چهاردهمین دوره جشنواره وب و موبایل ایران با معرفی سایتها و اپلیکیشنهای برتر سال ۱۴۰۰ بدون برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره وب و موبایل، این جشنواره امسال برخلاف سالهای گذشته با تاخیر چندماهه در دیماه آغاز به کار کرد و در ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ با اعلام سایتها و اپلیکیشنهای برتر سال ۱۴۰۰ و با انتشار بیانیه شورای داوری به کار خود پایان داد.
شایان شلیله، یکی از برگزارکنندگان این جشنواره، درباره جشنواره امسال گفت: متاسفانه شرایط حاکم بر اکوسیستم روزبهروز سختتر شده و این شرایط برگزاری جشنواره وب و موبایل ایران را سختتر میکند. علت تاخیر در شروع جشنواره هم چیزی غیر از این نبود. برگزارکنندگان دل و دماغ برگزاری این رویداد را نداشتند اما در انتها تصمیم بر این شد که به منظور روشن نگه داشتن چراغ اکوسیستم و ایجاد امید در میان نسل جدید و فعالان این حوزه با درخواستهای زیاد مدیران کسبوکارهای اینترنتی جشنواره برگزار شود.
شلیله در ادامه گفت: نیاز به تکرار مکررات نیست اما همین احساس نگرانی و دلسردی ما را بر این داشت تا امسال برای جشنواره مراسم اختتامیه نداشته باشیم. مراسم اختتامیه بدون برنامههای جذاب جایگاهی ندارد و برگزاری مراسم اختتامیه امسال با برنامههای سرگرمکننده واقعاً در توان ما نبود.
رضا الفتنسب، یکی دیگر از برگزارکنندگان این جشنواره، نیز گفت: عدم برگزاری مراسم اختتامیه حتی به صورت مجازی یک بازخورد بسیار مهم، از سوی بزرگترین رویداد آنلاین ایران به تمام تصمیمگیران در حوزه فضای مجازی از جمله کمیسیون ویژه طرح صیانت است. به طور قطع هنوز با عدم تصویب این طرح ما شاهد افزایش سیل مهاجرت منابع انسانی، مخصوصاً نیروهای فنی، هستیم و این بسیار بسیار برای آینده کشور خطرناک است و توصیه ما به همه تصمیمگیرندگان و عقلای کشور این است که از این روش اشتباه دست بردارند و به خرد جمعی احترام بگذارند، البته که باید موضوعات مربوط به حوزه تنظیمگری مورد صحبت و جمعبندی قرار گیرد و قوانین بهروزرسانی شود و بعد از این اتفاقات در قسمتهایی که دچار کمبود هستند با حضور ذینفعان بهخصوص بخش خصوصی در این مورد تصمیمگیری شود.
در چهاردهمین دوره جشنواره وب و موبایل ایران بیش از ۱۶۰۰ اثر در ۶۴ گروه شرکت داشتند که در طول مراسم داوری حدود ۳۰۰ اثر از مرحله داوری حذف و در نهایت ۱۳۰۰ اثر وارد مراحل بعدی شدند. شورای داوری جشنوراه وب و موبایل ایران نیز امسال همچون سال گذشته به صورت آنلاین برگزار شد و سایتها و اپلیکیشنهای کاندیدا در تاریخ ۱۳ اسفند به صورت رسمی اعلام شدند.
در بخش رأیگیری مردمی امسال بیش از ۵۰۰ هزار رأی ثبت شده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشت. در تمام مراحل داوری به صورت متوسط سایتهای شرکتکننده هر کدام ۲۵۰ رأی دریافت کردند.
یکی دیگر از تغییرات مهم جشنواره وب و موبایل ایران در سال ۱۴۰۰ اضافه شدن تندیسهای NFT و حذف تندیسهای فیزیکی است و از چند روز آینده تندیسها به صورت NFT به حساب کاربری برندگان ارسال خواهد شد.
شورای داوران چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران نیز با صدور بیانیهای به بررسی طرح صیانت در مجلس اشاره کرد و نوشت: «سال ۱۴۰۰ را در شرایطی به پایان میبریم که از نبردی طولانی با کرونا خستهایم و اکنون پس از سالها جنگیدن با تحریمهای خارجی و فشارهای داخلی، این مسیر پرچالش به ایستگاه دشوار طرح موسوم به صیانت از کاربران فضای مجازی رسیده است.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «شورای داوران جشنواره در پایان فرآیندهای داوری، با سپاس از همه وبسایتها و اپلیکیشنهایی که جشنواره وب و موبایل ایران را خانه خود میدانند و با ارج نهادن به رای یکایک شما کاربران متعهد و مسئول، همزمان با اعلام برگزیدگان جشنواره، در اعتراض به شرایط پرابهام و نگرانکننده ناشی از اجرای احتمالی طرح صیانت، امسال مراسم اختتامیه جشنواره را حتی به شکل آنلاین هم برگزار نمیکند؛ زیرا معتقدیم برگزاری رویداد در چنین شرایطی، نه تنها مرهمی بر زخمهای کسبوکارهای آنلاین نخواهد شد، بلکه ممکن است تنها سبب اطمینان خاطر عاملان این فضای مبهم و تیره شود؛ با این امید که واکنشهای بازیگران زیستبوم فناوری ایران، در کنار دیگر ذینفعان فضای ارتباطی و کسبوکارهای آنلاین به گوش آنانی که بر طبل افتراق و نومیدی میکوبند، کارساز شود.»
اسامی برندگان داوری و مردمی چهاردهمین جشنواره وب و موبایل ایران را
اینجا ببینید.