ایسوس، برند اول تولید کننده کارت گرافیک و مادربرد در دنیا، سالهای زیادی است که محصولاتی با کیفیت عالی در بازار سخت افزارهای دیجیتال عرضه می کند. در طی این نوشتار قصد داریم تا شما را به صورت خلاصه با پروسه جالب تولید کارت گرافیک در کارخانههای ایسوس آشنا کنیم.
کارت گرافیک، قطعه ای بسیار مهم که پردازشهای سنگین و خروجی تصویر هر کامپیوتری را تامین می کند از یک برد PCB تشکیل شده است که بر روی آن پردازشگر گرافیکی (GPU) ، حافظه های ویدیویی (VRAM) ، مدار تغذیه (VRM) و انبوهی از قطعات دیگر نصب می شوند. این حجم از قطعات ضروری بر روی یک بر نیازمند یک اسمبل و یا همان پروسه ساخت دقیق است تا محصول نهایی که به دست مشتریان می رسد از حداکثر کیفیت و کارایی برخوردار باشد. ایسوس نیز به عنوان یک پیشرو در صنعت سخت افزار تنها تولید کننده کارت گرافیک در دنیا با خط تولید 100 درصد اتوماتیک است.
تولید کاملا خودکار شرایط خاص و مزایای متفاوتی دارد. برای مثال از چند مورد، می توان به ایزوله بودن کارخانه تولید کارت گرافیک محل اسمبل اشاره کرد.
این خط تولید هیچگونه اثر تخریبی برای محیط زیست و کره زمین نخواهد داشت که این عمل مهمترین رسالت یک تولید کننده در سطح بین المللی است.
در این محل کارت گرافیک های ایسوس بدون دخالت انسان و با انبوهی از ماشین آلات بروز و بسیار دقیق تولید می شوند تا هر کدام از قطعات کارت گرافیک که به آنها اشاره شد، به درستی در محل خود جای گیرد. مدار چاپی یا PCB تحت این شرایط مراحل اسمبل را فقط یک بار طی می کند و پس از آن لحیم شدن تمامی قطعات نیز یک بار انجام می شود. این امر سبب به صفر رسیدن آسیب دیدگی و کاهش طول عمر برد کارت گرافیک به دلیل دمای حین لحیم می شود.
آلیاژها نقش چشمگیری در هر کارت گرافیک دارد، اما اینکه به چه شکل از این عناصر پایه VIIIA استفاده شود، قدرت و عملکرد یک کارت گرافیک و یا قطعات هر برد الکتریکی را مشخص می کند. این استاندارد برای اولین بار در 15 سال پیش معرفی شد و ایسوس نیز به عنوان اولین برند از این استاندارد برای افزایش طول عمر و کارکرد بهتر کارت گرافیک های خود استفاده کرد. در حال حاضر نسخه Super Alloy Power II در جدیدترین کارت گرافیک های ایسوس استفاده می شود. نکته جالب در مورد این فناوری این است که، قطعات تا آستانه 90 درصد از دمای ذوب می توانند به صورت کاملا ایده آل کار کنند. این موضوع تمام نگرانی مصرف کنندگان کارت گرافیک های ایسوس از بابت آسیب دیدن قطعات طی استفاده طولانی و یا دمای بالا را بر طرف می کند.
تا به اینجا قطعات یک کارت گرافیک با استانداردهای روز و به صورت کاملا خودکار بر روی برد کارت گرافیک نصب شدند، حال نوبت به مرحله نصب خنک کننده می رسد که وظیفه مهمی برای پایداری کارت گرافیک دارد. ایسوس در حال حاضر از فن های Axial Tech استفاده می کند که تفاوت ظاهری آن با فن های رایج، یک حلقه به دور پره ها است. این حلقه باعث می شود تا رایج ترین مشکل بین فن کارت گرافیک ها، یعنی شکستگی پره از بین برود و طول عمر آن به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند. مزیت دوم این فنها نیز مربوط به پره و استفاده از بلبرینگ دوم است که می تواند گردش روانتری را ایجاد کند. همچنین این سری از فن ها با استاندارد IP5X در مقابل گرد و غبار نیز کاملا مقاوم هستند.
جذب دما اولین مرحله خنک سازی کارت گرافیک است. در اصل اگر دمای تولید شده کارت گرافیک به درستی به هیت سینک منتقل نشود خنک سازی به هیچ عنوان صورت نگرفته است. ایسوس برای این بخش مهم نیز از یک فناوری به نام MaxContact استفاده می کند. این فناوری به میزان صیقل دادن سطح چمبر (قسمت اصلی و نقطه ارتباط خنک کننده به تراشه) است و در کارت گرافیک های ایسوس این چمبر با دقت میکروسکوپی صیقل داده شده است. این امر نیازمند تجهیزات بروز و مهم تر از آن آلیاژ مخصوص به خود است.
نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کرد، در خط تولید تمام خود کار Auto-Extreme ایسوس، تمامی مراحل پس از طی کردن آزمون هایی خاص پشت سر گذاشته شده که همگی توسط ماشین های هوشمند بررسی می شود تا در پایان، محصولی کامل و بی نقص به دست مصرف کننده برسد. این خط تولید با حذف خطای انسانی، محصولاتی با کیفیتی یکسان و بدون ایراد در حین پروسه تولید خواهد بود.