تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 11, 2021
13:03 پنجشنبه، 20ام آبانماه 1400
کد خبر: 130314

مدیرعامل شرکت پست: سامانه مکاتبه مردم با دولت به زودی رونمایی می‌شود

 
مدیرعامل شرکت ملی پست و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در راستای توسعه خدمات الکترونیک، سامانه الکترونیکی مکاتبه مردم با دولت از طریق شرکت پست راه اندازی شده و به زودی رونمایی می شود.
 
«رمضانعلی سبحانی فر» روز پنجشنبه در جریان بازدید از شرکت پست استان همدان اظهار داشت: تاکنون مکاتبات در بستر دولت الکترونیک از «پیام دولت» به صورت «از دولت به دولت» بود اما از این پس با راه اندازی این سامانه طبق تفاهم صورت گرفته با نهاد ریاست جمهوری مکاتبه «مردم به دستگاه های دولتی» از طریق پست امکان پذیر می شود.
 
وی اضافه کرد: یعنی به جای اینکه شخصی نامه ای را برای وزارت خانه ای ارسال کند یا حضوری پیگیر کارش باشد درخواست خود را به صورت الکترونیک از باجه پست به نهاد مربوطه ارسال و یک کُد رهگیری دریافت می کند و با استفاده از این کد می تواند نامه خود را پیگیری کند.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه خدمات الکترونیکی را مهمترین اولویت شرکت ملی پست در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: هوشمند سازی پُست برای دقت و سرعت بیشتر و رضایتمندی مردم در دستور کار است.
 
سبحانی فر اضافه کرد: توجه به تجارت اقتصاد الکترونیک در اولویت است چرا که معتقدیم پست می تواند سکوی تجارت الکترونیک شود.
 
وی گفت: اکنون بسیاری از خریدهای از پست عبور و به دست گیرنده می رسد که در راستای حمایت از تولید و مصرف کننده و حذف واسطه ها و دلالان درصدد توسعه این فرایند هستیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی پست با بیان اینکه تاکنون در زمینه خریدهای اینترنتی در روستاها غفلت شده است افزود: راه اندازی سامانه «روستا بازار» در دستور کار است تا از این طریق روستاییان بتوانند محصولات کشاورزی، دامی و صنایع دستی را به نمایش گذاشته و به فروش برسانند. 
 
 سبحانی فر اظهار داشت: ارائه «خدمات نیابتی» یکی از اولویت های برنامه ششم توسعه کشور بوده که در این راستا دستگاه های اجرایی ملزم به الکترونیکی کردن همه خدمات هستند.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در این بین بخش فیزیکی کار نیز باید به شرکت ملی پست محول شود تا مرسوله، نامه و دیگر اسناد را بدون نیاز به حضور فرد در دستگاه با اداره ای به دست وی برساند.
 
وی گفت: بیشتر فعالیت شرکت ملی پست در گذشته به بسته های کوچک، توزیع فیش های شرکت های خدمات رسان، نامه ها و کارت پستال ها محدود بود اما با توسعه تکنولوژی و تغییر ذائقه مردم این فعالیت ها اینترنتی شد.
 
مدیرعامل شرکت ملی پست اضافه کرد: از سوی دیگر به دنبال شیوع  ویروس کرونا در ۲ سال گذشته ، تغییرات اساسی در این زمینه ایجاد شده و مردم به سمت بسته های بزرگ و خریدهای اینترنتی سوق یافتند به گونه ای که از نظر حجمی ، وزن مرسولات بیش از سه برابر و خریدهای اینترنتی نیز به همین نسبت در دوران کرونا افزایش یافته است.
 
سبحانی فر بیان کرد: پیش از شیوع کرونا در بخش زیر ساخت ها مشکلاتی وجود داشت که با اپیدمی این ویروس ترمیم، توسعه و افزایش ظرفیت های شرکت ملی پست در دستور کار گرفت برای نمونه مراکز تجزیه و مبادله کالا افزایش یافت همچنین خطوط و هاب های منطقه ای ایجاد شد.
 
وی درباره هاب توضیح داد: پیشتر همه بسته ها ابتدا متمرکز به تهران ارسال شده سپس توزیع می شد اما برای شتاب دادن به کار، کشور به پنج منطقه تقسیم و استان همدان نیز «هاب» منطقه ای شد و هم اینک چند استان همجوار زیر پوشش همدان است.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: افزایش ناوگان حمل و نقل نیز در دستور کار قرار گرفته است که در این راستا خودروهای حمل و نقل برون شهری ۳۰ درصد و درون شهری ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
 
سبحانی فر افزود: همچنین برای سرعت بخشیدن به کار علاوه بر ایجاد پنج هاب منطقه ای، ۲۲ خط مستقیم بین استان های همجوار ایجاد شد تا استان ها با هم مبادله داشته باشند.
 
وی ادامه داد: برای صیانت و حفاظت از مرسولات مردم بیش از چهار هزار جعبه (باکس) چرخدار خریداری شد تا پس از قرار دادن بسته پستی در این جعبه و قفل کردن آن، بتوان آن را از استانی به استانی دیگر بدون خسارت جابجا کرد.
 
مدیرعامل شرکت ملی پست اضافه کرد: در عین حال هفت هزار عدد جعبه برای قرار دادن بسته های کوچک تهیه شده است که با این اقدامات، میزان تخریب بسته های پستی کاهش و میزان رضایت مندی ۴۰ درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.
 
سبحانی فر بیان کرد: به تازگی در راستای هوشمند سازی شرکت ملی پست در پنج هاب منطقه ای، سیستم مکانیزه نصب شده است و مرکز اصلی آن در تهران به عنوان بزرگترین تجزیه و مبادلات خاورمیانه به زودی راه اندازی می شود.
 
مدیرعامل شرکت ملی پست و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شرکت ملی پست دارای ۱۹۲ نمایندگی در خارج از کشور است که روزانه حدود ۱۰ تن مرسوله به خارج از کشور ارسال می شود.
 
وی اظهار داشت: امروز با حضور در استان همدان از بخش های مختلف بازدید به عمل آمد همچنین مشکلات و درخواست های پرسنل برای خدمت رسانی از نزدیک رصد و مواردی پیش بینی شد تا بتوان با بازنگری و اصلاح فرایندها خدمت رسانی بهتری به مردم داشته باشیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی پست و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز پنجشنبه در سفر یک روزه به استان همدان از بخش های مختلف پست همدان بازدید کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.