تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 15, 2021
12:21 دوشنبه، 24ام آبانماه 1400
کد خبر: 130427

۱۲ دستگاه دولتی و نیروی انتظامی باید ظرف ۳ ماه امضای الکترونیکی را روی سامانه‌های خود پیاده‌سازی کنند

 
معاون اول رئیس جمهور ۱۲ دستگاه و سازمان دولتی و نیروی انتظامی را موظف کرد تا ظرف ۳ ماه امضای الکترونیکی را روی سامانه‌های خود پیاده‌سازی کنند.
 
 محمد مخبر در ابلاغیه‌‌ای که برای اجرا و تکمیل سامانه جامع تجارت به تمامی دستگاه‌های دخیل در راه‌اندازی این سامانه زده، آنان را مکلف کرده است تا تمامی سامانه‌های خود را به قابلیت امضای الکترونیکی طبق مقررات آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۲ قانون تجارت‌الکترونیکی مجهز کنند.
 
براین اساس دستگاه‌ها دیگر نباید خود اقدام به راه‌اندازی امضایی مجزا برای زیرمجموعه خود کنند بلکه باید از گواهی‌های امضای الکترونیکی که توسط یکی از مراکز میانی مجاز صدور گواهی صادر شده باشد استفاده کنند.
 
در این ابلاغیه معاون رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی هر دستگاه را مسئول پیگیری و پیاده‌سازی امضای الکترونیکی در تمامی سامانه‌های آنها کرده است.
 
براین اساس وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت جهاد و کشاورزی، وزارت بهداشت، بانک مرکزی، بیمه مرکزی، گمرک، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، سازمان امورمالیاتی، سازمان برنامه و بودجه کشور و نیروی انتظامی موظف شده‌اند تا علاوه بر اینکه سامانه‌های خود را به قابلیت امضای الکترونیکی مجهز می‌کنند، اسناد و اطلاعات از فعالان اقتصادی تحت حاکمیت خود را نیز با امضای الکترونیکی دریافت کنند.
 
در این ابلاغیه تاکید شده است که امضاهایی در سامانه‌های آنها مورد پذیرش قرارگیرد که گواهی الکترونیکی آن توسط یکی از مراکز میانی مجاز صدور گواهی صادر شده باشد.
 
هم‌اکنون ۴ مرکز میانی دولتی و ۳ مرکز میانی خصوصی ذیل مرکز ریشه در حال فعالیت هستند. مرکز میانی بورس، وزارت نفت، بهداشت و مرکز میانی عام ۴ مرکز میانی دولتی فعال هستند. همچنین مرکز میانی پارس ساین، مرکز میانی راهبر و مرکز میانی اعتماد هوشند نیز مراکز میانی خصوصی فعال در حوزه صدور امضای الکترونیکی هستند.
 
طبق ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور پاسخ به استعلام سایر دستگاه‌ها نیز باید با استفاده از امضای الکترونیکی صورت گیرد.
 
از میان دستگاه‌هایی که ملزم به مجهز کردن سامانه‌های خود به امضای الکترونیکی شده‌اند وزارت بهداشت و وزارت صمت ذیل مرکز ریشه، مرکز میانی مختص خود را ایجاد کرده‌اند. وزارت صمت به عنوان مرکز میانی عام قابلیت صدور امضا برای تمامی بخش‌ها را دارد و مرکز میانی وزارت بهداشت به صورت خاص امضای الکترونیکی برای بخش بهداشت و درمان صادر می‌کند.
 
بانک مرکزی نیز درنظر داشت برای بخش بانکی کشور با ایجاد ریشه مستقل اقدام به صدور امضای مستقل برای بخش بانکی کند. اما براساس این ابلاغیه بانک مرکزی نیز باید از گواهی‌های امضای‌الکترونیکی که توسط مراکز میانی مجاز صدور گواهی‌الکترونیکی صادر شده استفاده کند.
 
در صورت محقق شدن این دستور معاون اول رئیس جمهور به نظر می‌رسد، امضای الکترونیکی وارد مرحله جدیدی شود و بتوان امیدوار بود تا استفاده ‌آن در میان بخش‌های مختلف دستگاه‌های دولتی همه گیر شود. طبق گزارش پیشرفت ۲۳ پروژه اولویت دار که تیرماه ۱۴۰۰ منتشر شد تنها ۱۰ سازمان دولتی به امضای الکترونیکی مجهز شده‌اند و فقط برای اتصال هشت سازمان و دستگاه دولتی دیگر به امضای الکترونیکی برنامه‌ریزی شده است. این در حالی است که به‌کارگیری امضای الکترونیکی در دستگاه‌های دولتی و پیاده‌سازی برنامه‌‌های اجرایی آن از زمان تصویب و ابلاغ قانون تجارت الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است.
 
گواهی امضای الکترونیکی صادره در بازه زمانی ۱۲ ماهه سال ۹۹، ۵۸۹ هزار و ۵۴۴ فقره اعلام شده است که با در نظر گرفتن ۱۸۱ هزار و ۸۵۸  فقره گواهی صادر شده در سال ۹۸، شاهد رشد ۲۲۴.۲ درصدی صدور گواهی امضای الکترونیکی صادره توسط مراکز میانی در سال ۹۹ بوده‌ایم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.