اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 1, 2021
11:50 چهارشنبه، 10ام آذرماه 1400
کد خبر: 130931

ساخت خانه های فضایی در ماه با چاپگرهای سه بعدی

 
یک شرکت ساخت و ساز استرالیایی با همکاری دانشگاه نیوساوت ولز در حال تکمیل و ساخت چاپگرهای سه بعدی ویژه ای هستند که پیش بینی می شود از آن ها برای ساخت و سازه در ماه استفاده شود.
 
 احمد ماهیل یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت استرالیایی لویتن (Luyten)  خبر از همکاری این شرکت با دانشگاه نیو ساوت ولز به منظور توسعه چاپگرهای سه بعدی با قابلیت ساخت خانه داد. وی در این رابطه گفت: ما کاملاً خوشحال و بسیار مفتخریم که با یکی از دانشگاه های معتبر استرالیا همکاری می کنیم تا ساخت و ساز در ماه را امکان پذیر کنیم. این مشارکت موقعیت استرالیا را در رقابت جهانی فضایی ارتقا می بخشد.
 
به گفته این پژوهشگر، زمانی که شرکت لویتن چاپگرهای بتنی سه بعدی پیشگامانه خود را توسعه می داد، تلاش می کرد تا ساخت و ساز در جهان را سرعت ببخشد ودر نتیجه این تجربه ارزشمند، اکنون امکان ساخت چاپگر سه بعدی جهت ایجاد سازه های مورد نیاز در ماه فراهم شده است.
 
گفته می شود این چاپگر سه بعدی ساخته شده برای ساخت و ساز در ماه،  سبک و قدرتمند است. ماهیل در این رابطه گفت: ما این چاپگر را برای فشرده سازی با استفاده از کامپوزیت های سبک وزن متناسب با ساختار آن و قابلیت تطبیق پذیری با فناوری های روباتیک طراحی کرده ایم که این ویژگی ها، چاپگرهای فوق را برای اجرای اهداف حمل و نقل فضایی ایده آل می کند.به گزارش سیناپرس، این چاپگرها را می توان در کمتر از ۳۰ دقیقه راه اندازی کرد.
 
به گفته ماتیاس هنک هائوسلر، استاد دانشگاه نیو ساوت ولز،  نگرانی اصلی آنها طراحی زیستگاه هایی در ماه با پوسته ای است که از انسان در برابر تشعشعات محافظت می کند.
وی در این رابطه گفت: طراحی محاسباتی اجازه می ‌دهد تا بتوانیم از انسان در برابر تشعشعات خورشیدی و کیهانی را در  پناهگاهی با دیواره هایی به ضخامت۸۰ سانتی‌ متر، محافظت کنیم.
 
 نیاز به داشتن سازه های به اندازه کافی قدرتمند و دارای قابلیت تاب آوری در برابر شهاب ‌سنگ‌ ها و زمین ‌لرزه‌ های ماه باعث می‌ شود که یک مأموریت بسیار پیچیده که به فناوری قابل توجهی نیاز دارد، پیش روی پژوهشگران قرار گیرد.
 
بر این اساس ابتدا ماه نوردهای ویژه ای، ظرفیت ساختاری مکان مورد نظر روی ماه را ارزیابی خواهند کرد. در همین حال، ماه نوردهای دیگری مصالح ساختمانی محلی را جمع آوری می کنند تا خواص مکانیکی آن را ارزیابی کرده و سپس روبات‌ها اطلاعات را مستقیماً به یک چاپگر سه بعدی می‌ دهند.
سنگ های موجود در سطح ماه به دلیل فراوانی، مصالح ساختمانی اولیه این سازه های چاپ شده خواهند بود. پس از تهیه مواد قابل چاپ سه بعدی، چاپگر شروع به چاپ سازه بر روی سطح ماه می کند. سپس مواد از نازل چاپ عبور داده شده و لایه های سازه را تشکیل می دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.