مدیرعامل شرکت مکُرانتِل با بیان اینکه راهاندازی مکرانتل نخستین گام توسعه زیرساختهای مخابراتی چابهار است گفت: با فراگیر شدن آن، مردم حوزه سواحل مکران میتوانند به صورت یکپارچه تمامی نیازهای خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را برطرف کنند.
ضعف زیرساختهای ارتباطی همچون نبود آنتندهی مناسب تلفنهای همراه و پوشش اینترنت در مناطق حوزه سواحل مکُران، اهالی این خطه خصوصا دانشجویان، دانشآموزان و حتی خبرنگاران و اهالی رسانه را با مشکل مواجه کرده است به گونهای که تنها با فاصله گرفتن چند کیلومتری از مراکز شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان این پوشش ارتباطی به مرور ضعیف و درنهایت قطع میشود که اشاره مفصل به مشکلات حوزه ارتباطات این دیار درواقع، توضیح واضحات بوده و بر کسی پوشیده نیست. اما سازمان منطقه آزاد چابهار اخیرا با راهاندازی یک اپراتور اختصاصی به نام "مکرانتِل" نخستین قدم را برای رفع این مشکل برداشت. برای شناخت بیشتر از این طرح زیرساختی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) با مدیرعامل این شرکت گفت و گو کردیم.
علی قندهاری روز دوشنبه با اشاره به "نیازهای مخابراتی منطقه آزاد چابهار با استفاده از شبکه مخابراتی مکرانتل و پلتفرمهای اجتماعی مکرانکارت" اظهار داشت: مکرانتل صرفا یک اپراتور تلفن همراه و پیامرسان نیست و اینگونه برداشت نشود این مجموعه برای رقابت با پیامرسانها راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه تکنولوژی، روز به روز درحال تغییر است افزود: ما نیز باید همگام با تکنولوژیهای روز دنیا باشیم و یکی از این تکنولوژیها همین موضوعات مربوط به حوزه ارتباطات است.
مدیرعامل شرکت مکُرانتِل با بیان اینکه چابهار یک منطقه استراتژیک و راهبردی است تصریح کرد: با راهاندازی این سامانه اختصاصی میتوانیم در بحث تقویت زیرساختهای ارتباطی این منطقه به خوبی نقشآفرینی کنیم.
وی اضافه کرد: برای زمینهسازی و فراهم کردن بهترین شرایط در این حوزه، با پیشتازان صنعت ICT خاورمیانه گفت و گو و مذاکرات زیادی داشتیم تا امروز به یک نتیجهگیری خوبی برسیم.
قندهاری گفت: مکُرانتِل را به این دلیل رونمایی کردیم که میتواند تکنولوژیهای آینده را به سرعت منتقل کند.
نقل و انتقال پول تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان در روز
مدیرعامل مکُرانتِل با اشاره به پوشش مناسب اینترنت این سامانه و همچنین پلتفرم اجتماعی ماکا و کیف پول اظهار داشت: زیرساختهایی را فراهم کردیم که افراد خصوصا تجار و تولیدکنندهها بتوانند با تلفن همراه خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان نقل و انتقال انجام دهند و در این رابطه تمامی مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح اخذ شده است.
او تاکید کرد: مخاطبان ما باید بتوانند به صورت یکپارچه تمامی نیازهای خود را در یک مجموعه برطرف کند و این زمینه در چابهار فراهم شده است به گونهای که میتوانیم ادعا کنیم با فراگیر شدن مکرانتل، چابهار پیشرفتهترین شهر هوشمند کشور خواهد شد.
قندهاری افزود: این مجموعه برای توسعه و پیشرفت زیرساختهای آیسیتی و افزایش خدمات به مردم راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه همه اپراتورهای مخابراتی تاکنون در این منطقه وجود داشتهاند گفت: اما مشاهده میکنیم میزان پوشش خدمات ارتباطی و اینترنتی در چه حد است اما خواهیم دید که مکران تل علاوه بر پوشش و آنتندهی مناسب، یک سرویس دهنده کامل در حوزه ارائه خدمات اجتماعی خواهد بود و در این راستا تا حد چشمگیری هزینه خدمات را برای مخاطبان کاهش دادهایم.
او تصریح کرد: به عنوان مثال اگر نقل و انتقالات مالی مخاطب مکران تل از طریق "مکرانکارت" انجام شود، هزینه اینترنت و مکالمات تلفن همراه وی رایگان خواهد شد. مردم میتوانند برای کسب اطلاعت بیشتر به سایت "مکران۷۲۴" مراجعه کنند.
مدیرعامل شرکت مکُرانتِل با اشاره به مسائل محیط زیستی بیان داشت: مکران تل در بحث زیستمحیطی هم جزو صنایع پاک به شمار میرود و با خدماتی که ارائه میدهد نقش موثری در کاهش وقت و مصرف سوخت خواهد داشت.
وی یادآوری کرد: این مجموعه تحت قوانین بانک مرکزی فعالیت میکند و تمامی نقل و انتقالات مالی مخاطبانش «بدون کارمزد» انجام میشود. با میزان نقص فنی «صفر» و پرداخت آنی به مخاطبان خدمت میکنیم.
عبدالرحیم کُردی مدیرعامل و رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار اواخر اردیبهشتماه امسال در پیامی اعلام کرد: «مکرانتِل» به عنوان اپراتور اختصاصی تلفن همراه به زودی فعالیت خود را در منطقه آزاد چابهار آغاز خواهد کرد و این نخستین گام سازمان منطقه آزاد چابهار در راستای توسعه زیرساخت های مخابراتی و فناوری اطلاعات در این خطه است.
فعالیت سامانه مکرانتل، اپلیکیشن ماکا و کارت شهروندی در چابهار از خردادماه سالجاری به صورت رسمی آغاز شد.