تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 26, 2021
16:27 یکشنبه، 4ام مهرماه 1400
کد خبر: 128870

دعوت از متخصصان ایرانی برای مشارکت در تدوین استانداردهای IT

 
دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانه ای از متخصصان حوزه‌های فناوری در فرایند تدوین استانداردهای بین‌‎المللی با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران دعوت کرد.
 
به گزارش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، علی آذرکار با دعوت از متخصصان حوزه‌های فناوری در فرآیند تدوین استانداردهای بین‌المللی، آخرین دستاوردهای ساختار متناظر ISO/IEC JTC۱ در نشست مشترک با سازمان ملی استاندارد ایران را تشریح کرد و گفت: ایزو یک نهاد استانداردسازی مهم در دنیا است که فعالیت خود را از سال ۱۹۴۷ آغاز کرده و تا پیش از سال ۱۹۸۷ و گسترش موج توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات در دنیا، این نهاد متولی تدوین استاندارد در تمامی حوزه‌ها به جز این حوزه بود.
 
وی ادامه داد: از سال ۱۹۸۷ به بعد، دو نهاد مهم استانداردگذار جهانی (یعنی ISO و IEC) ساختار مشترک JTC۱ را ایجاد و اعلام کردند که از این پس این ساختار نقطه تمرکز تدوین استانداردهای حوزه فناوری اطلاعات خواهد بود.
 
آذرکار با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۶ در ذیل این ساختار، شش کمیته فرعی تشکیل شد، افزود: هر یک از این کمیته‌ها به طور جدی و فعال در فرآیند تدوین استانداردهای بین‌المللی مشارکت دارند که شامل کمیته فرعی ۷ (با عنوان «مهندسی سامانه‌ها و نرم‌افزار») (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی ۲۷ (با عنوان «فنون امنیت اطلاعات») (سطح مشارکت P)، کمیته‌‬ فرعی ۲۹ (با عنوان «کدینگ اطلاعات صوتی، تصویری، چندرسانه‌ای و ابررسانه‌ای») (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی ۴۰ (با عنوان «مدیریت خدمات فناوری اطلاعات و حکمرانی فناوری اطلاعات») (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی ۳۹ (با عنوان «پایداری برای فناوری اطلاعات و از طریق آن») (سطح مشارکت P) و کمیته فرعی ۴۱ (با عنوان «اینترنت اشیا و فناوری‌های وابسته») (سطح مشارکت O) می‌شوند.
 
دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با تأکید بر اینکه یکی از اهداف ایزو تلاش برای مشارکت هر چه بیشتر کشورهای در حال توسعه است، ادامه داد: در تدوین استانداردها، ایزو از مشارکت همه کشورها استقبال می‏‌کند. اما شرط مشارکت در این فرایند، ایجاد ساختاری مشابه JTC۱ در هر یک از کشورهای عضو است.
 
وی به ساختار متناظر ISO/IEC JTC۱ در ایران اشاره کرد و ادامه داد: با همین هدف «کمیته فنی فناوری اطلاعات» به‌عنوان ساختار متناظر ISO/IEC JTC۱ در ایران با هدف مشارکت جمهوری اسلامی ایران در تدوین استانداردهای بین‌المللی حوزه فناوری اطلاعات از سال ۱۳۸۸ تشکیل شد.
 
به گفته آذرکار مسئولیت‌های دبیرخانه‏ کمیته فنی فناوری اطلاعات از سال ۱۳۹۵ تاکنون در اختیار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بوده و این روند تا سال ۱۴۰۱ نیز ادامه دارد. در حال حاضر، ۵ کمیته متناظر در ایران فعال‬ هستند که ۵ کمیته فرعی دارای سطح مشارکت P و یک کمیته فرعی دارای سطح مشارکت O است.
 
واگذاری مدیریت پروژه تدوین استاندارد فاوا به ایران
 
دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات با بیان گزارشی از فعالیت‌های ۱۲ ساله این کمیته تأکید کرد: بخش عمده‌ای از این فعالیت‌‏ها از سال ۱۳۹۵ به بعد، زمانی که مسئولیت‌های دبیرخانه‌ای آن به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای واگذار شد، انجام شده است.
 
آذرکار ارسال بیش از ۱۷۰۰ نظر، بررسی بیش از ۱۸۰۰ سند ارسالی، واگذاری مدیریت پروژه تدوین یکی از استانداردهای حوزه فناوری اطلاعات توسط ایزو به ایران برای نخستین بار، حضور در بیش از ۴۵ نشست و اجلاسیه (حضوری و غیرحضوری)، مشارکت حدود ۵۰ نفر از متخصصان داخلی در تدوین فرآیند استانداردهای بین‌المللی حوزه فناوری اطلاعات، تلاش برای رفع مشکلات و محدودیت‌های حضور ایران در نشست‌های غیرحضوری (اصلاح سند SD-۱۹) را بخشی از دستاوردهای این دوره عنوان کرد.
 
وی‬ از تمامی بنگاه‌های خصوصی، نهادها و سازمان‏‌هایی که به طور تخصصی در حوزه‌های مشخصی از فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند، درخواست کرد برای مشارکت در کمیته‌های فعال موجود و فعال‌سازی کمیته‌های فرعی جدید مرتبط با حوزه‌‬ تخصصی خود اقدام کرده و در فرایند تدوین استانداردهای بین‌المللی نقش مؤثری ایفا کنند.
 
آذرکار‬ با بیان‌ اینکه‌ متخصصان می‌توانند درخواست‌های خود را در این‌باره به آدرس sec@isiri-ittc.ir ارسال کنند، تأکید کرد: از آنجا که دبیرخانه‌‬ کمیته‌های فرعی، نقش مهمی در تصویب یا عدم تصویب یک استاندارد دارند، حضور متخصصان و خبرگان حوزه‌‬ صنعت IT‬ می‌تواند باعث حفظ بیشتر منافع ملی در این راستا شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.