تلفن همراه

گوشی

January 31, 2022
11:37 دوشنبه، 11ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132825

نصب دکل و آنتن ۷۰ میلیارد تومان برای شهرداری درآمد خواهد داشت

 
شهرداری تهران برآورد کرده است سال آینده ۷۰ میلیارد تومان از محل عوارض صدور مجوز احداث و بهره‌برداری سالانه دکل و آنتن درآمد داشته باشد. این عدد، ۲۰ میلیارد تومان کمتر از برآورد سال جاری است که گزارش‌ها نشان می‌دهند درصد کمی از آن محقق شده است.
 
لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران که برای بررسی و تصویب به شورای شهر ارسال شده است نشان می‌دهد در حالی که شهرداری برای سال جاری درآمد ۹۰ میلیاردی از محل عوارض نصب دکل و آنتن پیش‌بینی کرده بود؛ اما در پایان ۹ ماه ابتدایی امسال تنها اندکی بیش از ۳ میلیارد و ۴۳۱ میلیون تومان آن محقق شده است. اگر تصور شود در ماه‌های پایانی سال حساب‌های اپراتورها با شهرداری تصفیه شده و درآمد شهرداری از این محل بیشتر می‌شود؛ اما باز هم برآورد بودجه سال آینده شهر تهران نشان می‌دهد انتظارها از این محل درآمدی کاهش یافته است.
 
براساس اعداد لایحه بودجه، شهرداری در سال ۹۹ بیش از ۸۹ میلیارد تومان از محل نصب آنتن  و دکل درآمد داشته و به همین دلیل برای سال ۱۴۰۰ برآورد درآمد  ۹۰ میلیاردی داشته است؛ اما محقق نشدن این بودجه باعث شده است درآمد شهرداری از این محل برای سال آینده با کاهش ۲۰ میلیاردی نسبت به امسال ۷۰ میلیارد تومان برآورد شود.
 
پیش از این معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری اعلام کرده بود بیش از ۱۵۰۰ سایت اپراتورهای تلفن همراه در شهرهای مختلف به دلیل ممانعت‌های مردمی و شرایط تعامل با شهرداری‌ها در انبار مانده‌اند و این یکی از دلایل افت کیفیت اینترنت همراه اپراتورها است.
 
از جمله درآمدهای دیگری شهرداری از محل ICT‌ مربوط به شبکه فیبرنوری این سازمان می‌شود که در سال آینده ۵۰ میلیارد تومان از این محل برآورد درآمد شده است. این رقم ۲.۵ برابر درآمد مصوب سال جاری است که نشان از توسعه این بخش دارد.
 
هزینه‌های مربوط به حفاری نیز از جمله موضوعاتی است که اپراتورهای ثابت با آن دست به گریبان هستند و شهرداری پیش‌بینی کرده است سال آینده از محل لکه‌گیری و ترمیم حفاری شرکت‌های خدمات‌رسان بیش از ۵۳ میلیارد تومان درآمد داشته باشد. البته همه این درآمد مربوط به اپراتورهای ارتباطاتی نیست و کلیه خدمات شهری نیازمند حفاری را شامل می‌شود.
 
همچنین در این لایحه آمده است سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات وابسته شهرداری تهران موظفند درآمد بر هزینه (سود) یا مازاد درآمد بر هزینه سنواتی (سود انباشته) خود را به حساب خزانه شهرداری واریز کنند که سهم سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران رقم ۱۰۰ میلیارد تومان است.
 
هوشمندسازی
در لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران بندهای مختلفی به موضوع هوشمندسازی خدمات شهری اختصاص یافته است. از جمله در بند یک تبصره ۶ ماده واحده شهرداری تهران موظف شده است به منظور وصول کامل عوارض شهری از مجاری ذیربط قانونی تا پایان خردادماه ۱۴۰۱ سامانه جامع الکترونیکی ثبت، پایش و پرداخت عوارض شهری را راه‌اندازی کند.
 
همچنین در بند ۵ تبصره ۲۰ شهرداری مکلف شده است تا پایان سال آینده قبوض کاغذی خود را حذف و عوارض و بهای خدمات کلیه واحدهای اجرایی خود را از طریق قبوض الکترونیکی دریافت کند.
 
در تبصره ۱۵ که به صورت اختصاصی نام «هوشمندسازی» بر آن گذاشته شده، آمده است که معادل پنج درصد از بودجه هریک از واحدهای اجرایی شهرداری تهران و سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به آن با پیشنهاد هریک از واحدها برای توسعه فناوری‌های نوین و نوآوری شهری در حوزه همان واحد اجرایی مطابق بخشنامه ابلاغی از سوی شهردار و با تأیید مرکز تهران هوشمند قابل هزینه خواهد بود.
 
نگاهی به جداول بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز نشان می‌دهد بیش از ۱۱ هزار و ۲۵ میلیارد تومان برای توسعه شهر الکترونیکی و ارتقا زیرساخت‌ها و فناوری‌های نوین بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در نظر گرفته شده است که به اموری مانند توسعه و تجهیز دیتاسنتر، سرویس‌های GIS، توسعه شبکه‌های داده و… اختصاص می‌یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.