تمامی بازیگران بخش فضایی کشور در توسعه فناوری‌های فضایی تصریح کرد: مسیر توسعه فناوری‌های فضایی سخت، زمان‌بر و پرهزینه است و غلبه بر دشواری‌های این مسیر مستلزم همکاری مؤثر بین تمامی بازیگران بخش فضایی کشور است؛ در این راستا بدون شک، یکی از همکاران اصلی پژوهشگاه فضایی در این مسیر، دانشگاه‌ها هستند.
 
وی افزود: صنعت فضایی در مقایسه با سایر صنایع از توانمندی‌های دانشگاهیان به خوبی بهره‌مند شده و یکی از دلایل پیشرفت کشور در حوزه فضایی، ریشه‌های عمیق آن در دانشگاه‌ها است؛ وجود اساتید اهل فن که هم در تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه فضایی خوش درخشیده‌اند و هم در عرصه اجرای پروژه‌های ملی افتخارآفرینی کرده‌اند، مؤید این موضوع است که همکاری بین پژوهشگاه فضایی ایران و دانشگاه‌ها می‌تواند به توسعه فناوری‌های فضایی سرعت بیشتری بخشد.
 
صمیمی با تاکید بر ضرورت برقراری و حفظ این تعاملات خاطرنشان کرد: در این راستا، مجموعه نشست‌هایی با عنوان «ارائه دستاوردهای فناورانه» توسط پژوهشگاه فضایی ایران برنامه‌ریزی شده تا در قالب آن، توانمندی‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه‌های مختلف فناوری‌های فضایی معرفی شده و با در نظر گرفتن نیازهای آتی مطابق با برنامه‌های راهبردی بخش فضایی، زمینه‌های همکاری با بازیگران بخش فضایی شناسایی شود.
 
وی ابراز امیدواری کرد که ماحصل این همکاری‌ها منجر به هم‌افزایی و دستیابی سریع‌تر کشور به اهداف خود در بخش فضایی شود.
 
در همین حال در دومین روز نشست «ارائه دستاوردهای فناورانه» امیرسرتیپ خلبان مهدی هادیان معاون فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و اساتید دانشگاه شهید ستاری از دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران در عرصه فضایی و مرکز، تجمیع، یکپارچه‌سازی و آزمون سامانه‌های فضایی بازدید کردند.
 
در این نشست معاون فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: دستاوردها و محصولاتی که پژوهشگاه فضایی ایران به آن دست‌یافته، تبلور و مصداق افتخار، اقتدار و عزت ملی است.
 
وی با تأکید بر اینکه حوزه فضا به‌عنوان یکی از تعیین‌کننده‌ترین عرصه‌های علم و فناوری و یکی از مصادیق حرکت در لبه فناوری است، گفت: توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و بسترهای آزمایشگاهی راه‌اندازی شده در پژوهشگاه فضایی ایران برای ما بسیار کاربردی است و ماحصل این هم‌افزایی می‌تواند برکات بسیاری را برای نظام جمهوری اسلامی به ارمغان آورد.
 
امیر فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نیز گفت: ما در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در دو حوزه سنجش‌از دور و سامانه‌های موقعیت‌یابی و ناوبری، به‌طورجدی نیازمند داده‌های ماهواره‌ای هستیم و با توجه به این نیاز جدی، این آمادگی را داریم تا در راستای تأمین نیازهای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دیگر، با پژوهشگاه فضایی ایران همکاری داشته باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.