اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 27, 2022
11:50 یکشنبه، 8ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133721

اختراع پژوهشگران فضایی برای تست سخت‌افزاری حلقه کنترل ماهواره

 
بستر سخت‌افزار در حلقه کنترل وضعیت ماهواره به‌همراه معادل‌ساز گشتاورهای اغتشاشی توسط پژوهشگران فضایی ایران، ثبت اختراع شد.
 
به گزارش پژوهشگاه فضایی ایران، بستر تست سخت‌افزار در حلقه کنترل وضعیت ماهواره به همراه معادل‌ساز گشتاورهای اغتشاشی، توسط پژوهشگران پژوهشکده سامانه‌های ماهواره، از سوی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت اختراع شد.
 
حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص اهمیت این اختراع اظهار داشت: با توجه به تأثیرگذاری اغتشاشات اعمال‌شده به ماهواره، نیاز به بستری است که علاوه بر قابلیت تحقق آزمون‌های عملکردی تعیین و کنترل وضعیت، امکان پیاده‌سازی اغتشاشات حین آزمون را نیز فراهم سازد.
 
وی با بیان اینکه زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت یکی از بخش‌های حساس ماهواره است، گفت: آزمون‌های این زیرسامانه در مودها و فازهای مختلف عملیاتی ماهواره برای اطمینان از صحت کارکرد آن، نیازمند فراهم‌سازی بستر آزمون با قابلیت شبیه‌سازی شرایط فضا است. از این‌رو برای این منظور، یک مجموعه سخت‌افزاری شامل میز سه درجه آزادی، سیم‌پیچ هلمهولتز، عملگرهای چرخ عکس‌العملی و گشتاور دهنده مغناطیسی، حسگرهای ژیروسکوپ، خورشید، جی‌پی‌اس و مغناطیس‌سنج به همراه بورد الکترونیکی پردازشی تجمیع، طراحی و ساخته شده است.
 
وی افزود: پایش برخط وضعیت ماهواره در ایستگاه زمینی، تعیین و نمایش مدار ماهواره در Celestia، ارسال و دریافت رادیویی داده‌ها، بهره‌گیری از بسته باتری متناسب و بورد توزیع توان الکتریکی در میز، از فعالیت‌هایی دیگر برای تجمیع و ساخت بستر آزمون است.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در رابطه با ویژگی‌ها و کاربرد این طرح اختراعی تشریح کرد: با استفاده از این بستر، زمان و هزینه‌های آزمون‌های عملکردی در شرایط واقعی کاهش چشم‌گیری خواهد داشت. بخش ایستگاه زمینی با استفاده از محیط LabVIEW نوشته شده تا با به‌کارگیری امکانات گرافیکی کمیت‌های مورد نظر به شکل مناسب نمایش و ذخیره شود. شبیه‌ساز مدار ماهواره در محیطCelestia در این طرح در نظر گرفته شده است تا تخمینی از اغتشاش اعمالی به ماهواره در مدار مورد نظر وجود داشته باشد.
 
اغتشاشات اعمالی به ماهواره توسط موتورهای الکتریکی مجهز به ملخ، با جانمایی ویژه روی سازه ماهواره معادل‌سازی شده است. با توجه به نوع جانمایی عملگرهای اغتشاشی، به علت تشابه زیاد عملکردی این عملگرها با تراسترهای دو وضعیتی، قابلیت استفاده از آن‌ها در آزمون‌های انتقال مداری ماهواره نیز میسر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.