اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 2, 2022
11:10 چهارشنبه، 11ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133799

درخواست اوکراین از آیکان برای حذف سایت‌های روسی از اینترنت

 
آیکان (ICANN) تایید کرد اوکراین از این سازمان خواسته است دامنه های روسی را از اینترنت حذف کند.
 
 سازمان غیرانتفاعی آیکان که مسئولیت نظارت بر پروتکلهای شناسایی و دامنه های اینترنتی عمومی را برعهده دارد، تایید کرد نامه ای از دولت اوکراین دریافت کرده که از این سازمان حذف دامنه های روسی از اینترنت جهانی را درخواست کرده است.
 
آنجلینا لوپز، سخنگوی آیکان گفت: می توانیم تایید کنیم که این نامه را دریافت کرده و آن را مرور می کنیم. اظهارنظر بیشتری در مقطع فعلی نداریم.
 
مجله رولینگ استون پیشتر گزارش کرده بود دولت اوکراین از آیکان درخواست کرده است دامنه های صادر شده در روسیه را حذف کرده و سرورهای سیستم نام دامنه (DNS) در این کشور را تعطیل کند که چنین اقدامی مانع دسترسی به سایتهای اینترنتی روسی خواهد شد و کل این کشور را از اینترنت جهانی خارج می کند.
 
چنین اقدامی بی سابقه بوده و بعید است روی دهد اما بحث داغی را در فضای آنلاین درباره این که آیا قطع دسترسی روسیه به اینترنت جهانی ایده خوبی است یا خیر، به راه انداخته است و این بحث، مسائلی برای آینده اقتصاد جهانی و خود اینترنت را مطرح کرده است.
 
مدافعان چنین اقدامی می گویند روسیه باید شدیدترین تحریمهای ممکن که اقتصاد این کشور را فلج خواهند کرذ، متحمل شود و مردم روسیه تاثیر منفی اقدامات دولتشان را لمس کنند. اما مخالفان می گویند این اقدام به شهروندان عادی روسیه لطمه خواهد زد که ممکن است دسترسی به اطلاعات بین المللی درباره جنگ را از دست دهند و وابستگی بیشتری به دستگاه تبلیغات دولت و تلویزیون دولتی پیدا کنند. بعلاوه چنین اقدامی از سوی آیکان باعث خواهد شد روسیه، چین و کشورهای دیگر به دنبال راههایی برای فاصله گرفتن از اینترنت جهانی آیکان و بالکانیزه کردن اینترنت باشند.
 
اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل در سال ۲۰۱۸ پیش بینی کرده بودند اینترنت جهانی سرانجام به دو بخش تقسیم خواهد شد و یک بخش تحت تسلط چین و بخش دیگر تحت نفوذ آمریکا خواهد بود.
 
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرده است از سال ۲۰۱۹ روسیه تلاشها برای کنترل جریان اطلاعات داخلی را مضاعف کرده و تجهیزاتی را نصب کرده که می توانند اطلاعات را مسدود و فیلتر کنند. روسیه در بهار سال ۲۰۲۱ با متهم کردن توییتر به اهمال در حذف برخی محتوای غیرقانونی، سرعت دسترسی به این شبکه اجتماعی را کند کرده بود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.