اپلیکیشن

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

November 27, 2021
14:44 شنبه، 6ام آذرماه 1400
کد خبر: 130804

خرید ویدئویی آنلاین از چین به آمریکا سرایت کرد

 
 
جریان خرید از پخش زنده آنلاین در کشور‌های مختلف در حال شهرت گرفتن است. مفهومی که ابتدا در چین به شهرت رسید حالا به آمریکا هم نفوذ کرده و جای خود را در بازار عظیم خرید آنلاین باز کرده است. توفانی که از چین شروع شد حالا به اپلیکیشن‌های آمریکایی از جمله Whatnot، فلیپ (Flip) و NTWRK سرایت کرده و در حال جذب صندوق‌های سرمایه است.
 
 چین بخش عظیمی از بازار خرید‌های اینچنینی را به خود اختصاص داده و طبق اعلام شرکت تحلیل بازار مک‌کینزی (McKinsey)، فروش در پخش زنده ۲۰ درصد از تمام فروش‌های این منطقه یعنی حدود ۱۷۱ میلیارد دلار را در ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده است. در حالی که بازار فروش استریم زنده آمریکا تنها کسری از این مبلغ یعنی حدود ۱۱ میلیارد دلار در ۲۰۲۱ است اما با توجه به سرعت رشد بالا و جذب بازیگران بزرگ در حوزه تجارت الکترونیکی و خرده‌فروشی آینده روشنی در پیش دارد.
 
از ژانویه تا اواسط نوامبر، طبق اعلام شرکت Sensor Tower، دانلود پنج اپلیکیشن برتر این حوزه به ۲.۷ میلیون بار رسیده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۲۰ رشدی هشت درصدی را نشان می‌دهد. این در حالی است که در همین مدت دانلود اپلیکیشن‌های خرده‌فروشی مثل آمازون، والمارت و ویش کاهش یافته است. رندی نلسون، رئیس بخش چشم‌انداز‌های شرکت Sensor Tower، می‌گوید این جریان‌ها نشان می‌دهد اپلیکیشن‌های خرید از پخش زنده یا لایو استریم رو به رشد هستند و اپلیکیشن‌های خرده‌فروشی به «نقطه اشباع» رسیده‌اند.
 
غول‌های شبکه اجتماعی در تلاش‌اند خودشان را به این قطار متصل کنند. اینستاگرام استریم‌های زنده‌ای برای نوامبر و دسامبر راه‌اندازی کرد و فیس‌بوک هم در آگوست ۲۰۲۰ یک ابزار خرید آنلاین برای استفاده کسب‌وکارها ارائه کرد. تیک‌تاک در سپتامبر قابلیت خرید زنده را اضافه کرد و قصد دارد از پتانسیل ویدئو‌های آنباکس و بررسی محصولی استفاده کند. یوتیوب هم در ۱۵ نوامبر یک هفته را به خرید در استریم‌های زنده اختصاص داد. این سرمایه‌گذاری‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های بزرگ و کوچک به این تجارت علاقه‌مند شده‌اند.
 
با وجود علاقه بازیگران بزرگ، اپلیکیشن‌های اختصاصی خرید از لایو استریم پیروزهای اصلی این رقابت خواهند بود. این اپلیکیشن‌ها با تمرکز ویژه بر تجارت و یکپارچه‌سازی خرید و مشاهده به طور مستقیم و انحصاری از این حوزه سود می‌برند.
 
یکی از اپلیکیشن‌های بزرگ این صنعت Whatnot است که روی اقلام نوین و پرطرفدار و کارت‌های بسیبال و کامیک‌ها تمرکز دارد؛ در واقع اقلامی که قشر خاصی از عاشقان تکنولوژی و فعالان مجازی به آن علاقه دارند. طبق اعلام شرکت سنسور تاور (Sensor Tower)، سال گذشته این شرکت مستقر در لس‌آنجلس بیش از ۶۰ هزار کاربر جدید را از ژانویه تا نوامبر جذب کرده است، اما امسال این این شرکت در همین دوره حدود ۸۰۵ هزار کاربر جدید را جذب پلتفرم خود کرده است.
 
همان‌طور که انتظار می‌رود، موفقیت‌های این شرکت تنها به جذب کاربر محدود نمی‌شود و وات‌نات (Whatnot) با جذب ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه ارزش خود را به ۱.۵ میلیارد دلار رسانده است. آنو هاری‌هاران (Anu Hariharan)، یکی از شرکای صندوق سرمایه Y Combinator Continuity، از جمله سرمایه‌گذاران اصلی این شرکت، طی بیانیه‌ای در ماه مه، وات‌نات را «ای‌بی ۲.۰» نامید.
 
فلیپ (Flip) یکی دیگر از اپلیکیشن‌های این حوزه است که در آن کاربران می‌توانند محصولات زیبایی و آرایشی را مشاهده کنند و به فروش برسانند. این شرکت هم در سری A جذب بودجه خود در پایان آگوست، ۲۸ میلیون دلار سرمایه جذب کرد. نور آقا (Noor Agha) مدیرعامل و بنیان‌گذار فلیپ می‌گوید برند‌های متعددی می‌خواهند با فعالان این اپلیکیشن کار کنند.
 
رشد سریع این اپلیکیشن باعث شده تا امید به توسعه بین‌المللی در ۲۰۲۲ افزایش پیدا کند. آقا می‌گوید قصد دارد پس از آوریل در هر سه‌ ماه حداقل در یک یا دو کشور جدید فعال شود.
 
او توضیح می‌دهد: «ما می‌خواهیم اولین گزینه همه در تمام امور مربوط به زیبایی و مراقبت از پوست باشیم. نه به این دلیل که بازاریابی‌مان خوب است، اما پیش از همه به این دلیل که اینجا اولین جایی است که تمام اطلاعات لازم برای تصمیم‌گیری را دریافت می‌کنید و کسی شما را برای خریدن چیزی فریب نمی‌دهد.»
 
اپلیکیشن دیگری به نام NTWRK هم اپلیکیشن دیگری در این حوزه برای هنرمندان و طراحان است. این اپلیکیشن راند B سرمایه‌گذاری خود در سپتامبر را با ۵۰ میلیون دلار جذب سرمایه به پایان رساند. درآمد این شرکت از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ بیش از ۳۰۰ درصد رشد کرده است. موکشا فیتزگیبونز، نماینده این شرکت، رشد ۳۰۰ درصدی را به افزایش شهرت این حوزه و استفاده از هنرمندان مشهور نسبت داده است.
 
فیتزگیبونز می‌گوید: «ما در حال آموزش مخاطبان آمریکای شمالی در مورد ارزش خرید آنلاین هستیم. این صنعت در چین بسیار عظیم است اما اینجا هنوز بازار نوپایی است.»
 
حتی شبکه‌های فروش سنتی هم به این روش روی آورده‌اند. گروه خرده‌فروشی Qurate حالا در خدماتی مثل Amazon Fire TV ،Roku، اپل تی‌وی و اندروید تی‌وی و اپلیکیشن اختصاصی خود به استریم زنده مشغول است.
 
به نظر نمی‌رسد که سرعت رشد در این حوزه کمتر شود. مک‌کینزی برآورد کرده که تا ۲۰۲۲، فروش حاصل از استریم زنده در چین به ۴۲۳ میلیارد دلار برسد. این بازار تا سال ۲۰۲۳ می‌تواند بازار خود را در آمریکا دو برابر کند و با توجه به جریان فعلی به حجم بازار ۲۵ میلیارد دلار برسد.
 
این شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران آنها با توجه به تجربیات شخصی و این اطلاعات چشم‌انداز روشنی را برای این بخش پیش‌بینی می‌کنند. حتی با فروکش کردن بحران کرونا هم روند افزایش کاربران ادامه دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.