امنیت

اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 20, 2022
11:10 یکشنبه، 1ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133442

بخش‌های بهداشتی، آموزشی و دولتی در دام فعالیت یک بات نت

 
بات‌نت (FritzFrog (P2P، در دور جدید فعالیتش ۱۵۰۰ سرور متعلق به نهادهای بهداشتی، آموزشی و نیز بخش‌های دولتی را آلوده و به خطر انداخته است.
 
به گزارش مرکز مدیریت راهبردی افتا، بات نت Fritzfrog در پروسه آلوده ساختن سیستم‌های جدید و نیز اجرای فایل‌های مخرب، به قابلیت اشتراک‌گذاری فایل‌ها از طریق شبکه، متکی است.
 
این بات نت که برای توسعه آن از زبان Golang استفاده‌شده، پس از گذشت یک سال دوباره فعال شده و طی یک ماه موفق شده است که ۱۵۰۰ میزبان را آلوده کند.
 
محققان شرکت Akamai در گزارشی اعلام کرده‌اند: بات‌نت غیرمتمرکز هر سرور SSH اعم از موارد موجود در فضای ابری، سرورهای مرکز داده، روترها و غیره را هدف قرار می‌دهد و قابلیت اجرای هر بار مخربی را روی نودهای آلوده نیز خواهد داشت.
 
شرکت امنیت سایبری Akamai اعلام کرده که دستگاه‌های آلوده‌ای را در یک شبکه تلویزیونی اروپایی، یک شرکت روسی تولیدکننده تجهیزات مراقبت‌های بهداشتی و چندین دانشگاه در شرق آسیا شناسایی کرده است.
 
موج جدید حملات این بات نت در اوایل دسامبر ۲۰۲۱ آغاز شد و در مدت یک ماه، افزایش ۱۰ برابری در نرخ آلودگی را به ثبت رسانده است و در ژانویه ۲۰۲۲ به ۵۰۰ حادثه در روز رسید.
 
ساختار (P2P) بات نت باعث انعطاف‌پذیری آن می‌شود، چراکه هر یک از دستگاه‌های آسیب‌دیده در شبکه می‌توانند به‌عنوان یک سرور فرمان و کنترل (C2) عمل کنند. علاوه بر این، ظهور مجدد بات نت با ویژگی‌های جدیدی به عملکرد آن، از جمله استفاده از شبکه پروکسی و هدف قرار دادن سرورهای WordPress همراه بوده است.
 
سایر ویژگی‌های جدید گنجانده‌شده در بدافزار شامل: استفاده از پروتکل کپی امن (SCP) برای کپی کردن خود به سرور راه دور، یک زنجیره پروکسی Tor به‌منظور پنهان کردن اتصالات SSH خروجی، زیرساختی برای ردیابی سرورهای WordPress برای حملات بعدی و یک مکانیسم لیست سیاه برای جلوگیری از آلوده کردن سیستم‌های ارزان‌قیمت است.
 
گنجاندن ویژگی SCP ممکن است اولین سرنخ را در مورد منشأ بدافزار ارائه دهد. Akamai در همین زمینه اشاره داشته است که این متن که در زبان برنامه‌نویسی Go نوشته‌شده است، توسط کاربری در شهر شانگهای چین در GitHub به اشتراک گذاشته‌شده است.
 
بخش دوم اطلاعاتی که این بدافزار را به چین مرتبط می‌کند از این واقعیت ناشی می‌شود که یکی از آدرس‌های کیف پول جدیدی که برای استخراج کریپتو استفاده می‌شود نیز به‌عنوان بخشی از کمپین بات‌نت Mozi استفاده شد که اپراتورهای آن در سپتامبر گذشته در چین دستگیر شدند.
 
بات نت FritzFrog اولین بار توسط guardicore در آگوست ۲۰۲۰ گزارش شد.
 
اطلاعات تخصصی و فنی این خبر در پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راهبردی افتا منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.