تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 19, 2021
14:50 یکشنبه، 28ام آذرماه 1400
کد خبر: 131520

پیش‌بینی‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۱: احراز هویت حداقل ۸۸۰ میلیارد تومان برای دولت درآمد خواهد داشت

 
ارائه سرویس‌های پایه احراز هویتی از سوی سازمان ثبت‌احوال سال آینده (۱۴۰۱) برای دولت ۸۸۰ میلیارد تومان درآمد خواهد داشت که از این میزان ۴۸۰ میلیارد تومان به خدمات الکترونیکی و ۴۰۰ میلیارد تومان به صدور کارت ملی هوشمند اختصاص دارد.
 
 طبق لایحه بودجه سال آینده این درآمد حاصل ارائه خدمات الکترونیکی به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
 
پیش‌بینی درآمدهای دولت برای سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد سازمان ثبت احوال از محل خدمات احراز هویتی که ارائه می‌دهد برای دولت درآمدی بالغ بر ۸۸۰ میلیارد تومان ایجاد خواهد کرد که از این میزان ۴۸۰ میلیارد تومان ان برای ارائه خدمات الکترونیکی و ۴۰۰ میلیارد تومان برای ارائه خدمات مربوط به صدور و ثبت‌نام کارت ملی هوشمند است.
 
با وجود اینکه تقریباً ۱۰ سال از ارائه کارت ملی هوشمند می‌گذرد اما هنوز ۱۰ میلیون نفر از شهروندان فاقد کارت ملی هوشمند هستند، از همین رو ارائه سرویس‌های احراز هویت از طریق کارت ملی هوشمند به صورت فراگیر امکان‌پذیر نیست چرا که امکان احراز هویت تمامی افراد از طریق این ابزار هنوز فراهم نشده است.
 
طبق برآوردهای صورت‌گرفته در لایحه بودجه تعرفه ثبت‌نام و صدور کارت ملی هوشمند برای سال آینده ۵۰ هزار تومان خواهد بود و اگر افراد کارت ملی هوشمند خود را گم کنند، صدور کارت المثنی در دفعه اول ۶۰ هزار تومان، دفعه دوم ۱۰۰ هزار تومان و پس از آن هر بار صدور کارت ملی هوشمند ۱۵۰ هزار تومان برای صاحب کارت ملی هزینه خواهد داشت.
 
همچنین اگر افراد بخواهند امضای الکترونیکی خود را روی کارت ملی هوشمند فعال کنند نیز تعرفه آن ۳۰ هزار تومان خواهد بود.
 
درآمد حاصل از بودجه ارائه خدمات الکترونیکی شامل درآمدهای حاصل از خدمات صدور شناسنامه و خدمات دفاتر پیشخوان می‌شود همچنین بخشی از این درآمد نیز درآمد استعلام‌های هویتی است که از سوی بخش‌های مختلف برای احراز هویت افراد انجام می‌شود.
 
در بودجه امسال به صورت خاص تعرفه احراز هویت از طریق سامانه هدی نیز تعیین شد. سامانه هدی، به صورت خاص، سامانه احراز هویت است که قرار است از طریق آن سازمان ثبت احوال امکان احراز هویت افراد را برای بخش خصوصی یا دولتی فراهم کند. سامانه هدی در کنار سامانه امتا و سماوا سه سامانه‌ای هستند که قرار است مسئولیت احراز هویت اشخاص را بر دوش کشند و بخش خصوصی طبق نیاز خود از یکی از این سه سامانه برای دریافت خدمات احراز هویتی استفاده کند.
 
طبق لایحه بودجه تعرفه احراز هویت از طریق سامانه هدی تا سطح ۲ برای هر رکورد اطلاعات هزار تومان، تا سطح ۳ دو هزار تومان و تا سطح ۴ نیز برای هر رکورد اطلاعات سه هزار تومان خواهد بود.
 
پیش بینی درآمد مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در لایحه بودجه ۱۴۰۱
همچنین طبق پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از ارائه خدمات تجارت الکترونیکی و صدور گواهی الکترونیکی یا امضای دیجیتالی در سال آینده ۱۶ میلیارد تومان درآمد خواهد داشت.
 
از سویی درآمد این مرکز از ارائه خدمات سامانه تدارکات الکترونیکی دولت یا ستاد در سال آینده قرار است ۱۶۰ میلیارد تومان باشد.
 
طبق پیش‌بینی‌ها، درآمد حاصل از بهره‌برداری از سامانه جامع تجارت و زیرسامانه‌های ایجادشده مانند سامانه جامع انبارها، نیما، سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی، سامانه استانداردسازی فاکتورها و نظارت بر قیمت‌ها نیز پیش‌بینی شده که به ۲۰۰ میلیارد تومان برسد.
 
پیش بینی درآمد نسخه‌نویسی آنلاین در لایحه بودجه ۱۴۰۱
در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تعرفه نسخه‌نویسی آنلاین نیز پیش‌بینی شده است؛ طبق لایحه بودجه سال آینده، هر تراکنش صدور الکترونیکی نسخه برای دولت ۱۰۰ تومان درآمد خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود درآمد حاصل از تراکنش فرایندهای الکترونیکی نسخه‌نویسی و همچنین امضای الکترونیکی اعضای سازمان نظام پزشکی تا پایان ۱۴۰۱ به ۲۵ میلیارد تومان برسد.
 
بر اساس پیش‌بینی‌ها، از اول دی‌ ۱۴۰۰ طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی به صورت کامل در کشور اجرا می‌شود از همین رو این اولین باری است که در لایحه بودجه ردیف درآمدی مستقلی برای نسخه‌نویسی الکترونیکی پیش‌بینی شده است.
 
پیش بینی درآمد سایر خدمات در لایحه بودجه ۱۴۰۱
طبق پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته قرار است دولت از محل صدور گواهینامه هوشمند ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کند و درآمد حاصل از هوشمندسازی کارت مشخصات وسایل نقلیه نیز در سال آینده ۳۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
 
همچنین درآمد حاصل از نظارت و مراقبت الکترونیکی ۲۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. از دیگر درآمدهای دولت که به صورت خاص به ارائه خدمات الکترونیکی و سرویس‌های مختلف دولت الکترونیکی مرتبط است درآمد حاصل از افزایش تعرفه پاسخ الکترونیکی به استعلامات و اعلام وضعیت املاک از بانک جامع اطلاعات است. بنا بر پیش‌بینی‌ها، این درآمد قرار است به ۱۳۵ میلیارد تومان طی سال ۱۴۰۱ برسد.
 
علاوه بر این، سامانه یکپارچه معاینه فنی (سیمفا) هشت میلیارد تومان و سامانه جامع اطلاعات مسافران نیز سه میلیارد تومان برای دولت درآمد خواهند داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.