اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 15, 2021
14:31 دوشنبه، 24ام آبانماه 1400
کد خبر: 130432

چین روی دریا سکوی قابل جابه‌جایی برای پرتاب فضاپیما می‌سازد

 
چین در حال ساخت کشتی ویژه‌ای به عنوان سکوی پرتاب فضاپیما از سطح دریاست تا بتواند ظرفیت پرتاب ماهواره و دریافت موشک مرحله اول فضاپیماهای خود را افزایش دهد. این سکوی پرتاب قرار است در سال ۲۰۲۲ آماده بهره‌برداری شود.
 
کشتی سکوی پرتاب چین ۱۶۲.۵ متر طول و ۴۰ متر عرض دارد و در نزدیکی بندر «هایانگ» در استان «شاندونگ» واقع در ساحل شرقی این کشور ساخته می‌شود. این کشتی به تجهیزات ویژه پرتاب مجهز خواهد شد و قابلیت پرتاب موشک «لانگ مارچ ۱۱» و موشک بزرگ‌تری به نام «اسمارت دراگون» را پیدا می‌کند.
 
این سکو می‌تواند در آینده برای دریافت موشک مرحله اول فضاپیماها استفاده شود و احتمالا سازوکاری شبیه سکوهای دریایی اسپیس ایکس داشته باشد. اسپیس ایکس از این سکوها برای فرود موشک فالکون ۹ و فالکون هوی استفاده می‌کند.
 
چین قبلا دو پرتاب موشک لانگ مارچ ۱۱ را از روی دوبه در دریای زرد انجام داده بود. آخرین ماموریت دریایی این شرکت در ماه سپتامبر پارسال انجام شد. با این حساب، چین سومین کشوری است که پس از آمریکا و روسیه از سطح دریا فضاپیما پرتاب کرده است.
 
 
پرتاب لانگ مارچ ۱۱ در سپتامبر ۲۰۲۰
پیمانکار اصلی عملیات‌های فضایی چین در ابتدای سال جاری گفته بود قصد دارد دو تا سه پرتاب لانگ مارچ ۱۱ را از دریا انجام دهد، اما تاکنون موفق به انجام این کار نشده است. چین با راه‌اندازی این سکو می‌تواند از فشار موجود بر چهار مرکز فضایی خود کاسته و به دفعات بیشتری موشک به فضا بفرستد.
 
این کشور در سال جاری ۴۱ پرتاب فضایی داشته که برای خود آن‌ها یک رکورد محسوب می‌شود. آمریکا تا این لحظه از سال جاری با ۳۹ پرتاب در رده بعدی قرار گرفته است. چین با ساخت این سکوی پرتاب امکان جابه‌جایی نقطه مبدأ را پیدا می‌کند و با انتخاب دقیق محل پرتاب می‌تواند با اتکا بر سرعت چرخش زمین سوخت کمتری مصرف کند.
 
انتظار می‌رود که موشک بزرگ‌تر «اسمارت دراگون ۳» برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ از روی این سکو به فضا پرتاب شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.