اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 11, 2022
12:40 جمعه، 20ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134148

چین برای ماموریت‌های خود راکت قابل بازیافت می‌سازد

 
چین تصمیم دارد تا سیستم پرتاب سرنشین‌دار نسل بعدی خود را که برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی و ماه استفاده می‌شود، با قابلیت بازیافت بسازد. این راکت قابل بازیافت جدید می‌تواند فضانوردان یا محموله‌های باری را به ایستگاه فضایی تیانگونگ برساند و نسخه بزرگتر آن برای رسیدن به ماه و حتی فراتر از آن استفاده خواهد شد.
 
به علاوه، این راکت جدید می‌تواند کپسول‌های بزرگتر از شنزو را – که امروزه در ماموریت‌های فضایی چین استفاده می‌شود – حمل کند و ماموریت‌های سرنشین‌دار را به مقصد برساند. این راکت پس از پرتاب و جداسازی مرحله دوم، دوباره موتورهای آن روشن می‌شود و به کمک پره‌های توری ارتفاع خود را کاهش می‌دهد؛ درست مثل راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس.
 
با این حال، آکادمی فناوری پرتابگر چین در رویداد ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ اعلام کرد که این راکت از دستگاهی که به آن متصل است، برای فرود کمک می‌گیرد و به جای پایه فرود، چند قلاب خواهد داشت که هنگام کاهش ارتفاع به سیم‌های نزدیک زمین متصل شود.
 
سازمان فضایی چین اطلاعاتی درباره زمان رونمایی از این راکت در اختیار عموم قرار نداده است، اما در ماه‌های گذشته برنامه پنج ساله فضایی خود را منتشر کرد که رونمایی از این راکت یکی از اهداف بلندمدت آن بود.
 
در حال حاضر، چین ماموریت‌های سرنشین‌دار خود را با راکت لانگ مارچ 2F انجام می‌دهد که از پیشرانه هایپرگولیک، یک سوخت سمی استفاده می‌کند و علاوه بر خطرهای زیست‌محیطی، برای چین گران تمام می‌شود.
 
اطلاعات پرتابگر سرنشین‌دار نسل جدید
این راکت جدید از سوخت اصلاح شده RP-1 که ترکیبی از نفت سفید و اکسیژن مایع است، استفاده می‌کند و موتورهای جدید راکت‌های لانگ مارچ ۵، ۶، ۷ و ۸ را دارد. این راکت در دو نوع دو مرحله‌ای و سه مرحله‌ای با دو بوستر تولید خواهد شد.
 
راکت دو مرحله‌ای برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی چین و راکت سه مرحله‌ای برای ماموریت‌های فضایی به ماه و سیارات دیگر استفاده خواهد شد. راکت‌های دو مرحله‌ای می‌توانند تا ۱۸ هزار کیلوگرم بار را حمل کند و پس از جداسازی مرحله دوم، تا ۱۴ هزار کیلوگرم را به مدار نزدیک زمین برساند. راکت سه مرحله‌ای جدید می‌تواند تا ۲۷ هزار کیلوگرم محموله را به مدار ماه برساند که از نسخه دو مرحله‌ای خود بزرگتر و سنگین‌تر خواهد بود و فصاپیمای جدیدی برای فضانوردان خواهد داشت.
 
سازمان فضایی چین قصد دارد تا راکت لانگ مارچ ۸ خود را نیز قابل بازیافت کند و در کنار آن فناوری‌های مورد نیاز برای ساخت این راکت بزرگتر را آزمایش کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.