سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

December 5, 2021
11:04 یکشنبه، 14ام آذرماه 1400
کد خبر: 131014

آیین نامه صادرات نرم افزار پشت درهای هیات دولت قبل باقی ماند

 
رئیس هیأت مدیره فدراسیون فاوای اتاق بازرگانی با انتقاد از عدم همکاری برخی دستگاهها گفت: آیین نامه صادرات نرم افزار و خدمات فناوری اطلاعات پشت درهای هیأت دولت قبل باقی ماند و تصویب نشد.
 
به گزارش فدراسیون فاوا، محمدرضا طلایی در جلسه بررسی و رفع چالش‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فاوا که با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت، برگزار شد، با اشاره به تصویب آئین‌نامه صادرات نرم‌افزار و خدمات فناوری اطلاعات در شورای عالی صادرات در دولت گذشته گفت: متأسفانه به دلیل عدم همکاری برخی از دستگاه‌ها، این آئین‌نامه پشت درهای هیأت دولت باقی ماند و از تصویب دولت بازماند.
 
وی تاکید کرد: با پیگیری‌های مستمر فدراسیون و تشکل‌های ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات، با مصوب شدن دستورالعمل اجرایی نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات خدمات، این امکان برای صادرکنندگان نرم‌افزار ایجاد شده تا با استفاده از این فرصت، امکان صادرات رسمی نرم‌افزار و خدمات فنی و مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات را پیگیری کنند.
 
رئیس هیأت مدیره فدراسیون فاوا با اشاره به موانعی که برای استفاده از ارز حاصل از صادرات خدمات فناوری اطلاعات و نرم‌افزار وجود دارد این خواسته را مطرح کرد که امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات خدمات فاوا برای استفاده در حوزه‌هایی مانند واردات تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد استفاده قرار گیرد.
 
طلایی گفت: صادرات رسمی خدمات فنی مهندسی، نرم‌افزار و در مجموع دارایی‌های نامشهود به این دلیل که تشریفات گمرکی مانند کالاهای فیزیکی ندارد، باید از طریق صدور پروانه صادرات از سوی سازمان توسعه تجارت مورد پشتیبانی قرار گیرد تا از نظر نهادهای داخلی امکان اثبات صادرات برای صادرکنندگان کالاهای غیر فیزیکی و خدمات ایجاد شود تا بتوانند از معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های حوزه صادرات بهره‌مند شوند.
 
وی افزود: اگر حمایت از صادرات محصولات نرم‌افزاری و خدمات فناوری اطلاعات در دستور کار دولت قرار گیرد، می‌توان در طول ۵ سال آینده ارزش صادرات این حوزه را تا ۵۰۰ میلیون دلار در سال افزایش داد.
 
در این جلسه مسعود شنتیایی عضو هیأت مدیره فدراسیون فاوا و رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات نیز بر ضرورت حمایت از تولید تجهیزات فناوری اطلاعات و رفع موانع واردات مواد اولیه این صنعت تاکید کرد.
 
وی گفت: صادرات تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات مستلزم حمایت از تولید و بهبود کیفیت محصولات داخلی است.»
 
همچنین علی‌رضا پیمان‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در این جلسه با تشریح مشوق‌هایی که سازمان توسعه تجارت برای محصولات دانش‌بنیان در نظر گرفته‌است، گفت: صادرکنندگان محصولات نرم‌افزاری و خدمات فناوری اطلاعات هم امکان بهره‌گیری از این مشوق‌ها و تسهیلات را دارند.
 
وی با بیان اینکه برنامه اصلی سازمان توسعه تجارت در این دوره حمایت از صادرات محصولات دانش‌بنیان است افزود: مشوق‌های مناسبی برای توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش‌بنیان توسط سازمان توسعه تجارت در نظر گرفته‌شده‌است. از آنجا که محصولات نرم‌افزاری و خدمات فناوری اطلاعات هم از جمله محصولات دانش‌بنیان محسوب می‌شوند می‌توانند از امکان بازگشت ۱۰ درصد از ارز حاصل از صادرات استفاده کنند و ۹۰ درصد از صادرات محصولات دانش‌بنیان از بازگشت ارز معاف است.
 
پیمان پاک تاکید کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان وام کم‌بهره برای کمک به صادرکنندگان محصولات دانش‌بنیان در نظر گرفته‌شده‌است که این تسهیلات شامل محصولات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هم می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.