اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری

فناوری اطلاعات

September 12, 2021
11:37 یکشنبه، 21ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128398

پیامدهای تلفیق هوش مصنوعی و فناوری ۵G

 
 
صاحب نظران حوزه فناوری اطلاعات می‌گویند ظرف 10 سال آینده هوش مصنوعی تمام صنایع جهان را متحول می‌کند و تلفیق آن با فناوری مخابراتی نسل پنجم انبوهی از خلاقیت‌ها را ایجاد می‌کند.
 
 به نقل از زد دی نت، فناوری نسل پنجم به عنوان کاتالیست و تسریع کننده پیشبرد هوش مصنوعی در صنایع گوناگون عمل می‌کند و این دو فناوری استفاده سریع، ایمن و مقرون به صرفه از ابزار و محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا و شبکه‌های هوشمند را ممکن می‌کنند.
 
به گفته رونی واسیشتا معاون ارشد شرکت «اِن ویدیا»، شبکه‌های نسل پنجم مبتنی بر هوش مصنوعی، شکل‌گیری موج چهارم انقلاب صنعتی را تسریع کرده و فرصت‌های بی سابقه‌ای را در حوزه کسب و کار و نیز در جامعه خلق می‌کنند.
 
میلیاردها شیء در کل شبکه اینترنت و در مراکز داده قرار دارند. یک شبکه نسل پنجم فراگیر این مراکز داده و اشیای هوشمند را به یکدیگر مرتبط می‌کند و این کار با سرعت، شتاب، هزینه و قدرتی متناسب با نیاز هر برنامه و نرم افزار صورت می‌گیرد.
 
وی می‌افزاید: تمامی این شبکه‌ها به تدریج تغییر می‌کنند تا با استانداردهای نسل پنجم سازگار شوند. این تحول نه تنها مبتنی بر خلاقیت‌های برگرفته از هوش مصنوعی است، بلکه مستلزم مدیریت، سازمان دهی و افزایش بهره‌وری خود این شبکه است.
 
شبکه‌های نسل پنجم بر خلاف استانداردهای قدیمی تر شبکه‌های مخابراتی بی سیم، در عصر همه‌گیری خدمات کلود و اینترنت اشیا متولد شده‌اند و می‌توانند میلیاردها حسگر مانند دوربین‌های ویدئویی را به یکدیگر متصل کنند. از این طریق مراکز داده به اطلاعات کافی برای انجام پردازش‌های مورد نیاز سیستم‌های هوش مصنوعی دسترسی دارند.
 
پیامدهای ترکیب هوش مصنوعی و فناوری ۵G
 
در ادامه چهار مثال عینی از پیامدهای ترکیب هوش مصنوعی و فناوری نسل پنجم ارائه می‌شود:
 
۱. هزاران دوربین بر روند تولید و ساخت خودروهای خودران نظارت می‌کنند: در آینده از نرم افزارهای بررسی و کنترل بصری با قابلیت خودآموزی و هوش مصنوعی برای شناسایی آسیب‌ها و نقص‌های خودروها در خط تولید استفاده می‌شود. خودروسازان از این طریق قادر به تحلیل و شناسایی مشکلات مربوط به کیفیت خودروها در خط تولید خواهند بود.
 
۲. کمک به برنامه‌ریزی شهری و مدیریت ترافیک در شهرهای هوشمند: در محیط‌های شهری که تعداد زیادی از افراد و اشیا در تعامل با یکدیگر هستند، نرم افزارهای هوش مصنوعی بازرسی بصری، قادر به کنترل تمامی موجودات و اشیای متحرک و غیر متحرک بوده و از این طریق امنیت شهر و فضاهای شهری ارتقا یافته و مدیریت شهر و ترافیک تسهیل می‌شود.
 
۳. استفاده از هوش مصنوعی برای مکالمه و پردازش زبان‌های طبیعی ارائه خدمات پیشرفته را ممکن می‌کند: چت بات های گفتگو در اینترنت، دستیارهای صوتی هوشمند و دیگر خدمات پیام رسان به صنایع مختلف کمک می‌کنند تا روندهای پشتیبانی از مشتریان را ارتقا دهند. استفاده از هوش مصنوعی برای ارتقای خدمات گپ تحت وب، ارتباط هوشمندانه‌تر با انسان‌ها را از طریق درک حالات چهره آنها و آگاهی از واکنش‌های آنها امکان پذیر می‌سازد.
 
۴. ارتقای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی: ارائه خدمات واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آینده بدون استفاده از رایانه‌های غول پیکر و سیم و کابل ممکن خواهد بود. فناوری بی سیم نسل پنجم، به صنایع حرفه‌ای امکان می‌دهد تا به طور آنی تغییرات جدیدی در خدمات واقعیت افزوده و واقعیت مجازی ایجاد کرده و آنها را به صورت بی سیم در هر زمان و مکان ارائه دهند.
 
فناوری هوش مصنوعی و نسل پنجم در ترکیب با یکدیگر اکوسیستم جدیدی را برای استفاده نرم افزار نویسان مستقل و استارت اپ های خلاق به وجود می‌آورند. اِن ویدیا به تازگی با همکاری سرویس کلود گوگل یک آزمایشگاه خلاقیت به نام AI-on-۵G راه اندازی کرده که در آن اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی مبتنی بر خدمات نسل پنجم راه اندازی و بررسی می‌شوند.
 
در این آزمایشگاه یک پلتفرم یکپارچه طراحی شده و سرورها، شبکه‌های مجازی نرم افزاری مبتنی بر نسل پنجم، اپلیکیشن‌های تجاری هوش مصنوعی، کیت‌های توسعه نرم افزار و غیره در دسترس قرار گرفته‌اند. قرار است نسخه تجاری این خدمات در نیمه دوم سال جاری میلادی در دسترس صاحبان صنایع قرار بگیرد.
 
تحولات مذکور ارائه خدمات کلود را نیز متحول خواهد کرد و مشاهده و انتقال داده‌ها را با سرعت بسیار زیادی در نقاط مختلف تسهیل می‌کند.
 
بر همین مبنا، اپلیکیشن‌های جدیدی نیز طراحی خواهند شد که وابستگی بیشتری به خدمات کلود خواهند داشت. در عین حال انتظار می‌رود ایمن سازی، کاهش هزینه استفاده و اتکاپذیری این خدمات نیز به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.