تدوین برنامه 10 ساله برای امور فضایی کشور
ICTna.ir – اکثر فناوریهای موجود، ریشه در تحقیقات فضایی دارد و دانش فضایی از افق بسیار گستردهای برخوردار است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر محمد سلیمانی، در مراسم امضاء تفاهمنامه احداث سه پژوهشکده نسل سوم میان سازمان فضایی و دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر و علم و صنعت ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: فناوری فضایی، دانشی نیست که به مرحله اشباع برسد و به واسطه بستر گستردهای که دارد امکان پیشرفت بشر را برای دریافت دانش بیشتر فراهم کرده است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای حوزه فناوری فضایی و ماهواره عدم تولید انبوه است که میتواند زمینه مناسبی را برای همکاری بخشهای صنعتی و تحقیقاتی فراهم کند.
وزیر ارتباطات با اشاره به دیگر ویژگیهای این حوزه، خاطر نشان کرد: تک بعدی نبودن، یکی دیگر از این ویژگیها است بهگونهای که در زمینه علوم فضایی نیاز به تخصصهای متنوع و بین رشتهای است.
دکتر محمد سلیمانی با بیان این مطلب که ورود به فضا یک امر اجتناب ناپذیر است، گفت: در همین راستا و طی دو سال گذشته برنامهای 10 ساله برای امور فضایی کشور تدوین و به تصویب هیات دولت رسیده است.
وی تأکید کرد: با توجه به زلزله خیز بودن و شرایط جغرافیایی کشور، استفاده از دانش فضایی برای مدیریت حوادث غیر مترقبه الزامی بوده و اجتناب ناپذیر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقتصادی بودن فناوری فضایی، اظهار داشت: سرمایهگذاری در این حوزه بسیار پررونق بوده و موجب شده تا آیندهای بسیار روشن را در دراز مدت داشته باشیم.
وی با بیان این مطلب که باید برای دفاع از منافع ملی خود در مجامع بین المللی حضور پیدا کنیم اظهار داشت: در صورت عدم حضور در این جامع، ممکن است به واسطه برخی کشورها از حقوق خود درامور فضایی محروم شویم.