تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 2, 2022
16:31 چهارشنبه، 13ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132921

هند در یک سال آینده روپیه دیجیتال را بر پایه بلاکچین عرضه می‌کند

 
بانک مرکزی هند در سال مالی 2022-2023 که از تاریخ 1 آوریل (12 فروردین) آغاز می‌شود، روپیه دیجیتال را عرضه خواهد کرد. وزیر امور مالی این کشور گفت رمزارز آن‌ها بر اساس بلاکچین و سایر فناوری‌های مرتبط ساخته خواهد شد. هند احتمالا پس از چین دومین اقتصاد بزرگ جهانی خواهد بود که ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) عرضه می‌کند.
 
به گزارش CNBC، «نیرمالا سیتارامان»، وزیر امور مالی هند دیروز در خصوص این طرح گفت: «معرفی ارز دیجیتال بانک مرکزی کمک شایانی به اقتصاد دیجیتال کشور می‌کند. ارز دیجیتال همچنین موجب دستیابی به یک سیستم مدیریت ارزی پربازده‌تر و ارزان‌تر خواهد شد.»
 
روپیه دیجیتال بر بستر بلاکچین ساخته می‌شود
سیتارامان فعلا اطلاعات دیگری درباره چگونگی عملکرد روپیه دیجیتال یا ویژگی‌های آن اعلام نکرده، اما تاکید دارد که این پروژه بر اساس فناوری بلاکچین ساخته خواهد شد. منظور از بلاکچین فناوری جذابی است که همزمان با بیت کوین معرفی شد. ولی در واقعیت بلاکچین در سال‌های اخیر تغییرات زیادی داشته و دیگر محدود به رمز ارزها نیست.
 
هند همچنین در حال کار روی قوانین سخت‌گیرانه‌تری در حوزه ارزهای دیجیتال است. وزیر امور مالی این کشور دیروز اعلام کرد که باید از درآمدهای حاصل از رمزارزها و توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) به مقدار 30 درصد مالیات گرفت. این طرح مخالفان بسیاری دارد. آن‌ها باور دارند که طرح سیتارامان می‌تواند جلوی رونق بازار ارزهای دیجیتال را بگیرد و سرمایه‌ها را از این فضا خارج کند.
 
چین دیگر اقتصاد بزرگ دنیاست که از سال 2014 مشغول کار روی یوآن دیجیتال بوده و فاصله کمتری با عرضه CBDC خود دارد. بانک مرکزی این کشور در طول دو سال اخیر آزمایش‌های مختلفی را انجام داده تا قابلیت‌های نسخه دیجیتالی یوآن را آزمایش کند. با این حال، ارز دیجیتال آن‌ها هم هنوز به‌صورت عمومی عرضه نشده و تاریخی برای راه‌اندازی آن در دسترس نیست.
 
از دیگر کشورهایی که روی رمزارز اختصاصی خود کار می‌کنند می‌توانیم به ژاپن اشاره کنیم. آمریکا هم تحقیق در این زمینه را شروع کرده اما فعلا تصمیم قاطعی در این زمینه نگرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.