سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 26, 2021
12:40 دوشنبه، 4ام مردادماه 1400
کد خبر: 126823

محققان استرالیایی قطعات الکترونیک دو بعدی ساختند

محققان استرالیایی یک ماده دوبعدی از جنس کربن و نیتروژن (C ۳ N) ساختند که می‌توان از آن برای ساخت قطعات الکترونیکی کوچک و کارآمد استفاده کرد.گفته می شود بازار نانوالکترونیک تا سال ۲۰۲۷ حدود ۱۶۲ میلیارد دلار ارزش خواهد داشت.
 
در حالی که فناوری مبتنی بر سیلیکون به محدودیت‌های ذاتی خود نزدیک می‌شود، ماده‌ای که توسط محققان دانشگاه کوئینزلند مهندسی شده است، می‌تواند نسل بعدی الکترونیک را با حافظه، سرعت بیشتر و ویژگی‌های پیشرفته نوید دهد.
 
این ماده بر پایه کربن می‌تواند به روند رو به رشد بازار نانوالکترونیک کمک کند که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۷، ۱۶۲ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
 
پروفسور دبرا برنهارد از موسسه مهندسی زیستی و نانوفناوری استرالیا (AIBN) و دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی (SCMB) گفت: کاربرد بالقوه این فناوری شامل سیستم‌های مخابراتی و تجهیزات پزشکی است.
 
وی می گوید: «گرافن از مدت‌ها قبل با داشتن مقاومت مکانیکی بالا و هدایت الکتریکی و حرارتی، ماده امیدوارکننده‌ای برای استفاده در صنعت الکترونیک محسوب می‌شود، اما محدودیت‌هایی دارد.»
 
این تیم تحقیقاتی ماده‌ای را با اتم‌های نیتروژن موجود در دو لایه گرافن با طرح لانه زنبوری مهندسی کردند و سپس آزمایش تغییر و پیچاندن لایه‌ها را انجام دادند.
 
بر اساس اعلام ستاد فناوری نانو، این ماده دولایه‌ای از جنس C ۳ N، توانایی گسترش توانایی‌های الکترونیکی در مقیاس نانو را دارد که قابلیت کارایی بیشتر را در منطقه‌ای کوچکتر فراهم می‌کند.
 
به گفته این پژوهشگر، تغییر در تراز شدن لایه‌ها می‌تواند منجر به توانایی تنظیم جریان الکتریسیته برای دستگاه‌های مختلف شود.
 
برنهارد اظهار کرد: «ساختارهای جدید امکان تولید اجزای مختلف الکترونیکی را فراهم می‌کند که می‌توانند با هم ترکیب شوند و قطعات الکترونیکی با نیازها و قابلیت‌های متنوع به‌عنوان یخچال و ساعت‌های هوشمند تولید کنند.
 
وی تصریح کرد: این موضوع بسیار هیجان‌انگیز است؛ زیرا ترکیبی از پیش‌بینی‌های نظری و تحقیقات تجربی برای تولید دستگاه‌های جدید است که می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها مانند حافظه کامپیوتر و الکترونیک انعطاف‌پذیر استفاده شود.»
 
این محقق موسسه مهندسی زیستی و نانوفناوری استرالیا (AIBN) و دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی (SCMB) با بین این نکته که این تحقیق گام مهمی است درعین حال تاکیدکرد:برای تولید راحت‌تر این ماده با هزینه کمتر به کار بیشتری نیاز است.
 
نتایج این تحقیق در Nature Electronic منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.