سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 23, 2021
16:41 شنبه، 1ام آبانماه 1400
کد خبر: 129700

تامین‌کنندگان هواوی و SMIC برای صادرات قطعات به آن‌ها از آمریکا مجوز گرفته‌اند

 
 
تامین‌کنندگان غول دنیای فناوری چینی یعنی هواوی و همچنین بزرگترین تراشه‌ساز چین یعنی SMIC در فاصله نوامبر گذشته تا آوریل مجوزهایی به ارزش میلیاردها دلار گرفته‌اند تا بتوانند قطعات و فناوری‌هایشان را به این کمپانی‌ها صادر کنند.
 
طبق اسنادی که در اختیار رویترز قرار گرفته، ۱۱۳ مجوز صادرات به ارزش ۶۱ میلیارد دلار برای تامین‌کنندگان هواوی صادر شده و همچنین ۱۸۸ مجوز به ارزش ۴۲ میلیارد دلار برای صادرات به SMIC چراغ سبز دریافت کرده‌اند.
 
این داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که از هر ۱۰ درخواست، ۹ مورد از آن‌ها برای SMIC‌ مجوز دریافت کرده‌اند، در حالی که برای تامین‌کنندگان هواوی این میزان به ۶۹ درصد می‌رسد.
 
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا چند روز پیش خواستار انتشار داده‌های مربوط به مجوزها شد. نمایندگان جمهوری‌خواه از بایدن بخاطر ادامه همکاری کمپانی‌های آمریکایی با شرکت‌های چینی که در لیست سیاه قرار دارند، انتقاد می‌کنند. نمایندگان جمهوری‌خواه می‌گویند دولت باید درباره انتقال فناوری به کشورهای رقیب شفافیت داشته باشد.
 
با وجود چنین انتقادهایی، وزارت بازرگانی می‌گوید که برداشت‌های خودسرانه از مجوزهای صادر شده، خطر سیاسی شدن روند صدور مجوز و همچنین ارائه‌ای نادرست از تصمیمات امنیتی ملی توسط دولت را در پی دارد.
 
 
وزارت بازرگانی همچنین به این موضوع اشاره کرده که مجوزها نشان‌دهنده میزان صادرات قطعات و فناوری‌ها نیستند و تنها نزدیک به نیمی از کل مجوزها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این وزارتخانه همچنین گفته که برنامه‌های صدور مجوز شرکت‌ها شامل هواوی و SMIC، توسط دولت ترامپ پردازش شده‌اند و توسط دولت بایدن ادامه پیدا می‌کنند.
 
یکی از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی آمریکا در دولت ترامپ می‌گوید هدف از تحریم‌ها در دولت قبلی، عدم دسترسی شرکت‌ها به فناوری‌های پیشتاز بدون ضربه زدن به صادرات قطعات از سوی کمپانی‌های آمریکایی بود. وی همچنین گفته که اطلاعات منتشر شده به گونه‌ای تدوین شده‌اند که عموم مردم را گمراه کنند.
 
هواوی و SMIC هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده‌اند. هواوی در مه ۲۰۱۹ به دلیل نگرانی‌های امنیتی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت که نتیجه‌اش نیاز شرکت‌های آمریکایی به دریافت مجوز مخصوص برای ادامه همکاری با این کمپانی بود. در دسامبر ۲۰۲۰ شرکت SMIC هم با ادعای همکاری با ارتش چین، به این لیست افزوده شد.
 
اکثر مجوزهای صادر شده مربوط به قطعات غیر حساس می‌شوند. برای مثال از ۱۱۳ مجوز مختص هواوی، ۸۰ مورد برای اجناس معمولی بوده‌اند که تنها بخاطر اینکه هواوی در لیست سیاه قرار داشته، شرکت‌ها باید مجوز دریافت می‌کردند. این میزان برای SMIC برابر ۱۲۱ مجوز از ۱۸۸ مجوز بوده است. این مجوزها معمولا برای ۴ سال کارایی دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.