اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با اشاره به دغدغههای موجود در رابطه با طرح موسوم به "صیانت از کاربران"، عنوان کردند اصلاح طرح صیانت به معنای تایید آن نیست و این طرح با شکل فعلی دغدغهها را رفع نمیکند.
نشست خبری دورهی ششم هیأت مدیرهی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران برگزار شد. در این نشست، حسین اسلامی- رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما با دقت و نگاه مطالبهگرانه رزومه و برنامههای وزیر پیشنهادی را بررسی کردیم و در همین رابطه، کمیسیون اینترنت با هماهنگی هیأت مدیره بیانیهای صادر کرد که به زودی منتشر می شود.
وی ادامه داد: جدا از شخص وزیر ارتباطات، نیازمند نگاه هیأت دولت به وزارتخانهای هستیم که میتواند منشاء تحول باشد. در تمام وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههای دولتی، نیاز است تا مدیران ارشد فناوری در بالاترین سطوح مدیریتی حضور داشته باشند تا بتوانیم اختلال موجود در مورد فناوریهای نوظهور را پشت سر بگذاریم. اگر نگاه کلی به وزیر پیشنهادی ارتباطات مثبت است، بهتر است رای اعتماد به ایشان در مجلس با حداکثر آراء اخذ شود تا در عملکرد ایشان هم تاثیرگذار باشد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با بیان اینکه در دولت سیزدهم ارتباطات ما تنها محدود به وزارت ارتباطات نخواهد بود، گفت: با بسیاری از نهادهای دیگر مانند وزارت صمت، بانک مرکزی و حتی وزارتخانههایی که تاکنون ارتباط کمتری با آنها داشتهایم به صورت متشکل در ارتباط خواهیم بود و نگاه تحول دیجیتال را با کمک صنف و متختصصان در دولت دنبال میکنیم.
اسلامی افزود: بر این باوریم که دولت نباید این حوزه را به یک معاونت علمی و فناوری و وزارت ارتباطات محدود کند و باید در کل دستگاه دولتی اتفاقات متناسبی رخ دهد و برای تحقق این موضوع، اعلام آمادگی میکنیم و طبیعتا بسیار فعالانه عمل خواهیم کرد.
اصلاح طرح صیانت به معنی تایید آن نیست
وی با اشاره به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی بیان کرد: نصر تهران چندین نفر از اعضای خود را به همراه مشاور حقوقی سازمان مامور کرد تا در جلسات متعددی با نمایندگان مجلس موضوع را تبیین کنند؛ با کمیسیون صنعت که الان در غیاب کمیسیون فناوری متولی این حوزه است، با کمیسیون فرهنگی که پیشنهاددهنده بود و همچنین با مجموعههایی از جمله مرکز پژوهشهای مجلس و حتی مرکز ملی فضای مجازی تعاملهایی برقرار کردیم.
رئیس هیأت مدیرهی نصر تهران ادامه داد: تمام کسانی که در چارچوب قانون از مطالبهگریها حمایت میکنند، باید مورد حمایت واقع شوند، ما نظر خود را در بیانیههای قبلی خطاب به نمایندگان مجلس مطرح کردیم و نامهای سرگشاده نیز خطاب به رییس جمهوری منتشر کردیم. در حال حاضر هم علیرغم تمام انتقادات، به دنبال حفظ منافع صنف هستیم. تصویب چنین قانونی مورد تایید صنف نیست و اگر ما برای اصلاح آن همراهی میکنیم، به معنای تایید کلیات نیست. ضمن انتقاد به کلیات وظیفه خودمان میدانیم که در راستای منافع اعضای صنف بهبودهایی را در روند تصویب نهایی ایجاد کنیم.
اسلامی همچنین به رویکرد وزیر پیشنهادی دولت جدید دربارهی طرح صیانت اشاره کرد و افزود: وزیری که در مظان رأی اعتماد است، بعید است با طرح صیانت از فضای مجازی مخالفت جدی داشته باشد. آن هم در حالی که اکثریت نمایندگان مجلس با این طرح موافقت کردهاند. آنچه تابهحال ما از مشی آقای عیسی زارعپور متوجه شدهایم این است که او اعتقاد دارد بعد از استقرار در جایگاه وزارت لایحهای در اینباره تبیین کند. چنانچه ما نیز قبلا این پیشنهاد را مطرح کرده بودیم. تاکنون جلسهای با وزیر پیشنهادی نداشتیم، بنابراین بهتر است خودشان در مورد طرح صیانت اعلام موضع کنند.
وی به دغدغههای موجود در رابطه با طرح صیانت نیز اشاره کرد: دغدغههای طرح صیانت را میفهمیم و مخالف همهی آن نیستیم، اما این طرح با شکل فعلی دغدغهها را رفع نمیکند و موجب اعتبار دولت هم نمیشود. معتقدیم هرکس جای وزیر ارتباطات بنشیند نمیتواند اقدامات لازم و متناسب دربارهی این طرح را به شیوهای که اکنون مطرح شده انجام دهد.
امکان برگزاری بخشهایی از الکامپ به صورت آنلاین
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۰ گفت: ما منتظر نظرات ستاد ملی کرونا و نتیجهبخشی واکسیناسیون هستیم و هر زمانی که برای صنف زمان مطلوبی باشد، متناسب با شرایط جدید اقدام خواهیم کرد. در مورد سلامت اعضای صنف با کسی تعارف نداریم. فعلا نمیتوانیم هیچ زمان قطعی را اعلام کنیم اما پیگیر مطالبات صنف هستیم تا در شرایط مناسب بتوانیم نمایشگاه الکامپ را برگزار کنیم.
اسلامی با بیان اینکه حتی اگر لازم بود، بخشهای مختلفی از الکامپ را به صورت جداگلانه با رعایت پروتکلهای بهداشتی اجرا خواهیم کرد، گفت: تجربه به ما نشان داده است برگزاری یک نمایشگاه فیزیکی به صورت آنلاین بازخورد مناسبی ندارد و موجب به وجود آمدن مشکلاتی میشود. البته برخی از بخشهای جانبی نمایشگاه الکامپ مانند الکامتاکز و الکامپیچ میتواند بهصورت آنلاین برگزار شود. چرا که ظرفیت این بخشها در بخش آنلاین به قوت خود باقی خواهند ماند.
به دنبال تسهیلگری هستیم
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به موضوع اجباری شدن دریافت اینماد برای کسبوکارهای آنلاین گفت: برخی میگویند نظام صنفی قصد ایجاد تفاهمی را دارد که به ضرر اعضای صنف است؛ این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد. تفاهمی در دو سال گذشته و در نصر کشور انجام گرفته است. ما به دنبال تسهیلگری هستیم، موضوعات قانونی به قانونگذار مربوط است و تفسیر قانون هم متوالیان خود را دارد. ما در سازمان نظام صنفی نه قانونگذاریم و نه مفسر. البته موضع نهاد صنفی تسهیلگری در کار کسبوکارها است.
اسلامی در ادامه از پیگیری از سازمان برای تاسیس یک IT tower در منطقه ۲۲ تهران خبر داد و گفت: معتقدیم با شرایط مناسب اقتصادی برخی از شرکتهای نصر و برخی از اعضای حقیقی آن میتوانند کنار یکدیگر جمع شوند و اولین IT tower مناسب را در تهران به شکلی متفاوت از آنچه تاکنون بوده، ایجاد کنند. نگاه این است که مجموعههای کوچک و متوسط بتوانند وارد دارایی ملکی شده و در منطقه مناسبی مستقر شوند.
او همچنین به ثبتنام در کمیسیونهای نصر تهران هم اشاره کرد و افزود: معتقدیم تمامی اعضا باید حداقل عضو یک کمیسیون تخصصی باشد و با توجه به رستهی ایجاد شده، ارتباط کمیسیونها با هیأت مدیره به نسبت قبل قوت بیشتری بگیرد.
به دنبای اجباری کردن اینماد نیستیم، هدفمان تسهیلگری است
رضا قربانی- عضو هیأت مدیره و رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران نیز در این نشست گفت: خبری نادرست در شبکههای اجتماعی و برخی از رسانهها منتشر شد، مبنی بر اینکه سازمان نظام صنفی رایانهای به دنبال اجباری کردن اینماد است که این موضوع کذب مطلق است. نصر به دنبال هیچ مجوز و طرحی که فضای کسبوکار را سخت کند نیست. چیزی که ما در این مدت دنبال کردیم، تسهیل کردن دریافت اینماد برای کسبوکارهای عضو نصر بوده است.
وی با اشاره به صرافیهای رمزارز، بهعنوان یکی از کسبوکارهایی که تلاش شده اینماد دریافت کنند، بیان کرد: با هماهنگی تشکلها سعی کردیم راه را برای صرافیهای رمزارز بازکنیم. موضوع رمزارز موضوع پیچیدهای است. هیچکدام از رگولاتورهای موجود در کشور از بانک مرکزی تا سازمان بورس تا نهادهای دیگر حاضر نشدند مسوولیت صرافیهای رمزارز را بهعهده بگیرند. ما در سازمان نصر با همه رگولاتورها از جمله بانک مرکزی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و قانونگذاران در مجلس صحبت کردیم و دغدغههایشان را شنیدیم. دغدغههایی جدی وجود دارد و کار ما در نصر این است که مسیر را برای کسبوکارها بازکنیم.
کمیسیون فینتک با تسهیل دریافت اینماد موافق است
رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران گفت: متأسفانه برای برخی کسبوکارها به دلیل محدودیتهای دریافت اینماد نوعی انحصار برایشان به وجود آمده است. طبق آییننامه اجرایی ماده ۱۴ قانون مبارزه با پولشویی، هر کسبوکاری برای اینکه بتواند از خدمات پرداخت در فضای آنلاین استفاده کند باید اینماد داشته باشد. همین موضوع باعث شده برخی کسبوکارها به دلیل اینکه در حوزههای تاریک قانونگذاری هستند مجبور شوند از بعضی ارائهدهندههای خدمات پرداخت بهصورت انحصاری استفاده کنند.
قربانی ادامه داد: البته حضور در حوزههای تاریک قانونگذاری به معنی غیرقانونی بودن نیست، مانند وضعیت صرافیهای رمزارز. با انجام این پیگیریها، برخی تعبیر کردند که سازمان نصر به دنبال اجباری کردن اینماد است و به کذب خبرهایی منتشر کردند. هدف نصر ایجاد محدودیت نیست، اما گل آلود کردن آب و ماهی گرفتن توسط برخی از کسب و کارهای خاص در این شرایط کار درستی نیست.
وی با اشاره به مطرح شدن شکایت برخی افراد به دیوان عدالت بیان کرد: گرفتن اینماد برای درگاه پرداخت الزامی است و ما این الزام را نیاوردهایم. همه تلاش ما این است که بتوانیم با بانک مرکزی و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تعامل و صحبت کنیم تا آثار سوء را کاهش دهیم. متاسفانه برخی از تشکلها به قدری بد عمل کردهاند که دیگر حرف ما را هم گوش نمیدهند. هیچ تضمینی از طرف ما به بانک مرکزی داده نمیشود، اما همینکه دوستان دنبال راهحل هستند یعنی رویکرد بگیر و ببند ندارند، اگر چنین بود که گفتمان نمیکردند.
در کمیسیون اصل ۹۰ با طرح صیانت مخالفت کردیم
عضو هیأت مدیرهی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران همچنین به پیگیریهای نصر تهران در مورد طرح صیانت اشاره و بیان کرد: با همراهی برخی از دوستان در کمیسیون اصل ۹۰ صریح و بیپرده مخالفت خودمان را با طرح صیانت اعلام کردیم. اعلام کردیم با تنظیمگری موافقیم اما این طرح طراحان و نهاد تنظیمگر را به اهداف مدنظرش نمیرساند. خواهش کردیم که طرح به چند طرح کوچکتر شکسته شود و در مورد موضوعاتی مثل حریم خصوصی، حفاظت از اطلاعات اشخاص و امنیت سایبری بهصورت جداگانه و در قالب لایحه جلو برود. این در حالی است که نمایندگان مجلس مصر هستند این موضوع را بهصورت طرح و در قالب اصل ۸۵ پیش ببرند.
قربانی افزود: به نظر نمیرسد مجلس راضی به خروج طرح از دستور کار شود. ما جلساتمان را با کمیسیونهای تخصصی مجلس از جمله کمیسیون صنایع، امنیت ملی و کمیسیون فرهنگی ادامه خواهیم داد و دست یاری به سوی دوستانی که فکر میکنند میتوانند تغییراتی ایجاد کنند، دراز میکنیم. درست است که کمیسیون فرهنگی پیشنهاددهنده اصلی است، اما افراد دیگری در کمیسیونهای امنیت ملی و صنایع با این طرح مرتبط هستند و این اطمینان را دادهاند که صحبتهای اصناف و کسبوکارها را میشنوند، اما نگفتهاند که هرچه صنف گفت قبول میکنیم. به هرحال ما سعی میکنیم نظراتمان را با استدلال به دوستان منتقل کنیم و امیدواریم اشکالات این طرح کمتر شود.
به کمیسیون تخصصی فضای مجازی نیاز داریم
علیرضا کشاورز جمشیدیان- دبیر نصر تهران نیز بیان کرد: امسال برای اولین بار، ۲۲ تیر ماه، بزرگداشت روز فناوری اطلاعات را داشتیم، موضوعی که با پیگیریهای سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران به ثمر نشست. ما کمیسیون تخصصی فضای مجازی در مجلس نداریم. برای همین است که طرح صیانت در کمسیونهای متفاوت بررسی میشود و تمامی ابعاد آن به صورت جامع دیده نمیشود. البته در برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات تعامل با مجلس برای ایجاد کمیسیون ICT دیده شده است و امیدوارم یک بار برای همیشه از این چند پارگی خارج شویم.