فیروزآبادی: به دلیل نگرانیهای ناشی از افزایش سرعت دسترسی عدد پایه ۲۵ مگابیت تصویب شد
ICTna.ir– دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در سالهای گذشته به دلیل جنگ و تحریم نتوانستین از توسعههای سرمایهبر استفاده کنیم و ناچاریم از توسعههای نرمافزاری و مغزافزاری استفاده کنیم و پایه آن استفاده از شبکههای پهن باند در چارچوب شبکه ملی است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم آغاز به کار طرح توسعه شبکه فیبر نوری (FTTx) افزود: بازار رقابتی بزرگی در دنیا وجود دارد که به دلیل بهرهبرداری کمپانیهای بزرگ از اندازه جهانی، پهنای باند را میتوانند ارزان و خارج از حاکمیت دولتها برقرار کنند.
او اظهار داشت: چه نکات سلبی و ایجابی، ایجاب میکند که به فکر توسعه شبکه ملی اطلاعات باشیم و اشکالات آن را برطرف کنیم. امیدواریم شاهد این توسعه باشیم و مقدمات آن هم در سند شبکه ملی اطلاعات تصویب کردیم.
فیروزآبادی افزود: در شورای عالی فضای مجازی، نظر ما بر پوشش سرعت دسترسی بیش از ۲۵ مگ برای هر کاربر بود اما به دلیل نگرانیهایی که وجود داشت، این عدد روی ۲۵ مگ پایه گذاشته شد و امیدواریم بالا برود و در کشور شاهد سرویس مناسب با قیمت مناسب باشید و سرعت دسترسی حداقل ۸۰ مگابیت ایجاد شود و اگر موانعی هم وجود دارد، در مرکز ملی فضای مجازی تلاش میکنیم کمک دولت باشیم و مصوبات را فراهم کنیم.
او، توسعه شبکه پهن باند را رکن شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: در برآوردهایی که از شبکه ملی اطلاعات به عمل آمد، معتقدیم شبکه ثابت کشور پیش و بیش از شبکه سیار و وایرلس کشور به دلیل نقش زیرساختی که این حوزه برای شبکه وایرلس کشور میتواند داشته باشد، توسعه یابد.
فیروزآبادی با تاکید بر رفع شبه انحصار در شبکه ارتباطی کشور گفت: وزیر ارتباطات هم با انحصارها مخالف است و امیدواریم با تلاش مجلس در راستای تصویب قوانیم، شاهد رفع انحصار باشیم. در همین راستا، کارگروهی هم در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده که مدل اقتصادی گذاشته شود تا شکافی که در کشور وجود دارد، رفع شود.
او با اشاره به اینکه مخابرات کل بازار را در اختیار داشت، افزود: مخابرات باید تقویت و تعرفههای آن اصلاح شود اما شکاف باید رفع شود و مدل اقتصادی برای توسعه و پویاسازی شبکه ایجاد شود.
فیروزآبادی گفت: پول نفت آنچنانی برای تزریق وجود ندارد و بخش خصوصی باید فعال شود و مدل اقتصادی درستی وجود داشته باشد، منتهی نباید ما را به سمت خدمات گران قیمت ببرد.
شرکتهای مخابراتی برخی کشورها با متوسط درآمد بسیار پایینتر اما با مخابرات رو به توسعه مواجه هستند. مدل آن کشورها میتواند مورد مطالعه قرار بگیرد و وزارت ارتباطات با بومیسازی و محلیسازی، مدلی را ارایه کند که ضمن اینکه هزینهها افزایش نباید، شاهد توسعه شبکه هم باشیم.