IT در 5 پروژه خلاصه شد
دولت در لایحه پیشنهادی بودجه سال 87 در فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انجام هفت برنامه جداگانه خواستار 279 میلیارد و 801 میلیون ریال بودجه شد.
به گزارش عصر ارتباط، برنامه راهبری امور پست، برنامه راهبری امور فناوری اطلاعات، برنامه ارتباطات رادیویی، برنامه آزادسازی و ایجاد رقابت ارتباطات رادیویی، برنامه آزادسازی و ایجاد رقابت ارتباطات، برنامه ساختمانها و تجهیزات، برنامه مقاوم سازی ساختمانها و برنامه توسعه فناوری کاربردهای فضایی، هفت برنامهای هستند که در لایحه بودجه پیشنهادی سال 87 به مجلس شورای اسلامی در زیرفصل فناوری اطلاعات از آنها نام برده شده است.
چنانکه پیشبینی شده است انجام تمام و کمال هفت برنامه فوق که بخش عمدهای از آنها تا سال 1388 تداوم مییابد نیازمند 5 هزار و 539 میلیارد و 489 میلیون ریال اعتبار است.
طبق لایحه پیشنهادی بودجه، برنامه راهبردی امور پست شامل دو بخش توسعه فناوری در عملیات پستی و به هنگام سازی کدپستی ده رقمی میشود که در بخش توسعه فناوری در عملیات پستی پیشنهاد شده است تا برای انجام طرحهای توسعه شبکه سراسری پیگیری و ردیابی، توسعه شبکه زیرساخت واحدهای پستی و قیمت تمام شده خدمات و مرسولات پستی 16 میلیارد و 686 میلیون ریال بودجه برای سال 87 اختصاص یابد.
در صورت اختصاص این رقم شرکت پست موظف است قیمت تمام شده 43 خدمت و مرسوله پستی، راهاندازی 8 هزار و 748 ایستگاه برای توسعه شبکه سراسری پیگیری و ردیابی و راهاندازی 24 هزار و 390 شود برای توسعه شبکه زیرساخت واحدهای پستی را در سال 87 انجام دهد.
همچنین در بخش بهنگامسازی کدپستی 10 رقمی به منظور اجرای پروژه بهنگامسازی اطلاعات و کدگذاری 50 میلیون و 500 مکان و اجرای پروژه انطباق کدپستی 10 رقمی با مشترکان دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی برای 8 میلیون مکان دولت خواستار 7 میلیارد و 996 میلیون ریال بودجه برای شرکت پست در سال 86 شده است.
IT در یک پروژه خلاصه شد
طبق لایحه پیشنهادی بودجه سال 86 اجرای برنامه راهبری امور فناوری اطلاعات نیازمند 113 میلیارد و 375 میلیون ریال است که این رقم برای اجرای تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات، الگوی دولت الکترونیکی در کرمان، درگاه واحد دولت الکترونیکی، زیرساختهای دولت الکترونیکی و کاربردهای کارت ملی هوشمند توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشبینی شده است.
این در حالی است که رقم پیشنهادی 95میلیارد و 375 میلیون ریال برای تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور توسط وزارت ICT اختصاص یافته است. همچنین برای اجرای طرح پورتال دولت الکترونیکی و زیرساختهای دولت الکترونیکی هر کدام 6 میلیارد ریال و برای کاربردهای کارت ملی هوشمند 5میلیارد ریال پیشبینی شده است. تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات در سال 87 دارای 3 بخش است که در پروژه مطالعه و تدوین طرحهای کلان فناوری اطلاعات و ارتباطات باید 25 گزارش، در پروژه مطالعه استانداردهای فناوری اطلاعات و سنجش الکترونیکی 60 گزارش و در پروژه مطالعه و بررسی سرویسهای فناوری اطلاعات قوانین مرتبط باید 115 گزارش توسط وزارت ICT تهیه شود.
مدیریت طیف
طبق لایحه پیشنهادی بودجه سال 87 اجرای برنامه ارتباطات رادیویی برای اجرای طرح توسعه ارتباطات رادیویی نیازمند 46میلیارد و 414 میلیون ریال است که باید در اختیار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گیرد.
طرح توسعه ارتباطات رادیویی در سال 87 با اجرای پروژه مدیریت جامع طیف فرکانس برای 15 سرویس رادیویی، پروژه الگوی انتشار امواج در ده نقطه برای تهیه 10 الگو و پروژه توسعه و تجهیز مراکز مونیتورینگ برای 26 مرکز مونیتورینگ انجام میپذیرد.
رگولاتوری برای آزاد سازی
برنامه آزادسازی و ایجاد رقابت ارتباطات چهارمین برنامهای است که در زیرفصل فناوری اطلاعات در لایحه پیشنهادی بودجه سال 87 بدان اشاره شده که دولت پیشنهاد دریافت 15 میلیارد ریال را داده است که این میزان با کاهش 32میلیاردی نسبت به امسال مواجه شده است.اجرای این برنامه با تدوین راهکارهای آزادسازی و خصوصیسازی و تنظیم مقررات از طریق اجرای 3 پروژه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال 87 انجام میپذیرد.طبق پیشنهادات دولت رگولاتوری موظف شده است با اجرای پروژه تدوین راهکارهای آزادسازی و توسعه مشارکت بخش غیردولتی از ICT 130 دستورالعمل، با اجرای پروژه تدوین بازنگری ضوابط مقررات ارائه خدمات ارتباطی 20 ضابطه و با اجرای پروژه توسعه و تجهیز مناطق رادیویی در 7 منطقه تهیه و اجرا کند.
مقاومت ساختمانی
همچنین پنجمین و ششمین برنامه در لایحه پیشنهادی بودجه سال 87 زیرفصل ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل برنامه ساختمانها و تجهیزات و برنامه مقاومسازی ساختمانها میشود.
دولت پیشنهاد داده است برای اجرای برنامه ساختمانها و تجهیزات در وزارت ICT به سازمان فضایی ایران و سازمان تنظیم مقررات 37 میلیارد و 136 میلیون ریال اختصاص یابد و برای اجرای برنامه مقامسازی ساختمانها در وزارت ICT، شرکت پست و شرکت مخابرات ایران 11 میلیارد و 900 میلیون ریال پیشنهاد شده است.
8 ماهواره به فضا میروند
آخرین برنامه در زیرفصل فناوری اطلاعات برنامه توسعه فناوری و کاربردهای فضایی است که برای اجرای آن در سال آینده، دولت درخواست بودجهای معادل 31 میلیارد و 294 میلیون ریال کرده است.
این برنامه در قالب دو طرح توسعه کاربردهای اطلاعات و خدمات ماهوارهای و توسعه فناوری و ساخت ماهوارههای تحقیقاتی عملیاتی پیگیری میشود. براساس لایحه پیشنهادی بودجه سال 87 سازمان فضایی موظف است به نصب و ایجاد 5 پایگاه اطلاعاتی، 10 سیستم پایش و 5 مورد بسترسازی فرهنگی با دریافت 13 میلیارد ریال اقدام کند.همچنین سازمان فضایی طی سال 87 باید برای مشارکت در ساخت، پرتاب و بهرهبرداری از 8 ماهواره، بهسازی و توسعه یک ایستگاه زمینی اخذ اطلاعات ماهوارهای و یک آزمایشگاه ملی فضایی با بودجهای معادل 18 میلیارد و 294 میلیون ریال اقدام کند.
برنامه توسعه فناوری و ساخت ماهوارهای تحقیقاتی و عملیاتی تا سال 1388 نیازمند بودجهای معادل 590 میلیارد و 294 میلیون ریال است که در سال 84 حدود 26 میلیارد و 267 میلیون ریال و در سال 85 حدود 16 میلیارد و 753 ریال آن پرداخت شده است.
اگرچه در لایحه پیشنهادی بودجه به بهرهبرداری 8 ماهواره اشاره شده اما نام هیچ ماهوارهای به میان نیامده است. چنانکه همچنان پرتاب ماهواره زهره در هالهای از ابهام قرار دارد.