سرلشگر ایزدی، مهدی اخوان و سیدصادق امامیان گزینههای اصلی انتخاب بعنوان رئیس مرکز ملی و دبیری شورایعالی فضای مجازی شدهاند
ICTna.ir – براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار ایستنا؛ مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل فعلی همراه اول و سید صادق امامیان رئیس مرکز ساترای صدا و سیما و سرلشگر پاسدار مصطفی ایزدی فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا (ص) بعنوان گزینههای اصلی برای تصدی سمت "ریاست مرکز ملی و دبیری شورای عالی فضای مجازی" هستند. ابوالحسن فیرزوآبادی در حال حاضر عهده دار این سمت است.
به گزارش خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، مهدی اخوان پیش از این و در زمان دولت محمود احمدی نژاد تجربه ریاست بر مرکز ملی و دبیری شورای عالی فضای مجازی را داشته و در حال حاضر بعنوان مدیرعامل همراه اول مشغول به کار است. سید صادق امامیان هم که در حال حاضر با حکم رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس ساترا بعنوان رگولاتور حوزه محتوا است پیش از این بیشتر در حوزه های نظری حکمرانی شناخته شده است. سردار سرلشگر مصطفی ایزدی هم هماکنون بهعنوان معاون امور راهبردی و اشراف ستاد کل نیروهای مسلح خدمت میکند، همچنین فرماندهی قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا را برعهده دارند.
شورایعالی فضای مجازی، در کنار شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، بعنوان یکی از شوراهای عالی سیاستگذار زیر نظر مقام معظم رهبری تشکیل گردیده است.
اعضای حقیقی این شورا با حکم مقام معظم رهبری منصوب میشوند. اعضای حقوقی این شورا عبارتند از: رئیسجمهور بعنوان رئیس شورای عالی، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، دادستان کل کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور، معاون علمی و فنآوری رئیسجمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همچنین اعضای حقیقی این شورا براساس آخرین حکم مقام معظم رهبری شامل حجج اسلام و آقایان دکتر سیدسعیدرضا عاملی، دکتر حمید شهریاری، دکتر رضا تقیپور، دکتر مهدی اخوان بهابادی، مهندس مسعود ابوطالبی، دکتر کامیار ثقفی، دکتر رسول جلیلی و مهندس سیدعزتالله ضرغامی می باشند.
در صورت تصویب و ابلاغ "طرح صیانت" در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، قدرت و اختیارات ویژه و بی سابقه ای در حوزه های مختلف سیاستگذاری و اعمال حاکمیت در حوزه ICT، در قالب ریاست کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی به دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی جدید منتقل خواهد شد.
رئیس مرکز ملی و دبیر شورایعالی فضای مجازی، به پیشنهاد رئیس جمهور بعنوان رئیس شورا و رای اعضا انتخاب و با حکم رئیس جمهور منصوب میشود. مصوبات شورای عالی فضای مجازی، مطابق آئین نامه این شورا، "به اطلاع" مقام معظم رهبری می رسد.
سرلشگر مصطفی ایزدی کیست ؟
سردار سرلشگر مصطفی ایزدی هم هماکنون بهعنوان معاون امور راهبردی و اشراف ستاد کل نیروهای مسلح خدمت میکند، همچنین وی فرماندهی قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا را برعهده دارند.
وی از سال 1368 تا سال 1371 فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده داشت.
ایشان بعنوان یک نظامی کم حرف در بین رسانه ها شناخته شده است. سابقه فرماندهی سپاه کردستان در کنار شهید بروجردی و شهید کاظمی، فرماندهی نیرو زمینی سپاه پاسداران و معاونت عملیات سپاه پاسداران از دیگر تجربیات سرلشگر ایزدی است. از وی بعنوان یکی از دوستان سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و گزینه های انتصاب بعنوان فرمانده سپاه قدس یاد میشود. وی در گفتگوی تلویزیونی دستخط در سالگرد چهلم شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی قبل از شهادتشان گفته بودند من به سمت مقتل خودم می روم.
در همان زمان، سردار محمداسماعیل کوثری نماینده مجالس یازدهم، نهم و هشتم و از نظامیان سپاه در یک گفتگوی تلویزیونی گفته بود "آقا مصطفی بالاخره اصل و اساس بنیانشان در اصل ارتباطات و مخابرات بوده در یک مقطعی میخواستند بعنوان وزیر ارتباطات معرفی بشوند و ایشان به شکلی از آن [دوری کردند] و به مسئولیتشان در سپاه علاقه مند بودند بمانند".
او پیش از آن با حکم مقام معظم رهبری در سال ١٣۶٨ به سمت فرماندهی نیروی زمینی سپاه منصوب شد.
وی یکی از 14 سرلشگر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می باشد.
ایزدی متولد 1335 در نجف آباد اصفهان، دانشآموخته کارشناسی مهندسی الکترونیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی است و فعالیت نظامی را از سال ۱۳۵۸ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز کرد و در طول جنگ تحمیلی ایران و عراق از فرماندهان موثر سپاه محسوب میشد. وی از ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۴ فرمانده قرارگاه حمزه و از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ فرمانده قرارگاه نجف بود. او از ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۸ معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه پاسداران را برعهده داشت و در فاصله سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ با حکم مقام معظم رهبری، بهعنوان فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران فعالیت میکرد. ایزدی از ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۵ معاون طرح، برنامه و بودجه ستاد کل نیروهای مسلح بوده است. خطبه عقد ایشان را در زمان فرماندهی سپاه کردستان، حضرت امام خمینی (ره) خوانده است. سه دختر و یک پسر فرزندان ایشان هستند.
وی آبان ماه 1396 در همایش پدافند غیرعامل هشدار داده بود که قویترین واحد سایبری آمریکا در ناوگان پنجم این کشور در بحرین مستقر است که میتواند برای ایران خطراتی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه امروز در حوزه نیروهای مسلح تنها با جنگ سخت روبرو نیستیم، گفته بود: درگیری انقلاب اسلامی و جبهه توحیدی با جبهه کفر یک وجهش، جنگ عقیدتی و کار روی افکار است و وجه دیگر آن، جنگ در حوزههای نوینی مانند لیزر، بیولوژیک و جنگهای اقلیمی است که تهدیدات سایبری نقش ویژهای در این تهدیدات دارد.
ایزدی گفته بود: در رابطه با فضای سایبری، فرمانده کل قوا، ابلاغیهای به سپاه پاسداران کردند که این فضا در کنار حوزههای دریایی، هوایی، زمینی و فضایی به عنوان بعد پنجم دفاع و امنیت، مورد توجه قرار گیرد زیرا در این حوزه زیرساختهای حیاتی کشور مورد هدف است.
ایزدی ادامه داده بود: ما باید در حوزه سایبری به بحث آموزش و تربیت نیروی انسانی توجه جدی کنیم و در تمام مجموعهها توانمندیهای پدافند غیرعامل را ایجاد کنیم.
وی در ایام مصادف با چهلمین سالروز شهادت سرلشگر قاسم سلیمانی در برنامه گفتگوی تلویزیونی دستخط سیما حاضر شد:
مهدی اخوان بهابادی کیست؟
مهدی اخوان بهابادی متولد ۱۳۵۷ در بهاباد، فارغ التحصیل دکترای برق و استاد دانشگاه است. او از آذر ۱۳۹۸ بعنوان مدیرعامل همراه اول است. او در دولت محمود احمدینژاد، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی بود. وی استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران است؛ و در سال ۱۳۹۰ در حکمی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یکی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی منصوب شد.
International Public Policy Association (IPPA)
Chatham House, The Royal Institute of International Affairs, London Centre for Policy Studies (CPS), London
The Institute for Government (IfG), London
British Institute of Energy Economics (BIEE)
Sustainability Transitions Research Network (STRN)
Energy Community, The Knowledge Transfer Network (KTN)
National Energy Research Network (NERN)
Public Administration Specialist Group, The Political Studies Association (PSA)
The Policy Studies Journal Public Policy Yearbook
The Advocacy Coalition Framework Forum
The Royal United Service Institute (RUSI), London