اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 28, 2021
17:02 شنبه، 6ام شهریورماه 1400
کد خبر: 127954

ایلان ماسک: جف بزوس برای پیگیری تمام‌وقت شکایت‌هایش علیه اسپیس ایکس بازنشست شد

ایلان ماسک شکایت اخیر جف بزوس، بنیانگذار بلو اوریجین از اسپیس ایکس را مورد انتقاد قرار داد و با انتشار توییتی اعلام کرد که بزوس به این دلیل بازنشست شد تا تمام وقت خود را به پیگیری شکایت‌‌ها علیه اسپیس ایکس اختصاص دهد.
 
اوایل ماه جاری میلادی، بلو اوریجین، شرکت تحت هدایت جف بزوس، شکایتی را علیه ناسا پیرامون موضوع اعطای قرارداد ارسال فضانوردان به ماه به شرکت اسپیس ایکس ثبت کرد. اقدا‌می‌که وقفه در کار اسپیس ایکس روی این پروژه را به دنبال داشت.
 
اخیر نیز بلو اوریجین، از کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) درخواست کرد تا مجوز پرتاب مجموعه جدیدی از ماهواره‌‌های اسپیس ایکس به منظور تقویت پروژه استارلینک این شرکت را صادر نکند.
 
این موضوع، واکنش ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیس ایکس را به دنبال داشت و او با انتشار توییتی نوشت: مشخص شد که جف بزوس به این دلیل بازنشست شد تا وقت خود را به طور کامل به پیگیری شکایت‌‌ها علیه اسپیس ایکس اختصاص دهد.»
 
با این حال، درخواست اخیر بلو اوریجین از FCC، به منزله یک شکایت و پرونده رس‌می‌تلقی ن‌می‌شود و بیشتر شبیه به یک اعتراض است. از لحاظ فنی نیز بدین معنی نیست که آمازون ن‌می‌خواهد اسپیس ایکس، ماهواره‌‌های استارلینک بیشتری را به فضا پرتاب کند، بلکه بزوس معتقد است که اسپیس ایکس ‌می‌بایست در برنامه‌‌های خود برای پرتاب ماهواره به فضا، شفاف‌تر عمل کند.
 
اسپیس ایکس تاکنون حدود 1740 ماهواره استارلینک را به مدار پرتاب کرده که در حال حاضر، به چیزی حدود 90 هزار کاربر در زمین، اینترنت‌ ماهواره‌ای را ارائه ‌می‌دهند. این شرکت قصد دارد به زودی، مجموعه‌ای از 30 هزار ماهواره استارلینک نسل دوم خود را برای تقویت این پروژه، به فضا پرتاب کند.
 
بلو اوریجین اما عنوان کرده که اسپیس ایکس ‌می‌بایست محل قرارگیری این ماهواره‌‌ها حول زمین را مشخص کند. در شکایت آمازون علیه اسپیس ایکس، از FCC خواسته شده تا دو ساختار و مشخصات مداری متفاوت را تایید کند تا این دو شرکت بتوانند بعدا از میان این دو، یک مدار را برای استقرار ماهواره‌‌های خود انتخاب کنند.
 
ماریو دادسون شومان، مشاور شرکت Kuiper Systems که از زیرمجموعه‌‌های آمازون محسوب ‌می‌شود، در این باره ‌می‌گوید: رویکرد جدید آمازون در درخواست برای دو ساختار و مشخصات مداری منحصربه‌فرد در تضاد با قوانین کمیسیون ارتباطات فدرال و سیاست عمو‌می‌است و ما از کمسیسون ‌می‌خواهیم که با این درخواست موافقت نکند.
 
شومان معتقد است که این رویه جدید اسپیس ایکس، منجر به اختلال در برنامه‌ریزی‌‌ها و تلاش‌‌های فنی سایر شرکت‌‌ها از جمله Kuiper Systems را که هنوز ماهواره‌ای خود را به فضا پرتاب نکرده‌اند، خواهد شد.
 
به گفته شومان، اسپیس ایکس ‌می‌بایست تنها یک رویه واحد را انتخاب کند و به آن پایبند باشد. بنابراین، کمیسیون ارتباطات فدرال باید درخواست اخیر اسپیس ایکس را رد کند تا پس از توافق روی یک مشخصات مداری برای نسل دوم ماهواره‌‌های استارلینک، درخواست جدید از سوی این شرکت ارسال شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.