امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 6, 2021
17:09 شنبه، 15ام آبانماه 1400
کد خبر: 130125

در هشت ماه گذشته بیش از ۴۴ میلیون حمله سایبری شناسایی شده است

 
معاونت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان فناوی اطلاعات در گزارشی اعلام کرده که شبکه ملی تله بدافزار تا مهر ۱۴۰۰ بیش از ۴۴ میلیون حمله را توسط این شبکه شناسایی کرد است.
 
بنر ایرانی کارت
سازمان فناوری اطلاعات در راستای اهداف کلان و انجام وظایف خود در تأمین امنیت و فناوری اطلاعات معاونت امنیت این سازمان را تشکیل داد. این معاونت در سه حوزه نظام مدیریت امنیت اطلاعات (نما)، ارزیابی امنیتی محصولات (ارم) و خدمات مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد‌های رایانه‌ای (ماهر) فعالیت می‌کند. سازمان فناوری اطلاعات تصمیم گرفته است گزارشی از اقدامات خود در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در سال ۱۴۰۰ را منتشر کند.
 
در بخش اول این گزارش به شناسایی، ارزیابی و رتبه‌بندی شرکت‌های فعال در حوزه خدمات امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و احراز صلاحیت فنی و امنیتی شرکت‌های ارائه دهنده محصولات و خدمات امنیتی در سال جاری پرداخته شده است. طبق این گزارش تا پایان مهر ۱۴۰۰، ۱۹۹ پروانه برای شرکت‌های فعال در حوزه افتا صادر شده‌ است. این میزان در سال ۱۳۹۹ برابر با ۲۴۲ پروانه بوده است.
 
این گزارش آمار صدور پروانه خدمات به تفکیک حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات تا مهر ۱۴۰۰ را نیز مشخص کرده است:
 
صدور پروانه در حوزه مدیریتی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۱۴
صدور پروانه در حوزه عملیاتی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات: ۹۳
صدور پروانه در حوزه فنی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۸۲
صدور پروانه در حوزه آموزشی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات :۱۰
 
عملکرد شاخص‌ها
بخش دیگر این گزارش به وضعیت «عملکرد شاخص‌ها» پرداخته است. این بخش آمار جالبی را در اختیار قرار می‌دهد. برای مثال طبق این شاخص‌ها ۴۴میلیون ۲۲۸ هزار و ۴۲۳ حمله توسط شبکه ملی تله بدافزار (حسگرهایی که در شبکه کار گذاشته می‌شوند تا بدافزارها و حملات را شناسایی کنند) در هفت ماه نخست امسال شناسایی شده است. طبق اطلاعات داده شده نزدیک به ۴۴ هزار بدافزار، ۲میلیون آدرس‌های آلوده به بات، ۱۲ هزار و ۸۶۶ نقطه آسیب‌پذیر در داخل کشور ، ۳۵۰ مورد حملات (DDoS) شناسایی و پیگیری شده است.
 
خدمات مرکز ماهر
طبق این گزارش ۶۵۸ مورد خدمت توسط مرکز ماهر تا مهر ماه سال ۱۴۰۰به بخش‌های مهم ارائه شده است. طبق تصویر، بخش‌های دریافت‌ کننده این خدمات بیشتر از همه اپراتورها و در قدم بعدی بخش خصوصی بوده‌اند. دستگاه‌های حاکمیتی و بانک‌ها و موسسات مالی هم در جایگاه بعدی قرار دارند.

 
نحوه مطلع شدن مرکز ماهر از رخدادها هم از ۱۳۱ منبع داخلی بوده و ۲۸۰ مورد از سمت مراجع بین‌الملل بوده است. طبق نمودارهای ارائه شده در گزارش بیشترین رخداد‌ها هم فیشینگ سایت‌های داخلی و در مقام دوم آلودگی به بدافزار و بات است. از سوی دیگر در بین بخش‌های حاکمیتی بیشترین میزان دریافت خدمات با اختلاف به قوه قضائیه می‌رسد و بعد از آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جای دارد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نهاد ریاست جمهوری و پس از آن وزارت بهداشت و دادگستری در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در تصویر قابل مشاهده سایر وزارتخانه‌ها تقریبا هیچ خدمتی از مرکز ماهر دریافت نمی‌کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.