اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 10, 2021
12:07 جمعه، 19ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128333

کسب و کارهای آنلاین از «طرح حمایت از حقوق کاربران» خبر نداشتند

 
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران گفت: کسب و کارهای آنلاین از «طرح حمایت از حقوق کاربران» آگاه نبودند و ما در جلسات ۱۵۰۰ ساعته کارشناسی حضور نداشتیم.
 
 سمینار علمی حکمرانی فضای مجازی در ایران توسط پژوهشگاه فضای مجازی، دانشگاه امام صادق و واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.
 
سومین جلسه از سمینار علمی حکمرانی فضای مجازی با موضوع «ابعاد اقتصادی-فناورانه طرح حمایت از حقوق کاربران» عصر دیروز، چهارشنبه ۱۷ شهریور از ساعت ۱۷ الی ۱۹ برگزار شد.
 
در این جلسه که با مدیریت علمی دکتر مهدی اسلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، سید عباس مرادی، کارشناس پژوهشگاه فضای مجازی و عضو تیم تدوین طرح صیانت و رضا الفت نسب، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران، به بحث و تبادل نظر در مورد ابعاد اقتصادی-فناورانه طرح حمایت از حقوق کاربران، پرداختند.
 
در مقدمه جلسه، اسلامی به بیان دیدگاه‌های موافقین طرح اشاره کرد و گفت: موافقین معتقدند که این طرح می‌تواند منابع را برای حمایت از کسب و کارهای ایرانی، تجمیع کند و همچنین قانونمند ساختن فضای مجازی، توجه به مالکیت معنوی و حفاظت از کودکان و نوجوانان، جزو دغدغه‌های این طرح است.
 
وی با بیان دیدگاه مخالفین و منتقدین طرح، افزود: منتقدین معتقدند که نگاه بالا به پایین و قیم مآبانه و عدم توجه به بخش خصوصی از ایرادات این طرح است و گرچه همه با قانونمند بودن فضای مجازی موافقند، اما این طرح بیش از حد امنیتی است و رویه‌های غیر شفاف دارد و اشتغال‌های خرد را تهدید می‌کند.
 
در ادامه این نشست، رضا الفت نسب، دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران و منتقد طرح، بحث خود را با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف فضای مجازی، مانند سایر بخش‌های جامعه، آغاز کرد و اعلام کرد اختلاف نظری میان کارشناسان بر سر این اصل اساسی، وجود ندارد.
 
وی با اشاره به عدم مشارکت بخش خصوصی در تدوین طرح، گفت: کسب و کارهای آنلاین از این طرح آگاه نبودند و ما در جلسات ۱۵۰۰ ساعته کارشناسی حضور نداشتیم.
 
منتقد طرح حمایت از حقوق کاربران افزود: در مقطع زمانی فعلی بررسی این طرح اولویت ندارد و باید زمان بیشتری صرف اقناع جامعه در مورد این طرح شود.
 
الفت نسب گفت: به بیان مقام معظم رهبری، مهم‌ترین مسئله امروز نگرفتن امید از جوانان و جامعه است. بسیاری از جوانان بعد از مطرح شدن طرح صیانت، ناامید شدند و به مهاجرت روی آوردند.
 
ابهامات زیاد، خطر برخورد سلیقه‌ای، عدم پاسخگویی کمیسیون پیشنهادی و خطر از بین رفتن رقابت در بازار از دیگر انتقاداتی است که دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی ایران نسبت به طرح مطرح کرد.
 
الفت نسب در بخشی از سخنان خود مدعی شد که اجرای طرح و تشکیل کمیسیون، سبب پیچیده شدن بیشتر شرایط برای پلتفرم‌ها می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.