بازی

فناوری اطلاعات

August 6, 2021
13:13 جمعه، 15ام مردادماه 1400
کد خبر: 127220

سونی: پلی استیشن 5 به سوددهی رسید

للل-780x470.jpg
 
کمتر کنسولی را ‌می‌توان نام برد که به محض ورود به بازار به مرحله سوددهی برسد. اما پلی استیشن 5 معادلات را برهم زد و نسخه استاندارد این کنسول توانست تنها پس از گذشت هشت ماه از عرضه ، به سوددهی رسیده و یا به عبارتی با ضرر فروخته ن‌می‌شود.
 
با این حال هنوز نسخه دیجیتال پلی استیشن 5 تا رسیدن به سوددهی ک‌می‌فاصله دارد. این‌ها، اطلاعاتی است که سونی در گزارش عملکرد خود طی سه ماهه دوم سال 2021 میلادی ارائه داده است. هیروکی توتوکی، مدیر مالی سونی اعلام کرد که نسخه استاندارد پلی استیشن 5 که با قیمت 499 دلار عرضه ‌می‌شود، دیگر با زیان فروخته ن‌می‌شود. اما هنوز نسخه دیجیتال این کنسول (با قیمت 399 دلار) به این مرحله نرسیده که البته این ضرر با فروش دیگر محصولات سخت‌افزاری همانند لوازم جانبی و پلی استیشن 4 جبران شده است.
 
برای درک بهتر عملکرد موفق پلی استیشن 5، باید به این نکته اشاره کرد که چیزی حدود چهار سال طول کشید تا کنسول پلی استیشن 3 توانست به سوددهی برسد. اما پلی استیشن 5، این راه را هشت ماهه طی کرد. البته پلی استیشن 4 نیز بسیار موفق ظاهر شد و طبق گزارش سونی، با اختلاف اندکی نسبت به پلی استیشن 5 و تنها در شش ماه به سوددهی رسید.
 
میزان فروش پلی استیشن 5 تا آوریل 2021، برابر با 7.8 میلیون دستگاه بود که تا 18 ژوئیه امسال این عدد از مرز 10 میلیون دستگاه عبور کرد. با این حال، سونی به دنبال فروش بیشتری از این کنسول است و اعلام کرد که ‌می‌خواهد تا پایان ماه مارس 2022، میزان فروش پلی استیشن 5 را به 22.6 میلیون دستگاه برساند.
 
در گزارش اخیر سونی، همه آمارها مثبت نبود و طبق گفته این شرکت، مشترکان پلی استیشن پلاس در سه ماهه دوم امسال، از 47.6 میلیون نفر به 46.3 میلیون نفر رسیده‌اند. همچنین تعداد کاربران فعال ماهانه نیز از 109 به 104 میلیون نفر رسیده‌ است.
 
طبق گفته سرکان توتو، مدیرعامل کانتان گیمز، همه‌گیری کرونا و تاخیر در عرضه بازی‌های جدید، علاوه بر کاهش فروش محصولات سخت‌افزاری، افت مشترکان شبکه پلی استیشن را نیز به دنبال داشته است.
 
با توجه به برآوردها و انتظارت سونی، این شرکت معتقد است که میزان تقاضا برای کنسول پلی استیشن 5 در ماه‌های پیش رو همچنان بالا خواهد بود اما احتمالا بحران کمبود تراشه در جهان، بر برنامه‌های این شرکت تاثیر منفی بر جای خواهد گذاشت.
 
سونی معقتد است که کمبود تراشه احتمالا تا دو سال آینده ادامه خواهد داشت اما برخی از تحلیلگران امیدوارند که تا پایان سال 2021 این بحران پایان یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.