رئیس فراکسیون راهبردی مجلس از ارائه طرح هوشمندسازی در قوانین ساختمان به وزیر راه و شهرسازی و نیز ارائه پیشنهاداتی به وزیر آموزش و پرورش در حوزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش کشور خبر داد.
محمدرضا میر تاج الدینی در نشستی که با حضور غلامحسین رضوانی، مجتبی رضاخواه، رجب رحمانی اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و نیز نمایندگان هیات مدیره نظام صنفی ایران، سندیکای تولیدکنندگان مخابرات، هیئت مدیره همراه اول و ایرانسل، مخابرات ایران و جمعی از مدیران کسب و کارهای دیجیتال، بانک مرکزی، وزارت صنعت معدن و تجارت و نیز مدیران اپراتورهای پستی و دفاتر پیشخوان برگزار شد، اظهار داشت: با تشکیل کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباط مستقیم و مستمر مجلس با فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال انجام است و امیدوار هستیم بتوانیم آثار آن را در قوانین حاکم و نیز بودجه سال 1401 ببینیم.
وی ادامه داد: با توجه به جلسات برگزار شده تا کنون یک طرح به وزارت راه و شهرسازی و نیز طرح های مختلفی به وزارت آموزش و پرورش ارائه شده است که طرح ارائه شده به وزارت راه و شهرسازی با توجه به مقوله نهضت ملی مسکن و نیز پیشنهادات ارائه شده به وزارت آموزش و پرورش با توجه به اهمیت فضای مجازی برای دانش آموزان بود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی تاکید کرد: در تلاش هستیم تا طرح ها و موضوعات مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به مجلس شورای اسلامی ارائه شود و در راستای حل مشکلات آن گام برداریم.
سهیل یحیی زاده، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره ضرورت توسعه فناوری اطلاعات و نیز توجه به نقاط ضعف موجود در بخش آنتن موبایل و خدمات اینترنتی در برخی ساختمان ها و نیز ساختمان هایی که قرار است ساخته شود، عنوان کرد: این طرح تحت عنوان هوشمندسازی در قوانین ساختمان به وزیر راه و شهرسازی ارائه شد.
وی ادامه داد: همچنین پیشنهادات ارائه شده به وزیر آموزش و پرورش نیز در رابطه با فضای مجازی، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه آموزش و پرورش کشور و نیز ایجاد ساختار معاونت فناوری اطلاعات و فضای مجازی در آموزش و پرورش در راستای رفع نیاز جمعیت بالای دانش آموزان ایرانی بود.
یحیی زاده با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسائل مهم مورد بحث در کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی، درخواست استفساریه در خصوص ابهام در تبصره 6 قانون بودجه 1400 است، گفت: طرح قانون دفاتر پیشخوان که در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، پیشنهاد جهت همکاری با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح حمایت از کاربران فضای مجازی و نیز ارائه پیشنهاد جهت همکاری با مرکر پژوهش ها در زمینه پروژه فرکانس های صدا و سیما از دیگر مسائل مهمی است که از سوی فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گرفته است تا در راستای حل چالش های موجود حرکت کنیم.
به گفته ، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی قرار است نظرات دولت از سوی مرکز پژوهش های مجلس در طرح اصلاح و اعمال شود و کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس نیز نظر فعالان بخش بخش خصوصی را به منظور تکمیل طرح به مرکز پژوهش ها ارائه کند.
وی با بیان اینکه بانکداری باز، مقوله جداگانه ای از حوزه پرداخت و مربوط به مباحث بانکی است، خاطرنشان کرد: در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته خدمات بانکی باید از طریق شرکت های فیتنک توسعه پیدا کنند و قرار بر این شد تا دستورالعمل های مربوطه با کمک بانک مرکزی تهیه شود تا مناطق محروم نیز بتوانند همانند مناطق توسعه یافته از خدمات بانکداری استفاده کرده و با توجه به اشتغالزایی ایجاد شده، حوزه فینتک ها نیز امکان توسعه داشته باشند.
مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به درخواست استفساریه در خصوص ابهام تبصره 6 قانون بودجه 1400، بیان کرد: افزایش حق سهم دولت از اپراتورها در وهله اول با محوریت اپراتورهای سیار مدنظر قرار گرفت اما این مسئله محقق نشد.
وی ادامه داد: اگر شرایط به گونه ای باشد که ضرر و زیان جدی وارد شود و شاهد بالا رفتن حق سهم باشیم در حالی که هزینه ها افزایش پیدا نکند، این دغدغه در بودجه سال 1401 قابل اصلاح است و اگر قرار باشد افزایش هزینه صورت گیرد باید برای تمامی اپراتورها لحاظ شود، در غیر این صورت عادلانه نخواهد بود.