اپلیکیشن

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

March 13, 2022
14:26 یکشنبه، 22ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134218

واکنش کارگردانان سینما به عملکرد ساترا: با سانسور بیشتر، روند تولید برنامه به زودی متوقف خواهد شد

 
عملکرد ساترا در جریان سانسور شرایط صنفی صنعت سینما را به سمتی پیش برده که منجر به هشدار کارگردان‌ های سینما درباره بحران صنفی در 6 ماه نخست سال آینده شده است.
 
کارگردانان سینما، در حاشیه جلسه «شورای کانون کارگردانان» در مورد سانسورهای ساترا هشدار دادند و با تاکید بر نگران‌کننده بودن شرایط سینما و نمایش خانگی در چند ماه آینده از عملکرد سلیقه‌ای در سیستم مجوز دهی ساترا انتقاد کردند.
 
مصطفی کیایی، کارگردان سینما با تاکید بر اینکه در این مدت، در سال رفع موانع تولید، فقط در مسیر تولید سنگ‌اندازی شده، گفت: «روند دریافت پروانه ساخت چه در ساترا و چه در ارشاد دچار معضلات اساسی شده است.»
 
 
کیایی بر این باور است که در انجام ممیزی‌ها یک سلیقه شخصی دخیل است و این حجم از ممیزی و سانسور در خود تلویزیون هم انجام نمی‌شود.
 
او با اشاره به توقف دو پروانه از تولیدات خود در ساترا گفت: «نزدیک به هفت ماه است که درگیر این دو پروانه هستیم. اگر اعطا همه پروانه‌ها تا این اندازه زمان‌بر باشد ارتزاق تعداد قال توجهی از افراد صنعت سینما دچار بحران خواهد شد.»
 
از سویی دیگر کیایی با اشاره به اینکه اگر می‌خواهند اهالی سینما کار نکنند، مستقیم بگویند که تعطیل کنید، گفت: «در شرایط فعلی از همه چیز مهم‌تر اعلام یک فرآیند برای تولید است.»
 
میلانی: قوانین جوری تغییر می‌کند انگار حکومت عوض شده
 
 
 
همچنین «تهمینه میلانی» نیز با اشاره به اینکه قوانین فعلی سینمای ایران واقعا گیج کننده است، گفت: «قوانین تولید در حال تغییر است انگار حکومت عوض شده است نه دولت. با رویه کنونی ساترا، سینما و هنر را زمین می‌زنید.»
 
میلانی از سویی دیگر با اشاره به روند تغییر دولت، گفت: «برنامه‌ریزی‌ها باید به نوعی باشد که دوباره سینما و به طور کلی هنر را زمین نزنیم و بعد با تغییر دولت روز از نو همه موارد را از ابتدا بسازیم.»
 
به گفته او بهترین راه این است که هرچه زودتر شرایط را مشخص کنند که بدانیم این تعداد متخصص قرار است چه چیزی را تجربه کنند و چه بلایی به سرشان بیاید.
 
محسن امیریوسفی: روزبروز سانسور بیشتر می‌شود
 
 
محسن امیر یوسفی نیز با تاکید بر اینکه روزبروز شاهد سانسورهای بیشتر هستیم، گفت: «ادامه کار ساترا سال آینده را سال بحران‌های شدید صنفی خواهد کرد. در چنین شرایطی با بحران بی‌کاری و اعتراضات شدید صنفی مواجه خواهیم شد.»
 
 
به گفته یوسفی در حال حاضر با شرایطی که در ساترا و سامانه الماس پیش آمده، سریال سازی متوقف خواهد شد.
 
محمد مهدی عسگرپور نیز با تاکید بر اینکه سلیقه شخصی در ممیزی‌ها دخیل است و مقام مسئول را برای رسیدگی به مشکلات پروانه نمی‌توان پیدا کرد، گفت: «موضوع نظارت به شکل سنتی هیچ کمکی به رشد سینمای ایران نمی‌کند.»
 
عسگرپور نیز در پایان با اشاره به اینکه بازیگران اصلی این صنعت، سینماگران هستند، خواستار آن شد که تصمیم‌گیری در این حوزه به آنها واگذار شود.
 
شرایط صنعت سینما به سمتی پیش می‌رود که همچون دیگر صنایع دچار چالش کشور در صورت بی‌توجهی و چالش‌آفرینی هیچ دوراز ذهن نیست که دچار بحران جدی شود. این در حالی است که ساترا به عنوان یکی دیگر از چندین نهاد تصمیم‌گیر برای روند فرهنگ و هنر کشور این حوزه را دچار چالش‌هایی مخصوصا در جریان نمایش خانگی کرده است.
 
این روند در شرایطی موجب نگرانی، واکنش و اعتراض اهالی سینما شده که تا امروز چند اثر بعد از دریافت پروانه نمایش نیز دچار توقف پخش و سانسور شده‌اند. حالا بعد از واکنش اهالی سینما باید دید واکنش ساترا نسبت به این درخواست‌ها چه خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.