امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 30, 2021
14:42 شنبه، 8ام آبانماه 1400
کد خبر: 129902

برای امنیت سایبری باید اینترانت ملی راه‌اندازی شود

 
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت:‌ در مورد امنیت سایبری هم باید شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود تا برای سامانه‌های داخلی ما اینترانت ملی ایجاد شود. البته برای مردم مانعی ندارد که از اینترنت و شبکه وب جهانی استفاده شود، اما سامانه‌ها باید تحت نظر شبکه ملی اطلاعات باشد.
 
علی جدی در مورد افزایش امنیت سایبری اظهار کرد: سامانه‌هایی که ملی است و اطلاعات ملی روی آنها وجود دارد، به صلاح نیست که در شبکه وب که تحت کنترل کشورهای خارجی است و سرورهای خارج از کشور آنان قرار داده شود. بسیاری از هک‌هایی هم که صورت می‌گیرد از خارج از کشور انجام می‌شود.
 
وی افزود: یکی از مواردی که در رای اعتماد به وزیر جدید روی آن تاکید داشتیم، موضوع شبکه ملی اطلاعات و اینترانت ملی برای سامانه‌های ملی که در داخل از کشور استفاده می‌شود، بوده است. اگر می‌خواهیم سامانه‌های ما امنیت کافی را داشته باشند، دسترسی خارج از کشور به آنها کاهش یافته و راحت هک نشود.
 
جدی تصریح کرد: طرح صیانت از کاربران مجازی هم به نوعی مکمل این موضوع است. من با اینکه در طرح صیانت محدودیتی برای کاربران ایجاد شود موافق نیستم؛ اما این هم درست نیست که پلتفرم‌ها هرکاری بخواهند با کاربران انجام دهند؛ صفحه آنها را ببندند یا به راحتی به اطلاعات آنها دسترسی داشته باشند و عملا پاسخگو هم نباشند، این موضوع در هیچ کجای دنیا پذیرفته شده نیست. در آمریکا، اروپا، کانادا و کشورهای آسیایی یک سری مقررات برای پلتفرم‌ها تعریف شده که در قالب آنها ارائه خدمات دهند. صفحه من به عنوان یک نماینده مجلس نزدیک به دوماه بسته شد بدون آنکه بدانم چرا این اتفاق افتاده است. قطعا برای یک کاربر عادی کار سخت‌تر خواهد بود.
 
وی در ادامه گفت:‌ بنابراین ما به دنبال محدود کردن در طرح صیانت نیستیم بلکه به دنبال حمایت از حقوق کاربران هستیم. در مورد امنیت سایبری هم باید شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود تا برای سامانه‌های داخلی ما اینترانت ملی ایجاد شود. البته برای مردم مانعی ندارد که از اینترنت و شبکه وب جهانی استفاده شود، اما سامانه‌ها باید تحت نظر شبکه ملی اطلاعات باشد.
 
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: طرح صیانت بیشتر در مورد کاربران عادی است که پلتفرم‌های داخلی و خارجی استفاده می‌کنند اما بیشتر تعریف مقررات برای پلتفرم‌ها است یعنی مقرراتی برای پلتفرم‌ها تعیین می‌کنیم تا در قالب آنها به کشور خدمات دهند که عملا حق و حقوق کاربران ما ضایع نشود. برای مثال اینستاگرام به راحتی صفحات را بسته و توضیحی هم در این مورد نمی‌شود یا گوگل بدون اطلاع یک نرم‌افزار را حذف می‌کند.
 
وی همچنین گفت:‌ در کانادا، سایت‌هایی که پسوند داخلی دارند بسیار بیشتر از سایت‌های دیگر بازدید دارند. قریب به اتفاق پلتفرم‌ها در کشورها حتی همین کشورهای آسیایی دفتر دارند و در برابر حق و حقوق کاربران پاسخگو هستند. کشورها به این پلتفرم‌ها قرارداد دارند و توافق کرده‌اند تا نمایندگی داشته باشند. مثل این است که یک کشور خارجی یک سری تجهیزات یا خودرو در داخل کشور به مردم بفروشد اما نمایندگی نداشته باشد.
 
جدی در ادامه تصریح کرد: ما در طرح صیانت، وزارتخانه را موظف می‌کنیم که مقرراتی برای پلتفرم‌ها تعریف کند تا بتوانند در چارچوب انها در کشور فعالیت کنند. یکی از این موارد پاسخگویی به کاربران داخلی است. البته این حالت خام طرح صیانت است و احتمالا در ادامه نمایندگان نظر دیگری داشته باشند و تغییرات زیادی هم کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.