اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

November 1, 2021
16:24 دوشنبه، 10ام آبانماه 1400
کد خبر: 129975

گزارش رگولاتوری از آخرین وضعیت ارتباطات: اینترنت موبایل ۹۰ میلیون مشترک دارد

 
گزارش رگولاتوری از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در تابستان ۱۴۰۰ حاکی از عبور تعداد مشترکین اینترنت موبایل (سیار) از ۹۰ میلیون مشترک است. طی سه ماه دوم سال ضریب نفوذ تلفن همراه به ۱۵۶.۶۴ درصد رسید و این رقم برای ارتباطات سیار حدود ۱۰۶.۳۴ درصد است.
 
جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در سه ماه دوم ۱۴۰۰ منتشر شد. این گزارش از افزایش ۱.۵ درصدی ضریب نفوذ تلفن همراه به نسبت سه ماهه اول سال حکایت دارد و به ۱۵۶.۶۴ درصد رسیده است. جمع کل خطوط واگذار شده در کشور ۲۰۷ میلیون و ۷۵۲هزار و ۹۲۴ مورد است.
 
همچنان بیشترین کاربران اپراتورها به همراه اول تعلق داشته و ایرانسل و رایتل در جایگاه بعدی قرار دارند. نکته‌ای که در این آمار به چشم می‌خورد، افزایش سهم کاربران همراه اول و رایتل و کاهش اندک سهم ایرانسل است. ۵۳.۵ درصد از کاربران شبکه تلفن همراه کشور، مشترک همراه اول بوده و این رقم برای کاربران ایرانسل و رایتل به ترتیب ۴۲.۵ درصد و ۳.۹ درصد است.
 
 
همان طور که انتظار می‌رود سهم خطوط اعتباری از خطوط دائمی اپراتورها بیشتر بوده اما برخلاف همراه اول، در دو اپراتور ایرانسل و رایتل این فاصله بسیار معنا دار و بالاتر از ۹۰ درصد است.
 
بنابر گزارش رگولاتوری جمع خطوط واگذار شده همراه اول ۱۰۳ میلیون و ۷۰۸هزار و ۶۳ بوده که ۶۸.۷ درصد آن‌ها در شبکه فعال هستند. همچنین ایرانسل تا کنون ۹۵میلیون و ۳۵۵ هزار و ۲۰۳ خط را واگذار کرده است که کمتر از ۶۰درصد آن‌ها در شبکه ایرانسل فعال هستند. تعداد خطوط واگذار شده رایتل نیز ۸ میلیون و ۶۸۹هزار و ۶۵۸ مورد بوده که ۵۹.۲ درصد آن‌ها در شبکه ارتباطی کشور فعال هستند.
 
تعداد سایت‌های فعال شبکه تلفن همراه به تفکیک اپراتور و فناوری از رشد این سایت‌ها در مقایسه با سه ماهه اول سال حکایت دارد.
 
 
در ادامه گزارش به وضعیت پوشش شهرها، روستاها و جاده‌ها به تفکیک اپراتور براساس پایین‌ترین سطح تکنولوژی (۲G) اشاره شده که بر این اساس بالاترین آمار مربوط به همراه اول با پوشش ۹۶.۵ درصدی جمعیت است. ایرانسل نیز با ۸۷.۲۱ و رایتل با پوشش ۵۶.۹ درصدی نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند. شایان ذکر است که اپراتور همراه اول در حال حاضر با تحت پوشش قرار دادن ۸۲هزار و ۱۴۶ کیلومتر از جاده‌های کشور، در رتبه نخست جدول قرار گرفته است.
 
 
از لحاظ پوشش جمعیتی به تفکیک استان‌ها تا پایان شهریور ۱۴۰۰، استان تهران با ۹۹ درصد و سیستان و بلوچستان با ۵۴ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد پوشش جمعیتی اپراتور همراه اول را دارند. از این حیث برای اپراتور ایرانسل، استان قم بیشترین و استان کردستان کمترین درصد پوششی را شامل می‌شوند.
 
براساس گزارش رگولاتوری کاربران همراه اول، ایرانسل و رایتل در شش ماه اول ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۵۱ میلیارد، ۲۱ میلیارد و ۱.۷ میلیارد پیامک ارسال و دریافت کرده‌اند.
 
وضعیت پهنای باند ثابت و سیار
 
مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن‌باند ثابت تا پایان نیمه اول امسال، بیش از ۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار عدد بوده که از فناوری‌های اینترنت پرسرعت، شامل xDSL، wi-fi ،FTTX و TD-LTE با سرعت‌های متفاوت بهره می‌برند. لازم به ذکر است سهم مشترکین ADSL و VDSL بسیار بیشتر از سایر فناوری‌های اینترنت است.
 
 
با این حساب ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور به ۱۲.۵۵ درصد رسیده است که در مقایسه با سه ماهه پایانی سال ۹۹ کاهش داشته است.
 
همچنین ضریب نفوذ اینترنت سیار در کشور به ۱۰۶.۳ درصد رسیده است و بیش از ۹۰ میلیون مشترک اینترنت سیار وجود دارد که از این تعداد ۵۳ درصد آن‌ها کاربر همراه اول، ۴۲ درصد کاربر ایرانسل و ۴ درصد نیز کاربر رایتل هستند.
 
وضعیت تلفن ثابت
 
طبق این گزارش ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور ۳۴.۴۲ درصد باقی مانده است و تغییری نسبت به سه ماهه اول سال نداشته است.
 
 
در حال حاضر ۲۹ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۱۸۱ خطوط دایر ثابت در کشور اعم از خطوط مخابرات، FCPها و Servco وجود دارد و البته ۳۸ میلیون و ۷۱۴ هزار و ۳۴۳ خط تلفن به طوری کلی در کشور ثبت شده است. این آمار نشان می‌دهد با وجود افزایش تعداد خطوط دایر ثابت، تعداد کل خطوط تلفن در کشور کاهش داشته است. این کاهش بیشتر مربوط به شرکت مخابرات ایران است.
 
جالب است بدانید حدود ۲۷ درصد از خطوط شرکت مخابرات ایران به شهروندان تهرانی اختصاص داده شده است.
 
بخش دیگر این گزارش به ترافیک ورودی و خروجی بین‌الملل در شرکت مخابرات ایران اشاره دارد. تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۰ ترافیک ورودی بین‌الملل ۲۱ میلیون و ۷۵۵ هزار دقیقه و ترافیک خروجی حدود ۴ میلیون و ۹۳۴هزار دقیقه بوده است.
 
بنابر اعلام رگولاتوری، میزان افزایش قابل توجه شاخص ترافیک ورودی بین‌الملل به کارکرد نامتعارف تعدادی از مشترکین تجاری در منطقه تهران و عدم رعایت نکات ایمنی در بستر ارتباطی خود شرکت‌ها باز می‌گردد.
 
گزارش کامل رگولاتوری برای از وضعیت ارتباطات کشور و خدمات پستی برای تابستان ۱۴۰۰ را می‌توانید از اینجا مطالعه کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.