اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 23, 2022
12:09 چهارشنبه، 3ام فروردینماه 1401
کد خبر: 134478

اسپیس ایکس ماهواره‌های اینترنتی شرکت رقیبش، وان‌وب را روانه فضا می‌کند

 
استارلینک تنها ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای در جهان نیست و رقبایی مثل وان‌وب هم در این عرصه فعالیت دارند. البته درحال حاضر استارلینک وضعیت بهتری نسبت به سایر شرکت‌ها دارد، زیرا می‌تواند ماهواره‌های خود را از طریق راکت‌های اسپیس ایکس به فضا ارسال کنند؛ درحالی که وان‌وب به دلیل اختلافات اخیر با دولت روسیه، به مشکل برخورده و نمی‌تواند ماهواره‌های خود را در مدار قرار دهد.
 
اکنون با توجه به وضعیت پیش آمده، مدیران وان‌وب تصمیم گرفته‌اند تا از شرکت رقیب خود درخواست کمک کنند. اگرچه اسپیس ایکس رقیب مستقیم وان‌وب محسوب می‌شود؛ اما مسئولان آن قبول کرده‌اند که ماهواره‌های غیر خودی را به فضا ارسال کنند و بریتانیایی‌ها می‌توانند با خیال آسوده‌تر به گسترش شبکه خود بپردازند.
 
اسپیس ایکس برنده اصلی در غیاب روس‌ها
شرکت وان‌وب قصد دارد مجموعه‌ای از ۶۴۸ ماهواره را در مدار پایین برای ارائه خدمات اینترنت در سراسر جهان قرار دهد. ایلان ماسک در پروژه استارلینک هم هدف مشابهی را دنبال می‌کند؛ با این تفاوت که می‌خواهد هزاران ماهواره را در اطراف زمین قرار دهد.
 
وان‌وب تا به امروز موفق شده تا ۴۲۸ ماهواره را به کمک راکت‌های روسی سایوز به فضا ارسال کند و قرار بود در اوایل ماه جاری میلادی، ۳۶ ماهواره دیگر هم به مقدار گفته شده اضافه شود. اما در نهایت روس‌ها به دلیل تحریم‌های صورت گرفته از سوی انگلستان و دیگر کشورها، تصمیم به تلافی گرفتند و خواسته‌های غیرمنطقی را برای انجام پرتاب مطرح کردند.
 
به نظر می‌رسد که وان‌وب چاره چندانی برای قرار دادن ۲۲۰ ماهواره دیگر خود در فضا نداشته و اسپیس ایکس تنها گزینه معقول و در دسترس به شمار می‌رفته. البته مشخص نیست که قرارداد بین این دو شرکت با چه مبلغی ثبت شده است و کدام یک از موشک‌های فالکون ۹ یا فالکن هوی برای این منظور بکار گرفته خواهند شد. درهرحال مدیرعامل وان وب از حمایت رقیب آمریکایی خود تشکر کرده و نسبت به همکاری‌های بیشتر در آینده ابراز امیدواری نموده است.
 
شایان ذکر است که بازارهای هدف این دو شرکت کمی متفاوت است و شاید به همین دلیل، مجموعه تحت مالکیت ایلان ماسک حاضر به انجام چنین کاری شده است. استارلینک روی ارائه اینترنت به مشتریان شخصی تمرکز دارد؛ درحالی که وان‌وب به بازار سازمانی و نهادهای دولتی علاقه‌مند است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.