سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 19, 2022
16:22 شنبه، 28ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134423

AMD از تکنولوژی افزایش رزولوشن FSR 2.0 برای کارت‌های گرافیک رونمایی کرد

 
کمپانی AMD تنها چند روز پس از معرفی پردازنده‌های جدید و مقرون به صرفه رایزن، از نسل جدید تکنولوژی افزایش رزولوشن FidelityFX Super Resolution یا به عبارتی FSR 2.0 رونمایی کرده که در مقایسه با نسل قبل مزیت‌های مهمی دارد.
 
برای این که با تکنولوژی FSR 2.0 آشنا شوید ابتدا باید توضیح دهیم که نسخه اول یعنی FSR 1.0 چه کاری انجام می‌داد. در نسخه اول، از تکنولوژی افزایش مقیاس فضایی استفاده می‌شد. به کمک این قابلیت، رزولوشن هر فریم تصویر به مقداری بالاتر افزایش می‌یافت. در واقع روش FSR 1.0 مشابه ویژگی افزایش کیفیت تصاویر در اپلیکیشن‌های ویرایش عکس عمل می‌کرد و در کنار افزایش رزولوشن، کمی هم شفافیت تصویر را افزایش می‌داد. البته این روش مشکلات خاص خود را داشت. FSR 1.0 نیاز به یک راهکار قدرتمند اصلاح شکستگی تصاویر (anti-aliasing) داشت که باید از قبل در انجین پیاده‌سازی می‌شد. همین موضوع باعث می‌شد که برخلاف تکنیک DLSS شاهد بخش‌های مصنوعی یا درخشان در برخی قسمت‌های تصویر باشیم.

 
علاوه بر این، نسخه ۱.۰ تنها با رزولوشن‌های بالاتر کار می‌کرد. دلیل این موضوع این بود که در رزولوشن‌های پایین‌تر اطلاعات کافی برای افزایش مقیاس تصویر وجود نداشت. این موضوع موجب می‌شد قابلیت DLSS انویدیا که بر هوش مصنوعی متکی بود، عملکرد به مراتب بهتری داشته باشد. به دلیل همین نقص‌ها بود که AMD تصمیم به معرفی FSR 2.0 گرفت.
 
قابلیت‌های AMD FSR 2.0
FSR 2.0 از قابلیت بازسازی تصویر زمانی بهره می‌برد. در این تکنیک از رنگ، عمق و بردارهای حرکتی هر فریم در پایپ‌لاین رندرینگ و نیز اطلاعات فریم قبلی استفاده می‌شود تا تصویری با رزولوشن بالاتر تولید شود. FSR 2.0 همچنین به قابلیت اصلاح شکستگی تصاویر ویژه خود مجهز شده تا جایگزینی برای آن مواردی باشد که در انجین‌ها قرار می‌گیرند. مزیت FSR 2.0 نسبت به نسل قبل در این است که در نهایت امکان بازتولید تصاویری با جزئیات بیشتر را نسبت به روش افزایش رزولوشن ساده دارد. علاوه بر این، می‌تواند خصوصیات بیشتری از تصویر اصلی را در مقایسه با روش‌های رندر بومی حفظ کند.
 
FSR 2.0 از اصولی مشابه روش‌های مورد استفاده انویدیا DLSS 2.0 و اینتل XeSS استفاده می‌کند؛‌ با این تفاوت که روش‌های انویدیا و اینتل بر یادگیری ماشین و هوش مصنوعی مبتنی هستند و به همین دلیل نیاز به سخت‌افزاری ویژه برای این کار دارند. اما FSR 2.0 امکان اجرا روی سخت‌افزارهای متنوع‌تری را دارد و حتی می‌تواند روی پردازشگرهای گرافیکی اینتل و انویدیا هم اجرا شود. اما برخلاف DLSS، امکان بازسازی زیاد جزئیات تصاویر در رزولوشن‌های پایین را ندارد.

مقایسه کیفیت تصویر در Deathloop در رزولوشن 4K در مقایسه با FSR 2.0 و FSR 1.0
 
برای این که قدرت این فناوری را محک بزنیم باید تا زمان عرضه آن منتظر بمانیم. البته در نمایش AMD‌ روی Deathloop که از اولین عناوینی است که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کند، کارایی بالاتر FSR 2.0 در مقایسه با نسخه قبلی به ویژه در سیستمی با قدرت پایین‌تر مشهود است و حتی گاه جزئیات تولید شده توسط FSR 2.0 در مقایسه با رندرینگ با رزولوشن 4K محلی هم بیشتر است.
 
FSR 2.0 با تمام سخت‌افزارهایی که با نسخه قبلی سازگاری داشتند، کار می‌کند و مشابه نسخه قبل می‌تواند برای پی‌سی، کنسول‌ها و حتی گوشی‌های موبایل تطبیق داده شود؛ البته به شرطی که توسعه‌دهندگان مایل به بهره بردن از آن باشند. FSR 2.0 قرار است در بهار ۱۴۰۱ عرضه شود.
 
AMD همچنین تکنولوژی Radeon Super Resolution یا به اختصار RSR را معرفی کرده که در واقع پیاده‌سازی FSR 1.0‌ در سطح درایور کارت گرافیک است. این قابلیت به کاربران امکان فعال کردن FSR 1.0 در تمامی بازی‌هایی را می‌دهد که در حالت تمام صفحه اجرا می‌شوند. RSR همین حالا از طریق جدیدترین نسخه ۲۰۲۲ آدرنالین در دسترس است و البته تنها امکان استفاده از آن روی کارت گرافیک سری RX 5000 یا جدیدتر وجود دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.