سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 13, 2022
16:32 یکشنبه، 24ام بهمنماه 1400
کد خبر: 133267

هشدار واشینگتن در مورد ضربه احتمالی روسیه به زنجیره عرضه نیمه‌رسانا

 
 کاخ سفید از فعالان صنعت چیپ‌سازی خواسته تا زنجیره عرضه خود را برای مقابله با تهدید احتمالی روسیه توسعه دهند و دنبال منابع جایگزین برای تامین مواد اولیه خود باشند. طبق اعلام واشینگتن، روسیه ممکن است با جلوگیری از دسترسی به مواد مهم اولیه، در زنجیره عرضه این صنعت حیاتی خلل ایجاد کند.
 
 به نقل از رویترز، احتمال تلافی روس‌ها پس از انتشار گزارش گروه تحقیقای تک‌ست‌ (Techcet)،‌ در یکم فوریه، توجه بیشتری را به خود جلب کرد. بر اساس این گزارش، بسیاری از تولیدکنندگان نیمه‌رسانا مواد اولیه‌ای مثل نئون، پالادیوم و مواد دیگر را از روسیه و اوکراین تامین می‌کنند.
 
بر اساس برآوردهای تک‌ست، بیش از ۹۰ درصد از نئون مورد نیاز برای تولید نیمه‌رساناهای ایالات متحده از اوکراین و ۳۵ درصد از پالادیوم هم از روسیه تامین می‌شود.
 
به گفته افراد مطلع، پیتر هارل، عضو شورای امنیت ملی کاخ سفید، و کارکنانش در روزهای اخیر با فعالان صنعت نیمه‌رسانا ارتباط برقرار کرده‌اند تا از سطح وابستگی آنها به مواد اولیه اوکراینی و روسی کسب اطلاع کنند و از آنها خواسته‌اند تا در فکر منابع جایگزین باشند.
 
کاخ سفید از اظهارنظر درباره جزئیات این گفت‌وگوها خودداری کرده، اما یک مقام ارشد تاکید کرده دولت در صورت حمله روسیه به اوکراین آمادگی کامل دارد.
 
او می‌گوید: «بخشی از آن [آمادگی] همکاری با شرکت‌هاست تا اطمینان حاصل شود که در صورت اقدام روسیه برای اخلال در زنجیره عرضه، شرکت‌ها آمادگی لازم را برای چنین اتفاقی دارند. می‌دانیم منابع دیگری برای این محصولات کلیدی در دسترس است و آماده‌ایم تا به شرکت‌ها در شناسایی و تنوع بخشیدن به منابع یاری دهیم.»
 
بنا بر ایمیلی که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، جو پاستی، معاون سیاست‌های عمومی گروه عرضه‌کنندگان تولید چیپ و لوازم الکترونیکی SEMI، این هفته در ایمیلی از عرضه‌کنندگان خواسته تا میزان دسترسی به منابع حیاتی ساخت چیپ را ارزیابی کنند.
 
او با اشاره به خلاصه‌ای از گزارش تک‌ست در مورد C4F6، پالادیوم، هلیوم، نئون و اسکاندیوم در این منطقه دچار بحران نوشت: «همان‌طور که در تماس امروز گفتیم، لطفاً مستندات پیوست‌شده در رابطه با تولید چند ماده نیمه‌رسانا در روسیه/اوکراین را مشاهده کنید. در صورتی که اخلال احتمالی در عرضه هر کدام از این مواد برای شرکت شما مشکل‌ساز است، لطفاً به من اطلاع دهید.»
 
به گزارش تک‌ست، نئون که ماده‌ای ضروری برای لیزر‌های مورد استفاده در تولید چیپ است یکی از محصولات جانبی صنعت فولاد روسیه به حساب می‌آید. این ماده سپس در اوکراین تصفیه شد و ماده دیگری به نام پالادیوم هم که در حسگر‌ها و فضای ذخیره و خیلی بخش‌های دیگر کاربرد دارد در همین منطقه تولید می‌شود.
 
دولت بایدن روسیه را در صورت حمله به اوکراین به سخت‌ترین تحریم‌های صادراتی تهدید کرده است. با این حال روسیه که بیش از صد هزار نیرو در مرز اوکراین دارد برنامه حمله را رد می‌کند.
 
پیرو تنش احتمالی اوکراین و روسیه، برخی از سازندگان چیپ در حال بررسی زنجیره عرضه خود هستند تا از پیامد‌های احتمالی ناشی از درگیری اوکراین جلوگیری کنند. فردی در یکی از شرکت‌های تولید چیپ که خواسته نامش فاش نشود می‌گوید، تامین نئون و چند گاز دیگر را که ریشه در اوکراین دارند بررسی می‌کند.
 
او می‌‌گوید: «حتی درگیری در اوکراین هم عرضه را متوقف نمی‌کند. فقط قیمت‌ها بالا می‌رود. بازار محدود شده و این گازها بسیار نایاب می‌شوند. اما این موضوع تولید نیمه‌رسانا را متوقف نمی‌کند.»
 
به گفته مدیر یکی از استارت‌آپ‌های طراحی چیپ‌ برقی، ناآرامی در اوکراین باعث افزایش قیمت گاز کمیاب شده و شاید مشکلاتی در عرضه ایجاد کند. فلورین گاز دیگری است که بخش مهم آن از همان بخش جهان تامین می‌شود و عرضه آن هم شاید تحت تاثیر قرار گیرد.
 
با این همه، ویلیام ماس، سخنگوی شرکت اینتل، می‌گوید این شرکت چیپ‌سازی هیچ خللی در عرضه نئون پیش‌بینی نمی‌کند.
 
اما به دلیل مشکلات عرضه چیپ و تقاضای رو به رشد برای آن، نگرانی‌ها به قوت خود باقی است. تک‌ست با اشاره به خبر احداث کارخانه‌های جدید اینتل، سامسونگ، و TSMC در اوهایو، آریزونا و تگزاس، پیش‌بینی می‌کند که تقاضا برای تمامی مواد در چهار سال آینده بیش از ۳۷ درصد افزایش پیدا کند.
 
طبق گزارش کمیسیون تجارت بین‌الملل ایالات متحده، قیمت نئون در آستانه الحاق شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ از اوکراین به روسیه، به دلیل وابستگی شرکت‌های تولید چیپ به چند شرکت اوکراینی تا ۶۰۰ درصد افزایش یافت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.