ICTna.ir – گروه اپراتور مخابراتی آلمانی DT در این هفته در مورد دستاوردهای FTTH خود به عنوان بخشی از تلاش مداوم برای از بین بردن تصویر خود به عنوان یک عرضه کننده تلفن ثابت سخن گفته است.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، دی تی گفته که به هدف خود برای افزودن 1.2 میلیون اتصال فیبر کامل در سال جاری دست یافته است، هدفی که در سال آینده به 2 میلیون افزایش خواهد یافت. دویچه تلکام امیدوار است تا سال 2024 حداقل 10 میلیون خانوار را تحت پوشش FTTH قرار دهد. از آن نقطه به بعد، این شرکت مخابراتی قصد دارد به طور متوسط 2.5 میلیون اتصال FTTH در سال را به ابر فیبرنوری خود، اضافه کند. این بدان معناست که تا سال 2030، شبکه فیبر دویچه تلکام باید به دو سوم خانوارهای آلمانی رسیده باشد.
سرینی گوپالان، عضو هیئت مدیره و مدیر عامل عملیات داخلی DT در این زمینه گفت: فیبر نوری سریع، پایدار و مقاوم در برابر آینده است. ما در حال ساخت یک شبکه پرسرعت هستیم که تعاملات دیجیتالی را برای همه در آلمان تضمین می کند.
وی ادامه داد: همانطور که اعلام شد، ما تمرکز خود را بر روی مناطق روستایی گذاشته ایم. تا سال 2030، ما می خواهیم هشت میلیون اتصال فیبر نوری در جوامع با جمعیت کمتر از 20هزار نفر ایجاد کنیم.
علاقه دی تی به فیبر،حاصل یک تغییر رویکرد اساسی در این اپراتور آلمانی است. دوئیچه تلکام قبلا به مس و کابل مسی بعنوان یک فناوری کاملاً قابل دوام و اتکا برای پهنای باند فوق سریع تکیه داشت. تاکید آن زمان دی تی بر مس، با توجه به اینکه یک اپراتور زنده و قدیمی با مقدار زیادی مس در زمین بود، قابل درک می نمود. این شرکت همچنین نگران بود که حجم زیادی از پول را وارد یک شبکه فیبر کامل کند و سپس توسط رگولاتور مجبور شود تحت شرایط و ضوابط سختی به رقبای خود دسترسی و سرویس بدهد (مثل همان حسی که مخابرات ایران به FCP ها دارد یا FCPها به سروکوها در ایران دارند!).
در آن زمان، دویچه تلکام به جای تمرکز روی فیبرنوری بعنوان رهیافت توسعه و پیشرفت، سخت تلاش کرد تا تأییدیه رگولاتوری را برای افزودن VDSL برای اجرای طرح شبکه فیبر به کابینت (FTTC) خود دریافت کند (شاید چیزی دست و پا شکسته معادل مصوبه بیت استریم در ایران). سرانجام در آوریل 2016، در میان انتقاد شدید رقیب وودافون، چراغ سبز دریافت کرد.
نگاهی به آرشیو آمار اعلامی اتحادیه اروپا در حوزه FTTH نشان میدهد که در سپتامبر 2015، آلمان از نظر اتصالات FTTH/B، با ضریب نفوذ خانوارها کمی بیش از 1 درصد، در رتبه دوم اروپا قرار گرفت. در مقایسه، همسایگانش در دانمارک و هلند به ترتیب 16 درصد و 15 درصد را به خود اختصاص دادند. ضریب نفوذ آن زمان این خدمات در فرانسه هم نزدیک به 8 درصد بود، در حالی که کمی دورتر، اسپانیا تقریباً به 15 درصد ضریب نفوذ رسیده بود و ژرمن ها حسابی عقب مانده بودند.
آلمان اکنون عملکرد بهتری دارد، اما همچنان در انتهای جدول قرار دارد. بر اساس آخرین ارقام شورای FTTH، نفوذ FTTH/B در سپتامبر 2020 در آلمان به 4.9 درصد رسید. باز هم برای مقایسه، دانمارک به 33.7 درصد رسیده است. فرانسه 35 درصد; و اسپانیا با یک مدیریت تهاجمی خوش درخشیده و به 62.6 درصد ضریب نفوذ رسیده است. در هلند – که کابل DOCSIS زیادی در زمین دارد – رشد تا حدودی کاهش یافته است و نفوذ FTTH/B به چیزی در حدود 19 درصد است.
تا زمانی که دویچه تلکام سرانجام نپذیرفت که باد به چه سمتی می وزد، بسیاری از رشد FTTH در آلمان در سال های اخیر توسط بازیگرانی مانند Deutsche Glasfaser هدایت می شد. این هفته ، Deutsche Glasfaser مبلغ 5.75 میلیارد یورو دیگر را برای عرضه فیبر خود بعنوان یک فاند جدید تضمین کرد. دویچه تلکام ماه گذشته با شرکت سرمایه گذاری استرالیایی IFM برای کمک به پوشش هزینه های استقرار فیبر روستایی قراردادی منعقد کرد. به طور مشابه، در اوایل سال جاری، Liberty Global Ventures یک سرمایه گذاری مشترک با InfraVia Capital Partners ایجاد کرد که آن هم در شبکه های فیبر آلمان سرمایه گذاری خواهد شد.
در همین حال، یکی از حوزههای استقرار شبکه که دویچه تلکام میتواند نسبت به آن احساس افتخار کند، 5G است. این شرکت در سال میلادی جاری 6000 سایت جدید پیاده سازی کرده است که مجموع بی تی اس های فایوجی اش را به 63000 رسانده است که برای پوشش 90 درصد جمعیت آلمان تا 2025 کافی به نظر میرسد.
از سوی دیگر Deutsche Telekom راه اندازی شبکه 5G مستقل (SA) را در طیف 3.6 گیگاهرتز آغاز کرده است و قصد دارد در سال آینده باندهای فرکانسی بیشتری را هم به دارایی های فرکانسی خود، اضافه کند.
عضو هیئت مدیره دویچه تلکام که مسئول فناوری و نوآوری این شرکت هم هست، گفت: در کوتاه ترین زمان ممکن، ما ماراتن رول اوت را با سرعت اجرا می کنیم. پیش از این هرگز نسل جدیدی از ارتباطات سیار به این سرعت راه اندازی نشده بود.