اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

فیبرنوری

January 2, 2022
14:03 یکشنبه، 12ام دیماه 1400
کد خبر: 131946

تضمین ایجاد سالانه یک میلیون پورت فیبر نوری

 
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درباره تضمین وعده ایجاد یک میلیون پورت فیبر نوری درصورت افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت گفت: هر طرح و انتظاری که ابلاغ می‌شود، الزاماتش هم پیش‌بینی‌ شده است، بنابراین ما همانطور که سالیان متمادی در این زمینه کار کرده‌ایم، برای توسعه فیبر نوری نیز اعلام آمادگی کردیم.
 
 از زمان شروع دولت سیزدهم هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده است. او در این زمینه اظهار کرد: نخستین راهبرد، توسعه دسترسی‌ به شبکه پرسرعت داخلی تا دورافتاده‌ترین نقاط کشور خواهد بود. به‌طور طبیعی و مثل سایر کشورهای پیشرفته در حوزه ارتباطات، اولویت ما در توسعه دسترسی ارتباطی شبکه ثابت است.
 
عیسی زارع‌پور چندی پیش با اشاره به مشکلات شرکت مخابرات ایران، گفته بود: بخشی از مشکلات مربوط به مخابرات است که باید تغییرات اساسی در آن اتفاق بیفتد و بخشی مربوط به کم‌کاری حاکمیت است. برای مثال باوجود تورم ۳۰ برابری در برخی خدمات در ۱۰ سال گذشته، تعرفه‌های مخابراتی تغییری نکرده است، در حالی که اگر تعرفه‌ها افزایش پیدا نکند، نمی‌توان انتظار توسعه داشت.
 
وی همچنین پس از آن درباره اصلاح تعرفه‌های مخابراتی و برنامه مخابرات برای صرف این درآمد در حوزه فیبر نوری بیان کرد: اصلاح تعرفه‌ها در مسیر تصویب است و شرکت مخابرات نیز باید تضمین دهد که حداقل سالی یک میلیون پورت فیبر نوری در کشور راه‌اندازی کند، بدین‌صورت که یا سیم مسی‌های موجود به فیبر نوری تبدیل شود یا در نقاطی که اصلا ارتباطی وجود ندارد، فیبر نوری راه‌اندازی کند.
 
برای توسعه فیبر نوری اعلام آمادگی کردیم
 
در این راستا مجید سلطانی -مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که آیا شرکت مخابرات ایران به وعده‌ ایجاد یک میلیون پورت فیبر نوری در سال عمل‌ می‌کند، گفت: هر سیاستی که وزارت ارتباطات ابلاغ کند، شرکت مخابرات انجام می‌دهد. البته هر طرح و انتظاری که ابلاغ می‌شود، الزاماتش هم پیش‌بینی‌ شده است، بنابراین ما همانطور که سالیان متمادی در این زمینه کار کرده‌ایم، برای این توسعه نیز اعلام آمادگی کردیم.
 
وی در پاسخ به اینکه آیا افزایش تعرفه‌های نگهداری از خطوط تلفن ثابت می‌تواند سرمایه‌گذاری لازم را برای ایجاد این تعداد پورت فیبر نوری فراهم کند، گفت: توسعه الزامات دارد و این الزامات را سیاست‌گذار که وزارتخانه است، تشخیص می‌دهد. بنابراین نه تنها برای شرکت مخابرات، بلکه برای بقیه بازیگران این صنعت و باقی اپراتورها، وقتی که طرحی برای توسعه داده می‌شود، الزاماتش هم دیده می‌شود. ما هم با این کلیات هماهنگیم و پیشروی این صنعت هستیم و برای توسعه خودمان بیش از همه انگیزه داریم.
 
مدیرعامل شرکت مخابرات درباره علت عدم تحقق پنج میلیون پورت فیبر نوری و تضمین ایجاد یک میلیون پورت سالیانه، اظهار کرد: وقتی شما برنامه سالیانه می‌دهید، باید الزامات و امکانات بر اساس آن برنامه مهیا شود و اگر مهیا نشود، این برنامه محقق نمی‌شود. اما اگر طرحی و برنامه‌ای می‌دهید و جامع به آن برنامه نگاه می‌کنید، ینی همه چیز را پیش‌بینی کردید و در آن صورت می‌توان انتظار تحقق برنامه را داشت.
 
سلطانی با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با وزارت ارتباطات بیان کرد: ما کمیته‌های تخصصی مشترک داریم و روی طرح‌ها کار میکنیم و کاملا هماهنگ هستیم. شرکت مخابرات یک شرکت بزرگ است و برای کار و اجرای پروژه‌های بزرگ هیچ دغدغه‌ای ندارد، ۳۱ استان وجود دارد و ما در مخابرات، منابع انسانی متخصص و باتجربه و سالها کار تخصصی در تکنولوژی‌های مختلف داریم و شرکت مخابرات هیچ محدودیتی در خصوص منابع انسانی و اجرا ندارد واگر الزامات آماده باشد، ما آماده هستیم.
 
این در حالی است که مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درباره عدم تحقق وعده پنج میلیون پورت فیبر نوری تا سال ۱۳۹۸، گفته بود: برای تحقق شبکه دسترسی در شبکه ملی اطلاعات، به ۵۰۰۰ میلیارد هزینه نیاز بود، برای تامین این هزینه، طرح چند راه وجود داشت، اصلاح تعرفه‌های مخابرات، کمک سهامداران و فروش بخشی از اموال شرکت و چون توافق بین وزارت و سهامداران، انجام نشد، این اتفاق رخ نداد و ما از سمت خودمان یک میلیون پورت را مهیا کردیم و تا پایان امسال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پورت دیگر اضافه خواهد شد. 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.