اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

March 12, 2022
11:22 شنبه، 21ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134163

هوش مصنوعی متون ناقص باستانی را تکمیل کرد

 
هوش مصنوعی دیپ مایند گوگل برای کمک به تحقیق در مورد تاریخچه نگارش توسط بشر، فناوری خود را برای بازیابی متون ناقص باستانی با دقت چشمگیری به کار گرفته است.
 
 به نقل از نیواطلس، در پنج سال گذشته، شاهد جهش‌های چشمگیر فناوری هوش مصنوعی دیپ مایند بوده‌ایم که پتانسیل عملی و توانایی آن را برای مقابله با برخی از پیچیده‌ترین مشکلات علم، نشان داده است. نمونه‌های دیگر عبارتند از بهبود دقت پیش‌بینی بارش باران، شکست دادن بهترین کاربران بازی‌های رایانه‌ای جهان و کاهش هزینه‌ها در مراکز داده شرکت گوگل.
 
دیپ مایند اکنون با تمرکز بر تاریخ باستان، قصد دارد تکمیل کتیبه‌های باستانی آسیب دیده را ممکن کند. محققان گوگل برای انجام این کار با مورخان و دانشمندانی در ایتالیا، انگلیس و یونان همکاری کردند و هوش مصنوعی دیپ مایند را با استفاده از بزرگترین مجموعه داده‌های دیجیتالی به دست آمده از کتیبه‌های یونانی آموزش دادند که شامل اطلاعات شخصیت‌های فردی و کلمات کامل بود.
 
ابزار هوش مصنوعی به دست آمده، که به نام یک جزیره یونانی یعنی ایتاکا نام گذاری شده، توانست متون آسیب دیده را با دقت ۶۲ درصد بازیابی کند، مکان اصلی آنها را با دقت ۷۱ درصد شناسایی کند و تاریخ نگارش آنها را نیز با اختلاف ۳۰ سال مشخص کند.
 
با توجه به اینکه ایتاکا به عنوان یک ابزار تحقیقاتی طراحی شده، نسخه نهایی چندین فرضیه برای پیش‌بینی و تکمیل متن ارائه می‌کند که مورخان می‌توانند از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنند. این ابزار هنگام شناسایی مکان اصلی یک متن، به جای ارائه یک راه حل واحد، نقشه‌ای را با توزیع احتمال برای ۸۴ منطقه مختلف باستانی نمایش می‌دهد، و همین کار را برای پیش بینی قدمت یک متن نیز انجام می‌دهد. مورخان خبره هنگام بازیابی متون باستانی با دقت ۲۵ درصدی عمل می‌کنند، اما هنگام استفاده از ایتاکا، این دقت تا ۷۲ درصد افزایش یافت.
 
امید است که این فناوری قابلیت‌های سیستم‌های هوش مصنوعی را که با همکاری متخصصان انسانی کار می‌کنند، ارتقا دهد و درک ما از تمدن‌های گذشته را بیشتر کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.