اپراتورها

امنیت

امینت

اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

January 3, 2022
11:38 دوشنبه، 13ام دیماه 1400
کد خبر: 131969

هشدار پلیس فتا نسبت به سواستفاده جاعلان از خدمات الکترونیک قضایی

infographic-thna-1-2-780x470 (1).jpg
 
معاون اجتماعی پلیس فتا گفت: با رصدهای پیش دستانه پلیس فتا در سه ماهه اخیر، بیش از ۱۳۰ متهم ارسال‌کننده پیامک جعلی ثنا توسط همکاران ما در تمامی رده‌های پلیس فتا شناسایی و ضمن حذف دسترسی‌ها و مسدودسازی حساب‌های آنان برای برخورد قانونی تحویل مقامات قضائی شدند.
 
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سارقان سایبری اخیرا برای فریب کاربران، بر سواستفاده از خدمات الکترونیکی سازمانی و دولتی خصوصا سامانه‌های متعلق به قوه قضاییه تمرکز کرده اند. سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور یکی از ترفندهای مجرمان سایبری را هدایت کاربران و فریب خوردگان به لینک‌های جعلی ارائه خدمات سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی دانست و گفت: مدتی است که این سارقان بر سامانه ابلاغ قضائی قوه قضائیه (تحت عنوان سامانه ثنا) تمرکز کرده اند.
 
به گفته سرهنگ پاشایی، سارقان ابتدا پیامی تهدید آمیز با مضامین مختلفی از جمله ثبت شکوائیه قضائی علیه شما در محاکم قضائی، انتظامی، امنیتی و یا تهدید به بازداشت و صدور حکم جلب برای کاربران ارسال کرده و از طریق ایجاد ترس و نگرانی، سعی بر ترغیب آنها به نصب یک برنامه و یا کلیک بر روی لینک‌های آلوده می‌کنند.
 
معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور افزود: پس از کلیک کاربران بر روی لینک‌های آلوده که از سوی مجرمان سایبری برای افراد ارسال می‌شود زمینه دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه فریب خوردگان از جمله امکان دسترسی مجرمان به صندوق پیامکی حاصل شده و از طریق خواندن پیامک‌های ورودی به گوشی تلفن همراه، نسبت به برداشت غیر مجاز وجه از حساب مالی کاربران اقدام می‌کنند. وی تاکید کرد: این مجرمان با دسترسی داشتن به سیستم پیامکی گوش یکاربران، حتی می‌توانند پیامک‌هایی با متن مشابه به سایر مخاطبان آن فرد نیز ارسال و این روند را تکرار کنند.
 
به گفته سرهنگ پاشایی با رصدهای پیش دستانه پلیس فتا در ماه‌های آبان، آذر و دی ماه بیش از ۱۳۰ متهم در این حوزه توسط همکاران ما در تمامی رده‌های پلیس فتا شناسایی و ضمن حذف دسترسی‌ها و مسدودسازی حساب‌های آنان برای برخورد قانونی تحویل مقامات قضائی شدند.
 

D1737903T14170660webb-1.jpg

سرهنگ پاشایی: سارقان پیامی تهدید آمیز با مضامین مختلفی از جمله ثبت شکوائیه قضائی علیه شما در محاکم قضائی، انتظامی، امنیتی و یا تهدید به بازداشت و صدور حکم جلب برای کاربران ارسال کرده و از طریق ایجاد ترس و نگرانی، سعی بر ترغیب آنها به نصب یک برنامه و یا کلیک بر روی لینک‌های آلوده می‌کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا انتظامی کشور تصریح کرد: از هموطنان تقاضا داریم به هیچ عنوان فریب این ترفندها را نخورند و همواره آگاه باشند که قوه قضائیه یا نهادهای انتظامی و امنیتی و حتی سایر سازمان‌های دولتی و غیردولتی در هنگام نیاز به برقراری ارتباط به هیچ عنوان ابلاغیات و اطلاع رسانی‌های خود را از طریق پیام رسان واتس اپ و یا سایر پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و یا شماره تلفن‌های اپراتورهای مختلف ارسال نمی‌کنند و اینگونه ابلاغیات و آگاه سازی‌ها در قالب شماره تلفن‌های پوششی مانند (ADLE IRAN و. .) صورت می‌پذیرد.
 
گفتنی است که  چندی پیش اعضای یک باند سه نفره با ترفند ارسال پیامک‌های جعلی ابلاغیات قضائی در پوشش سامانه ثنا قوه قضائیه (که حاوی لینک بدافزار بودند) از کاربران درخواست می‌کرد که فرم اقرار جعلی عدالت ایران را به جهت اطلاع از ابلاغیات قضائی روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنند که پس از اقدامات تخصصی کارشناسان پلیس فتا در استان زنجان متهمان مورد شناسایی قرار گرفتند و ضمن هماهنگی با مقام قضائی در محل سکونت خود دستگیر شدند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.