تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 18, 2021
15:39 شنبه، 27ام آذرماه 1400
کد خبر: 131479

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان داخلی در بخش فناوری اطلاعات برای توسعه اقتصاد دیجیتال

 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: در صورت عدم پیشبینی سازوکار مناسب برای بهره‌گیری مناسب از ظرفیت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات، در آینده نزدیک با مشکل کمبود نیروی متخصص برای توسعه اقتصاد دیجیتال مواجه خواهیم شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش با سخنرانی ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور عباسعلی سلیمانی رئیس هیئت‌امنای دانشگاه علوم و فنون مازندران و امام‌جمعه کاشان، محمود حسینی پور استاندار مازنداران و جمعی از اساتید برجسته دانشگاهی به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران در بابل برگزار شد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رویداد با اشاره به افزایش سرعت تحولات زندگی بشری به دلیل وقوع تحول دیجیتال و توسعه فناوری اطلاعات در جهان گفت: بر اساس مطالعات انجام‌شده در سال‌های گذشته، پیشبینی میشد که تا سال 2025 حدود 24 درصد از سهم اقتصاد جهان مربوط به اقتصاد دیجیتال شود، اما گزارشهای اخیر نشان می-دهد که با همهگیری ویروس کرونا، رشد اقتصاد دیجیتال در جهان بیشتر از پیشبینیهای گذشته افزایش‌یافته است و پیش-بینیهای قبلی زودتر محقق شده است. ما هم باید دریابیم که در این حوزه در کجای جهان ایستادهایم و سهم ما از این افزایش به چه میزان است تا در زمینه اقتصاد دیجیتال دچار عقبماندگی در دنیا نشویم.
وی به هوش مصنوعی و زنجیره بلوکی به‌عنوان مؤلفه‌های اصلی تحول دیجیتال، به رشد پرسرعت بازار این فناوری‌ها در جهان و گسترش کاربرد آنها در بخشهای مختلف صنعتی و اجتماعی اشاره کرد و افزود: تحول دیجیتال و فناوریهای نوین سبب از بین رفتن میلیونها شغل در جهان و جایگزینی ماشین به‌جای انسان، خصوصاً در مشاغل ساده و دارای فرایندهای تکراری میشود و در مقابل مشاغلی که تخصصی و نیاز به مهارت بالا هستند با افزایش تقاضا و کمبود نیرو در بازار کار مواجه خواهند شد. از همین رو پیشبینی میشود که تا 10 سال آینده کمبود نیروی متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشورهای پیشتاز دنیا در حوزه فناوری اطلاعات بیشتر احساس شود و این کشورها در صدد جذب متخصصان و نخبگان سایر کشورها ازجمله ایران باشند که در صورت عدم پیشبینی سازوکار مناسب برای بهرهگیری مناسب از ظرفیت نخبگان داخلی و جذب نخبگان بینالمللی، ممکن است در آینده نزدیک با مشکل کمبود نیروی نخبه و متخصص در بخش فناوری اطلاعات مواجه شویم که این موضوع توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور را با چالش جدی روبرو خواهد کرد.
هاشمی با اشاره به اینکه پیشبرد تحول دیجیتال در درجه اول نیازمند تدوین یک برنامه جامع و یکپارچه است گفت: در همین ارتباط برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین شده است.
وی افزود: علاوه بر این بایستی الزاماتی نظیر توسعه متوازن زیرساختهای ارتباطی نوین و کاهش شکاف دیجیتالی در جوامع هم مورد توجه قرار گیرند تا زمینه برای کاهش نابرابری و افزایش عدالت در ارائه خدمات مختلف با بهرهگیری از ظرفیت فناوری اطلاعات فراهم شود.
هاشمی در ادامه گفت: برای رشد سرمایه‌گذاری و افزایش حجم اقتصاد دیجیتال باید سازوکار‌های سنتی را کنار بگذاریم و به سمت ساختار‌های متصل به فناوری و نوآوری نظیر استفاده از ظرفیت صندوقهای سرمایه‌گذاری و بورس برای تأمین مالی کسب-وکارهای فناورانه گام برداریم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در ادامه اظهار داشت: ارتقای امنیت، حفظ حریم خصوصی افراد و توجه به مالکیت معنوی از مؤلفه‌های بسیار مهم در حوزه فناوری است که در فرایند تحول دیجیتال باید به آنها توجه شود. وی افزود هم‌زمان با تحولات حوزه فناوری نباید از موضوع رگولاتوری و اصلاح قوانین برای بهبود فضای کسب‌وکارهای فناورانه و نوآورانه در کشور غافل شد.
محمود حسینی پور استاندار مازندران نیز در این رویداد با بیان اینکه افزایش پهنای باند سبب ۱.۳ درصد رشد اقتصادی می‌شود، نفوذ اینترنت را در رشد تولید ناخالص داخلی مهم برشمرد و گفت: رشد پهنای باند در توسعه اقتصادی کشورهای درحال‌توسعه پررنگ‌تر از دیگران است. محمود حسینی پور بر ضرورت تجهیز زنان به مهارت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات تأکید کرد و گفت: فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک سبب ایجاد فرصت‌های اقتصادی و توسعه مشاغل خانگی می‌شود.
استاندار مازندران ایجاد بازارگاههای آنلاین و کاهش هزینه تجارت با بهره‌گیری از دیجیتال مارکتینگ را در صنعت گردشگری و صنایع‌دستی مهم دانست و گفت: باید از ظرفیت فناوری اطلاعات برای حل مشکلات استان بهره‌گیری کرد.
دوازدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش باهدف رشد و توسعه دانش و فناوری اطلاعات و انتقال آخرین تجارب و دستاورد‌های پژوهشی و صنعتی از 23 الی 25 آذرماه 1400 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران برگزار شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.