مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی گفت: با ارتقای فنّاوری 53 سایت نسل دوم، به نسلهای سوم و چهارم، تاکنون 91 روستا، به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و ارتقای 177 سایت روستایی جدید باهدف اتصال 201 روستا به شبکه ملی اطلاعات، در برنامه عملیاتی سال 1401 قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی، علی دلگیر مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان، ضمن اشاره به آغاز سال جدید و پیشبینی حضور حدود10میلیون زائر در مشهد، به استقرار کانکسهای اضطراری و سایتهای موقت در محدوده حرم مطهر رضوی اشاره کرد و گفت: همه اپراتورها حداکثر توان خود را برای پایداری شبکه به کار میگیرند، تا پایداری ارتباطی برای زائران و مجاوران بهطور کامل حفظ شود.
دلگیر با تأکید بر پایش مستمر همه تجهیزات، انجام کشیکهای شبانهروزی، آمادگی گروههای نگهداری سایتهای تلفن همراه و نیز حضور گشتهای مداوم فیبر نوری در استان افزود: بازرسی مداوم از مدیریت شبکهها شامل تجهیزات فیبر نوری، انتقال، سوئیچ، دیتا و نظارت بر عملکرد پیمانکاران نگهداری در استان، بهمنظور جلوگیری از بروز قطعی و اختلال احتمالی در عملکرد سیستم و سرویس، باعث میشود تا زائران، خاطرهای خوش از سفر به بارگاه منور رضوی، را تجربه کنند.
وی در ادامه ضمن بیان برنامههای توسعه ارتباطات روستایی و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در استان افزود: در حال حاضر بیش از 80 درصد از روستاهای خراسان رضوی، دارای پوشش ارتباطی و دیتا هستند.
دلگیر ادامه داد: با احداث و راهاندازی 218 سایت تلفن همراه روستایی، تاکنون 323 روستا، تحت پوشش خدمات تلفن همراه یکی از اپراتورها قرارگرفته و عملیات اجرایی 12 سایت دیگر نیز در دست اجراست؛ که با انجام این مهم، 24 روستای جدید از امکانات پوشش تلفن همراه برخوردار میشوند.
وی همچنین افزود: با ارتقای فنّاوری 53 سایت نسل دوم، به نسلهای سوم و چهارم، تاکنون 91 روستا، به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و ارتقای 177 سایت روستایی جدید نیز، باهدف اتصال 201 روستا به شبکه ملی اطلاعات، در برنامه عملیاتی سال 1401 قرار دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه زیرساختی استان گفت: هماکنون شبکه ملی فیبر زیرساخت استان، حدود 4806 کیلومتر بوده و ظرفیت شبکه انتقال استان نیز، از 1229 به 1409 گیگابیت بر ثانیه افزایش پیداکرده است.
دلگیر همچنین به طرح هوشمند سازی و اتصال مدارس استان به شبکه ملی اطلاعات پرداخت و عنوان کرد: طی سه فاز عملیاتی، بهطورکلی تعداد 4926 مدرسه در قالب 2985 مدرسه روستایی و 1941 مدرسه شهری، از طریق اپراتورهای ثابت و سیار به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند.
وی توسعه دولت الکترونیک و نقش آن در ایجاد عدالت اجتماعی را از اولویتهای دولت سیزدهم دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد 738 دفتر پیشخوان شهری و 358 دفتر خدمات ارتباطی روستایی، دسترسی و بهرهبرداری از خدمات غیرحضوری و ارائه زیرساختهای لازم بهمنظور دریافت بیش از 35 خدمت را در سطح استان مهیا کردهاند.
دلگیر در ادامه به بهرهبرداری از شبکه نسل پنجم، در شهر مشهد اشاره کرد و گفت: حضور دومین کارخانه نوآوری در پایتخت معنوی کشور و قرار گرفتن در رتبه دوم کشوری شرکتهای دانشبنیان با محوریت اقتصاد گردشگری، ظرفیتهای بسیار بالایی را، بهمنظور رشد خدمات دیجیتالی و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در استان خراسان رضوی ایجاد کرده است.
دلگیر ضمن اشاره به حمایت از کسبوکارهای نوپا و پیشران حوزه ارتباطات در استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: بیش از 465 میلیارد ریال اعتبار، در قالب تسهیلات وجوه اداره شده در سال 1400 مصوب و به شرکتهای فناوری اطلاعات پرداختشده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت ایجادشده توسط پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان گفت: استان خراسان رضوی بهعنوان دومین قطب شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای مبتنی بر فناوری، همواره یکی از استانهای پیشرو در اقتصاد دیجیتال کشور بوده و این امر، با ایجاد ظرفیت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات و در قالب آمادهسازی بیش از 6000 مترمربع فضای کار و تخصیص 10 میلیارد ریال گرنت، به پایاننامههای بازار محور دانشگاهی، بهمنظور حمایت از شرکتهای دانشبنیان در استان ارتقاء نیز یافته است.