اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 15, 2021
11:47 چهارشنبه، 24ام آذرماه 1400
کد خبر: 131392

اگر در وزارت ارتباطات دیدبان شبانه روزی همچون پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نداشته باشیم قطعا از سرعت تحولات عقب می مانیم

 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد که رویکرد دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات است و این دولت به‌هیچ‌وجه به دنبال محدودیت، مسدودسازی و نگاه‌های تنگ‌نظرانه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست.
به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز در جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت حضور پیدا کرد و ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: باید آسیب‌شناسی کنیم که چرا باوجود مراکز پژوهشی متعدد در کشور و انجام تحقیق و پژوهش‌های فراوان همچنان در کشور مسائل و مشکلاتی وجود دارد.
 
زارع‌پور افزود: به‌عنوان کسی که هم در حوزه اجرا و هم در دانشگاه دستی در آتش دارم می‌گویم در کشور بسیار شنیده‌اید که دانشگاه با صنعت و دستگاه‌های اجرایی ارتباط ندارد و باید برای بهبود این ارتباط تلاش کرد. معتقدم که درد دقیقاً همین‌جاست؛ جایی که دانشگاه دیگر حلال مسائل و مشکلات کشور نیست.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: معتقدم آفت و درد اصلی مؤثر نبودن پژوهش‌ها در حل مسائل کشور مقاله‌محوری است که متأسفانه حتی به واحدهای پژوهشی دستگاه‌های اجرایی هم رسوخ کرده است. به عبارتی مقاله محوری جای مسئله محوری را گرفته است. زارع‌پور در ادامه در بیان راهکار رفع این آسیب گفت: معتقدم که باید ارتباط ساختاری بین دستگاه‌های اجرایی، صنعت و دانشگاه شکل بگیرد. اگر غیرازاین باشد هرکدام از سه حوزه در جزایر جداگانه مشغول کار خود می‌شوند بدون آنکه کمکی به حل مسائل کشور کنند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه اعتقاد من این است که پژوهشگاه، دانشگاه و جامعه نخبگانی باید پیشران حل مسائل کشور باشند گفت: من به‌عنوان مدیر اجرایی نیاز به پژوهشگاهی دارم که فکر و ایده بدهد و اگر با مشکلی مواجه شدیم برای حل آن راهکار ارائه دهد؛ به تعبیر دیگر پژوهشگاه دیده‌بان باشد؛ مخصوصاً در حوزه کاری ما که تغییرات بسیار سریع و زیاد است؛ بنابراین اگر در وزارت ارتباطات دیدبان شبانه‌روزی همچون پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نداشته باشیم قطعاً از سرعت تحولات عقب می‌مانیم.
 
وی بابیان اینکه تا وقتی ارتباط سازمانی بین دستگاه‌های اجرایی، صنعت و دانشگاه شکل نگیرد مشکلات همچنان سر جای خود باقی می‌ماند گفت: یک اتفاق مبارکی در چند سال اخیر تحت عنوان فرصت مطالعاتی صنعتی شکل‌گرفته که توانسته تا حدودی به برقراری این ارتباط سازمانی کمک کند. این فرصت مطالعاتی امکان حضور اساتید در دستگاه‌های اجرایی و صنایع را فراهم کرده و باعث شده تا حدودی آن‌ها درگیر کار اجرا شوند. تا وقتی‌که اساتید درگیر کار اجرا نشوند نمی‌توانند درکی از مشکلات اجرایی کشور داشته باشند. از دور نسخه پیچیدن هم هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در موضوعات پژوهشی هم باید چنین اتفاقی را شاهد باشیم گفت: پژوهشی برای کشور گره‌گشاست که به دنبال آن ثروت، فناوری و اشتغال خلق شود؛ به تعبیر دیگر پژوهش باید نیاز روز کشور را حل کند.
 
زارع‌پور در بخش دوم سخنان خود به برنامه‌های وزارت ارتباطات در چهارساله پیش رو پرداخت و گفت: ما در این وزارتخانه حوزه مأموریتی گسترده‌ای داریم و یکی از آن‌ها حوزه صنعت فضایی است که جای رشد زیادی دارد و به‌زودی هم شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه خواهیم بود.
 
وی با اشاره به برنامه‌های وزارت متبوعش در حوزه ارتباطات گفت: ما به دنبال استفاده حداکثری از این ابزار برای حل مشکلات کشور هستیم. امروزه فناوری اطلاعات تمام زندگی بشر را دربر گرفته است و حکمرانی در این فضا انجام می‌شود؛ بنابراین رویکرد دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات برای رفاه و آسایش بیشتر جامعه و ارتقا نظام اداری کشور است و به‌هیچ‌وجه این دولت به دنبال محدودیت نیست. بلکه اعتقاد داریم که تنها راه غلبه بر بسیاری از مشکلات کشور استفاده از فناوری و مخصوصاً فناوری اطلاعات است.
 
زارع‌پور در خاتمه راهبرد اصلی در دوره جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را اجرای شبکه ملی اطلاعات با دو بال توسعه شبکه ارتباطی پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری در اقصی نقاط کشور و توسعه خدمات فناورانه‌پایه با اجرای پنجره واحد ملی و راه‌اندازی اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات فناورانه‌پایه دانست. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از سخنرانی در این جشنواره از مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت بازدید کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.