وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: راهاندازی پارک اقتصاد دیجیتال برای توسعه امور اقتصادی در دستور کار دولت سیزهم قرار دارد.
عیسی زارع پور روز شنبه در حاشیه بازدید از پارک فناوری پردیس به خبرنگاران اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال یک موضوع کلیدی و بین بخشی است و چندین وزارتخانه و معاونت درگیر آن هستند.
وی ادامه داد: حدود چهار تا پنج درصد از تولید ناخالص ملی مبتنی بر اقتصاد دیجیتال است که بر اساس هدف گذاری، آن را تا پایان سال به ۱۰ درصد می رسانیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در برخی از کشورها اقتصاد دیجیتال ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت دارد، توضیح داد: توسعه اقتصاد دیجیتال نیاز به زیر ساخت های ویژه دارد تا مراکز اقتصاد دیجیتال شکل بگیرد.
زارع پور با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه اقتصاد دیجیتال بیان کرد: راه اندازی اولین مجموعه در این حوزه را در معاونت علمی و فناوری به زودی کلید می زنیم.
وی با تاکید بر ضرورت دسترسی همه مردم به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت، اظهار داشت: در حال حاضر حدود هشت هزار روستا به اینترنت دسترسی ندارد و با هدف گذاری انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۱ دسترسی تمام روستاها به شبکه ملی ارتباطات محقق می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بسیاری از زیرساخت های آموزشی و کسب و کار به ارتباطات گره خورده است، توضیح داد: در دوران همه گیری کرونا، مردم برای انجام کارهای روزمره خود به اینترنت نیاز دارند و تامین زیرساخت های لازم برای دسترسی همگان به اینترنت ضروری است.
زارع پور ضمن تقدیر از عملکرد سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: زیرساخت های خوبی توسط مجموعه همکاران برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در حوزه مباحث قانونی، مادی و معنوی در کشور شکل گرفته است.
شرکتهای دانشبنیان نیازمند پوست اندازی
وی ادامه داد: در حال حاضر برای حمایت از شرکت های دانش بنیان با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و باید اکوسیستم و زیست بوم شرکت های دانش بنیان را در کشور به گونه ای طراحی کنیم که در ادامه مسیر به حلال مشکلات تبدیل بشوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حرکت بزرگی که از گذشته شروع شده باید باقدرت در دولت سیزدهم ادامه و نتیجه آن در زندگی روزمره مردم تجلی پیدا کند.
زارع پور با اشاره به حمایت از شرکت های فعال در حوزه آی.تی توضیح داد: وزارت ارتباطات در دوره جدید ماموریت هایی برای شرکت های فعال در این حوزه تعریف و از حرکت هدفمند آنها در راستای خدمات رسانی به مردم حمایت می کند.
وی گفت: هدف ما این است که مردم طعم شیرین استفاده راحت و بهینه از اینترنت را در زندگی روزمره بچشند در حوزه فناوری به مردم خدمت کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: خدمات مورد نیاز در نقشه راه این وزارتخانه را به شرکت ها پیشنهاد می دهیم و هر شرکتی که انجام بدهد در چارچوب حمایت ما قرار می گیرد.
زارع پور با بیان اینکه زیرساخت های ارتباطی برای این حجم تقاضا طراحی نشده و در دوران کرونا درخواست ها بیش از ۲ برابر افزایش یافته است، توضیح داد: دلیل کندی اینترنت این است که در حال حاضر زیرساخت ها با تقاضا همخوانی ندارد.
وی افزود: تمام تلاش ما در وزارت ارتباطات این است که در کوتاه مدت شاهد گسترش خدمات در این حوزه باشیم و به همکاران ماموریت دادیم تا مشکلات اینترنت در مناطق گزارش شده به شکل ویژه بررسی و رسیدگی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هدف ما تقویت زیرساخت های اینترنت پرسرعت در کشور است و نگرانی جدی در این حوزه نداریم.
زارع پور باتاکید بر نگاه فرصت محور در این زمینه، اظهار داشت: با نگاه فرصت محور تهدید ها را به فرصت تبدیل می کنیم و در حوزه فناوری های جدید اگر دقت نشود تهدید ملی محسوب می شوند.
وی ادامه داد: زیرساخت ها با سرعت و دقت برای بخش دولتی و خصوصی تامین می شود و باید مشاور امین برای کسب و کارها باشیم و در این راستا باید حاکمیت داده در کشور شکل بگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امنیت اطلاعات بحث جدی است و نیاز به بازنگری دارد، توضیح داد: امروز جنگها به سمت سایبری رفتند که اثر بخشی بیشتر و هزینه کمتری دارد.