اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 27, 2022
14:26 یکشنبه، 8ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133725

مرکز پژوهش‌های مجلس: در تنظیم طرح صیانت بایستی از ایجاد محدودیت‌های غیرضروری پرهیز شود

 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به آخرین نسخه طرح صیانت گفت قانون‌گذاری باید با بحث‌های مفصل کارشناسی انجام شود. او تاکید کرد پیش‌نویس طرح بایستی به گونه‌ای تنظیم شود که در عین ساماندهی از ایجاد محدودیت‌های غیر ضروری پرهیز شود.
 
«بابک نگاهداری»، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره نسخه جدید طرح صیانت با عنوان «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» گفت:
 
«قانون‌گذاری در فضای مجازی باید با کارشناسی دقیق و رعایت وجوه مختلف مسئله انجام گیرد و مغایرت با قانون اساسی نداشته باشد. همچنین نباید به کسب‌وکار تعدادی از مردم که در فضای مجازی معیشت خود را تامین می‌کنند آسیب وارد شود.»
 
او با بیان اینکه ساماندهی در فضای مجازی به منظور ایجاد محدودیت نیست، اظهار داشت قانون‌گذاری باید با بحث‌های مفصل کارشناسی انجام شود و نباید با عجله این کار صورت گیرد.
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اعتقاد دارد پیش‌نویس این طرح بایستی به گونه‌ای تنظیم شود که در عین ساماندهی و قانونمند کردن فضای کسب‌وکار در فضای مجازی از ایجاد محدودیت‌های غیر ضروری پرهیز شود و مصالح کشور و منافع مردم را تامین کند.
 
او با تاکید براینکه مجلس نباید به شئونات رهبری که به شورای عالی فضای مجازی تفویض شده مداخله کند، افزود: «رهبری تکالیف و وظایفی را صریحا به شورای عالی فضای مجازی ابلاغ کرده است که مجلس حق دخالت و ورود به آن را ندارد.»
 
نگاهداری عدم مغایرت با قانون اساسی، عدم مغایرت با شئونات‌ تفویضی رهبری به شورای عالی فضای مجازی و پیشگیری از لطمه به فضای معیشتی مردم را از جمله دغدغه‌های مرکز پژوهش‌ها دانست و گفت: «اگر این موارد مد نظر نمایندگان قرار گیرد هیچ گونه مخالفتی با قانونمند کردن فضای مجازی نداریم و بر ضرورت قانون‌گذاری صحیح تاکید داریم.»
 
به گفته وی مرکز پژوهش‌ها به عنوان بازوی مشورتی مجلس، پیشنهادها و مشورت های خود را در قالب گزارش تخصصی تحویل نمایندگان مجلس داده است: «مرکز پژوهش به اصل قانون گذاری در حوزه فضای مجازی تاکید ویژه دارد زیرا تمام کشورها در حوزه فضای مجازی قانونمند عمل می‌کنند.»
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان در پاسخ به این سوال که آیا میزان تغییرات نمایندگان در پیش نویس اولیه مرکز پژوهش ها خیلی زیاد بوده است، گفت: «پیش نویس‌های مختلفی نوشته شده است.»
 
گفتنی است مرکز پژوهش‌ها اوایل دی ماه با انتشار نامه‌ای به رئیس کمیسیون مشترک اعلام کرد طرح صیانت مغایر با قانون اساسی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.