بازار سرمایه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 16, 2021
12:08 شنبه، 24ام مهرماه 1400
کد خبر: 129456

ادعای رئیس سابق سازمان بورس: استفاده از ماینرها در سال گذشته تخلف نبود

 
رئیس سابق سازمان بورس با بیان اینکه ماینرهای بورس در ابتدای سال ۹۹ خریداری و شروع به بهره‌برداری شده بود، مدعی شده که در آن زمان استفاده از این دستگاه‌ها به شکل امروز، تخلف شمرده نمی شده و راحت‌تر می‌توانستند کار را انجام دهند.
 
«محمد علی دهقان دهنوی» که چهارشنبه هفته گذشته از ریاست سازمان بورس خداحافظی کرده اخیرا در مصاحبه‌ای درباره کشف ماینر در شرکت بورس تهران، از رسیدگی به این موضوع خبر داد و گفت: «در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد قضیه روشن شده است.»
 
به گفته رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار، عده‌ای هنوز فرق بین شرکت بورس و سازمان بورس را نمی‌دانند و به این افراد باید توضیح داد که شرکت بورس تهران یکی از شرکت‌هایی است که در عملیات اجرایی بازار سرمایه و در کنار شرکت‌های فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی انجام وظیفه می‌کند و این چهار شرکت و چند شرکت دیگر در بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس هستند اما از لحاظ مدیریتی و مالکیتی ارتباطی با یکدیگر نداشته و تنها تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.
 
او همچنین در ادامه توضیحات خود گفت: «بر اساس مستندات موجود و بررسی‌های انجام شده و گزارش‌هایی که دریافت شده و همچنین توضیحاتی که از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت بورس دریافت شده، این موضوع به ماه‌های پایانی سال ۹۸ برمی گردد که در آن یک کمیته شامل دو نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت بورس تهران به همراه مدیرعامل و چند تن از مدیران شرکت بورس تصمیم می‌گیرند که تعدادی دستگاه ماینر خریداری و بهره‌برداری کنند.»
 
خرید ۳۲ دستگاه ماینر برای شرکت بورس
دهقان دهنوی در بخش دیگری از توضیحات خود با اشاره به ادعای افراد مرتبط با این موضوع گفت: «آنان ادعا می‌کنند که در آن زمان به دنبال کار تحقیقاتی در این زمینه، استفاده از امکانات موجود و فعالیت اقتصادی بوده و در همین راستا در دو نوبت یک بار به تعداد ۵۰ دستگاه و یک نوبت به تعداد ۳۲ دستگاه ماینر خریداری شده است.»
 
او با تاکید بر اینکه این دستگاه‌ها در ابتدای سال ۹۹ خریداری و شروع به بهره‌برداری از آنها شده است ادامه داد: «در آن زمان استفاده از این دستگاه‌ها به شکل امروز، تخلف شمرده نمی شده و راحت‌تر می‌توانستند کار را انجام دهند. بنابراین تا شهریور ماه حدود سه و نیم بیت کوین ماین کردند و بعد هم آن را متوقف می‌کنند.»
 
دهقان دهنوی در خصوص ورود سازمان بورس به این موضوع گفت: «این اقدام نه تنها برخلاف شرح وظایف و اساسنامه شرکت بورس بوده بلکه نحوه گزارش‌دهی و ثبت این اطلاعات مالی هم به صورت ناقص انجام گرفته است؛ یعنی در حساب‌های شرکت بورس خریداری دستگاه‌ها ثبت شده ولی بیت کوینی که ماین شده در حساب‌های شرکت نیامده است که البته در توجیه آن هم عدم وجود یا ابهام در استانداردهای ثبت حسابداری را بیان کرده‌اند.»
 
استفاده از ماینر برای اهداف اقتصادی
او همچنین گفت: «با این بررسی‌ها وقوع تخلف در شرکت محرز شد و سازمان بورس در راستای اهداف اصلی خود یعنی ارتقای شفافیت وظیفه خود دانست که از این موضوع پرده بردارد.»
 
این اظهار نظر دهقان دهنوی حالا در شرایطی مطرح شده که چندی پیش، خبری مبنی بر کشف دستگاه ماینر شخصی در زیرزمین ساختمان شرکت بورس در فضای مجازی منتشر شد که صحت این خبر بلافاصله توسط مسئولان این شرکت تکذیب شد؛ اما روز چهارشنبه، هفتم مهرماه، در پی مطرح‌شدن مجدد این موضوع، صحت کشف دستگاه ماینر شخصی در شرکت بورس تهران، توسط سازمان بورس تأیید شد و به‌دنبال آن، علی صحرایی، رئیس شرکت بورس تهران از سمت خود استعفا داد و محمود گودرزی، سرپرست بورس اوراق بهادار تهران شد.
 
از سویی دیگر، بعد از همه حواشی ایجاد شده به دلیل کشف ماینرها در شرکت بورس و استعفای رئیس این شرکت، این حواشی همچنان علیه دهقان دهنوی، سکان دار سازمان بورس اوراق بهادار وجود داشت. از همین رو در جلسه فوق العاده چهارشنبه ۲۱ مهر شورای عالی بورس، «مجید عشقی» به اتفاق آرا و با تایید وزیر امور اقتصاد و دارایی به عنوان رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین و جایگزین «محمدعلی دهقان دهنوی» شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.