معاونین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بازید از شرکت ایرانسل، توسعه فناوری اطلاعات و تعمیم آن به سایر حوزهها را موردتوجه قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و علیاصغر انصاری، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات ضمن بازدید از شرکت ایرانسل در جلسهای با بیژن عباسی آرند، مدیرعامل این اپراتور رئوس همکاریهای مشترک، میزان آمادگی دو طرف در پاسخ به نیازهای موجود، آخرین وضعیت عملکرد و دغدغههای این اپراتور را موردبررسی و ارزیابی قرار دادند.
همکاری سازمان فناوری با اپراتورها در حوزه خدمات فناورانهپایه
محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، بابیان اینکه توسعه بازار فناوری اصلیترین تکلیف سازمان فناوری اطلاعات است گفت: رگولاتوری حوزه خدمات فناورانه پایه درجایی که با موضوع محتوا ارتباط پیدا میکند از منظر اقتصادی حائز اهمیت است و سازمان فناوری اطلاعات ایران، آمادگی لازم برای همکاری با اپراتورها را دارد.
وی با اشاره به اهمیت شبکه ملی اطلاعات گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران درصدد رگولاتوری، قیمتگذاری، توسعه و ایجاد خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات است و بهطورجدی چگونگی توسعه بازار دسترسی مردم به خدمات دولت الکترونیک را پیگیری میکند. بر همین اساس به اشتراکگذاری سبد خدمات فناورانه پایه در لایه پلتفرمی توسط ایرانسل میتواند ضمن ایجاد زمینه همکاری مشترک میان طرفین، بروز خلاقیت و شکوفایی در حوزه پلتفرم را نیز به دنبال داشته باشد.
خوانساری، نقاط ارتباطی در معاونتهای سازمان فناوری را جهت همکاری مؤثر به مدیرعامل ایرانسل معرفی کرد و یادآور شد که هرجایی که نیاز به هماهنگیهای بین دستگاهی برای این اپراتور ایجاد شد، سازمان متبوعش آماده همکاری است.
وی در ادامه از مدیرعامل ایرانسل خواست با تکیهبر ظرفیتهایی که این اپراتور در قالب برقراری اتصال مردم به یکدیگر همکاریهای لازم در توسعه اقتصاد دیجیتال را به عمل آورد.
رتبه نخست ایران از لحاظ تولید علم در حوزه هوش مصنوعی
در ادامه علیاصغر انصاری، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و مجری و دبیر شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات با تأکید بر ضرورت برنامهریزی در حوزه هوش مصنوعی درباره وضعیت کنونی ایران و اقدامات انجامشده در این حوزه هوش مصنوعی گفت: جایگاه ایران از لحاظ تولید علم در حوزه هوش مصنوعی، رتبه نخست منطقه است؛ اما متأسفانه در خصوص کاربرد هوش مصنوعی دارای جایگاه مطلوبی نیستیم.
وی افزود: در همین راستا، حوزه رگولاتوری را در ده زمینه مورد شناسایی قرار دادهایم که برای تحقق آن نیازمند نسلهای جدید ارتباطی هستیم که این اتفاق میتواند به بهبود شاخصهای اقتصادی منجر شود.
انصاری ادامه: وزارت ارتباطات درصدد است تا پنج برابر میزان کنونی، فناوری اطلاعات را به سایر حوزهها تعمیم دهد و حتی بسیاری از کسبوکارها با زمینههای فعالیت گوناگون را به همکاری دعوت کردهایم؛ بنابراین با مبنا قرار دادن هوش مصنوعی در مسیر این مهم، اپراتورها را پیشگامانی میدانیم که قادرند زمینه لازم را فراهم کنند.
انصاری، در ادامه بومیسازی تجهیزات و توسعه شبکه ارتباطی متناسب با تغییر مدل ترافیک با رویکرد ملی و فارغ از منافع اپراتورها را موردتوجه قرار داد.
وی در ادامه از مدیرعامل ایرانسل و سایر اپراتورها خواست در برنامه توسعهای خود توجه داشته باشند که در طول دو سال آینده چه پلتفرمهایی در دنیای دیجیتال ظهور پیدا میکنند و در کنار پیادهسازی نسلهای جدید از جمله 5G برای کاربردی سازی آنها در زندگی روزمره مردم برنامهریزی کنند.
هسته شبکه ایرانسل، آماده 5G است
سپس بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، ضمن ارائه نمایی از وضعیت عملکرد این اپراتور در زمینههای مختلف این اپراتور، با اشاره به برنامههای شرکت برای ارتقای نسل تلفن همراه به 5G گفت: ایرانسل در آینده نزدیک دارای طرح توسعه فراگیر جهت دستیابی به نسل پنجم ارتباطی (5G) است و آمادگی لازم برای پذیرش نسل پنجم را دارد.
وی افزود: در همین رابطه، تاکنون هشت سایت نسل پنجم ارتباطی (5G) راهاندازی و به بهرهبرداری تجاری رسیده است. این در حالی است که تجهیزات نسل چهار ایرانسل، قابلیت ارتقا به نسل پنجم را هم دارد و هسته شبکه ایرانسل برای پذیرش نسل جدید، توسعهیافته است که البته نیازمند واگذاری فرکانس مورد نیاز هستیم.
عباسی در ادامه از وجود آمادگی لازم این اپراتور برای اجرای دولت الکترونیک، توسعه شبکه ملی اطلاعات خبر داد و از سازمان فناوری اطلاعات خواست در حوزههای رگولاتوری و حقوقی بخش ارتباطات، اپراتورها را در مسیر توسعه زیستبوم کسبوکارهای دیجیتال یاری کند.